Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Tom: ‘In de Stationsstraat zit echt een ziéke escape room’

Door Frederique Huting 19 oktober 2019

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: Tom van Rooijen. Van vals meezingen in het leukste café van Tilburg tot de fijnste plek om de dagelijkse boodschappen te halen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Tom van Rooijen

Tom in zijn studentenkamer in Tilburg. Foto: indebuurt

Tom van Rooijen (22) zit in het tweede jaar van de opleiding Journalistiek aan het Fontys in Tilburg. Hij woont al drie jaar op kamers in onze mooie stad en voelt zich hier helemaal thuis. Zijn ouders wonen in Den Haag en er is eigenlijk maar één ding wat hij in Tilburg mist: “In de eerste maand dat ik hier woonde heb ik meerdere keren opgezocht hoe laat de tram ging. Nou, ik kan je vertellen, dan kun je lang zoeken in Tilburg!”

The End Karaokebar

The End Karaokebar
Foto: indebuurt Tilburg

“Ik vind de karaokebar op de Heuvel heel erg leuk! Het is lekker klein, waardoor je met iedereen een feestje aan het maken bent, in plaats van alleen met je vrienden. Niemand schaamt zich voor zijn zangkunsten en iedereen klimt gewoon dat podium op, dat vind ik heel grappig. Je kunt mij ook zeker wel eens op het podium spotten. Dan hoor je me waarschijnlijk samen met mijn vrienden Nobody’s Wife van Anouk of Don’t Stop Believin’ van Journey meeschreeuwen.”


Meer over The End Karaoke Tilburg ontdekken?

The End Karaoke Tilburg bars

Gesloten21:00 - 03:00

Heuvel 34, Tilburg

Bekijk meer:bars

Escape room Heineken Part II: Het verloren losgeld

Escape Room Tom Local
Foto: Locked Escape Rooms

“In de Stationsstraat zit echt een ziéke escape room! Ze hebben meerdere kamers, maar ik heb de kamer over de Heinekenontvoering gedaan. Ik heb al een aantal escape rooms gedaan, maar dit was echt overduidelijk de leukste. Ik kan het amper uitleggen, zo complex zat de kamer in elkaar. Het was niet één lullig kamertje met wat opdrachten, maar er bleven maar deuren opengaan en de opdrachten vlogen ons om de oren. Het was spannend, maar niet eng, dus kinderen kunnen ook gewoon mee zonder dat ze er nachten van zullen wakker liggen. Ik wil zo graag vertellen wat je allemaal moet doen, maar ik wil niks spoilen, dus ik hou maar wijselijk mijn mond!”


Meer over Locked Escape Rooms ontdekken?

Locked Escape Rooms vrijetijd en uitgaan

Geopend10:00 - 23:00

Stationsstraat 14D, Tilburg

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

’t Taphuys

't Taphuys
Foto: Facebook ’t Taphuys

“Ik zit graag op het terras op het Piusplein. Als ik één café zou moeten kiezen waar ik het liefst heen ga, is dat toch wel ’t Taphuys. Wat ik daar zo leuk daar zo leuk vind, is dat het eten echt van heel goede kwaliteit is, zonder dat je er je volledige maandsalaris aan uit hoeft te geven. Het is ook zo leuk dat je een pasje kunt halen aan de bar, waar je je eigen bier en wijn mee kunt tappen. Ze hebben een stuk of veertig speciaalbiertjes, dus je kunt elke keer een nieuwe proberen. Het enige minpuntje aan ’t Taphuys is dat ze mijn favoriete gerecht van de kaart hebben gehaald! Ik weet niet of er mensen van ’t Taphuys meelezen, maar breng alsjeblieft de kipspies terug! Er is nu nog steeds meer dan genoeg keuze, maar niets kan tippen aan die fantastische kipspies.”

Barman Niek Vermeer: ‘Ik kijk gasten aan en weet direct of ze een extra biertje willen’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Meer over ’t Taphuys ontdekken?

’t Taphuys cafés

Geopend11:00 - 01:00

Piusplein 10, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Theater De Nieuwe Vorst

De Nieuwe Vorst
Foto: De Nieuwe Vorst

“Ik heb anderhalf jaar docent theater gestudeerd, dus, je zou het niet verwachten, ik vind het erg leuk om naar voorstellingen te gaan. Dat kan op aardig wat plekken in Tilburg, maar mijn favoriete theater is toch wel de Nieuwe Vorst. In juni ben ik daar nog naar een aantal voorstellingen gaan kijken tijdens het Storm Theater Festival. De foyer van het theater is heel gezellig, maar ook in het tuintje aan de achterkant zit ik graag tussen de optredens door om even een drankje te doen. Er hangt hier, ik wil het eigenlijk niet zeggen omdat het zo stom klinkt, maar echt een gemoedelijke sfeer. Hier moet je zeker een keer heen, dus!”


Meer over De Nieuwe Vorst ontdekken?

De Nieuwe Vorst theaters

Op aanvraag

Willem II-straat 49, Tilburg

Bekijk meer:theaters

Albert Heijn XL

Foto ter illustratie: ANP

“Oké, het klinkt misschien een beetje dom om de Albert Heijn in je lijstje te zetten, maar ik vind dit oprecht een heel fijne supermarkt. Het is natuurlijk een XL, dus ze hebben echt letterlijk álles. Maakt niet uit waar je naar op zoek bent, de kans is heel groot dat je het hier zult vinden. Het personeel is altijd behulpzaam en je hoeft nooit lang te wachten in de rij, omdat ze een hoop zelfscankassa’s hebben. Ja, ik vind dit echt een topwinkel!”


Meer over Albert Heijn XL ontdekken?

Albert Heijn XL supermarkten

Geopend07:00 - 22:00

Jan Heijnsstraat 10, Tilburg

Bekijk meer:supermarkten

Lees ook:

Amber Michiels

Leuk volgens local Amber: ‘Op deze plek kun je goede foto’s maken voor Instagram’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...
eindeloos

Gezellig! 9 x de leukste verkopers van Tilburg

Wat vinden we het toch heerlijk om te shoppen bij winkels waar klantvriendelijkheid op één staat. En...
Tilburg University

7 x waarom Tilburg de leukste studentenstad is

In onze stad studeren bijna 29.000 studenten! Tilburg staat in de top 10 van de leukste studentenste...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.