Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens vlogger Lotte: ‘Dit is echt een aanwinst voor Tilburg’

Door Gwyneth Oomens 24 oktober 2020

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze spraken we voor de wekelijkse rubriek ‘Leuk volgens local’: Lotte. Van de de plek waar je een prachtig uitzicht hebt tot het mooiste bos in Tilburg.

Wil jij ook je Tilburgse favorieten delen? Vul dan hier het formulier in en wie weet ben jij de local van volgende week!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Lotte de Laat

Bron: Lotte de Laat

Sinds 2,5 jaar vlogt Lotte voor haar YouTubekanaal VLOTT. Het kanaal waarop ze video’s upload over wat er allemaal te doen is in Tilburg, de mooiste bedrijven om voor te werken of gave plekken om te bezoeken. Dit is geboren uit liefde voor de stad. Vandaag deelt ze haar favoriete plekjes in de stad met ons.

Vijfsprong

De Vijfsprong. Foto: indebuurt

Het eerste favoriete plekje van Lotte is de plek in het Dwaalgebied waar maar liefst vijf straten bij elkaar komen, namelijk de Noordstraat, de Korte Schijfstraat, de Nieuwlandstraat, de Tuinstraat en de Stationsstraat. “Je hebt daar leuke boetiekjes en veel horecazaken. Als je daar gaat zitten op een stoeltje zie je daar ook hilarische verkeerssituaties voorbijkomen;  niemand weet wie daar voorrang heeft.”

Lees ook:

Mysterie: hoe steek je (in hemelsnaam) de Vijfsprong over?

Elke rasechte Tilburger heeft het wel eens meegemaakt. Je fietst op je fietsje of je rijdt rustig in...

Stadsbos013

Aan de rand van Stadsbos013. Bron: indebuurt Tilburg

Stadsbos013 is ook één van de favoriete plekjes van de vlogger in Tilburg. “Het is hier mooi en er is van alles te doen. Je kan hier echt relaxen. Stadsbos013 is echt een aanwinst van Tilburg.”

Kempentoren

uitkijktoren Spoorpark
De Kempentoren. Foto: indebuurt Tilburg

“Je hebt daar een prachtig uitzicht over Tilburg”, vertelt Lotte over de Kempentoren die ook niet mag ontbreken in haar favorietenlijstje. “Je kan heel ver kijken met helder weer, heel bijzonder.”

Piushaven

Piushaven
Foto: Asmaa Lhajoui voor indebuurt Tilburg

De bruisende Piushaven is ook een plekje waar de Tilburger graag komt. “Op een zonnige dag voelt het daar gewoon als vakantie. Ook in de winter trouwens.”

Tapperij Burgemeester Jansen

Beeld: Google Streetview.

Burgemeester Jansen vindt Lotte een fijn biercafé. “Het café zit op een mooie locatie en de keuze aan speciaalbier is reuze.” Wij weten wel naar welke kroeg Lotte als eerste gaat wanneer de horeca weer opengaat!


Meer over Burgemeester Jansen ontdekken?

Burgemeester Jansen cafés

Gesloten15:00 - 02:00

Piushaven 22, Tilburg

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.