Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Lisa: ‘Effe wat halen in de super en dan naar het park’

Door Rowie van der Vliet 7 juli 2017
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week: Lisa Toonen, die al een jaar lang het studentenleven van Tilburg verkent. Van goedkoop bier tot plekken om in alle rust te studeren: dit zijn de favorieten van de studente journalistiek.

Bier hier

Philip Tilburg
Foto: Facebook Philip

“Als ik uitga zit ik eerst op het terras en dan ga ik bij verschillende kroegen langs. Café Philip ontbreekt nooit in ons rondje, omdat je hier altijd wel iemand tegenkomt. Ik vind het fijn dat best een grote plek is, maar toch altijd druk. Sowieso is het heel chill dat het bier op de Korte Heuvel vaak maar één euro kost. Af en toe gaan we ook naar Chupitos als tussenstop. Ze hebben daar echt lekkere shotjes.”


Meer over Philip ontdekken?

Philip cafés

Gesloten22:00 - 04:00

Heuvel 38, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Meer over Chupitos ontdekken?

Chupitos Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Heuvel 34, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Tijd voor jezelf

Bibliotheek in Tilburg
Foto: indebuurt

“Ik vind de bibliotheek chill. Niet alleen voor de boeken, het is fijn dat het er zo rustig is. Je kunt er zitten en even tijd voor jezelf nemen. Ik werk hier vaak aan school. Jammer dat hij straks gaat verhuizen.”

Lekker zitten

Hall of Fame
Foto: Wikipedia

“Als mijn colleges afgelopen zijn, gaan we vaak met de hele klas naar het Wilhelminapark. Zo fijn om daar te ontspannen met zijn allen. Bij mooi weer is het helemaal gezellig, want dan zitten er veel mensen. Ik vind het terras ook wel iets hebben, maar eigenlijk zit ik vaker in het park. Studenten zijn nu eenmaal arm. Effe wat halen in de supermarkt en dan door naar het park. Bij dat gebouw met die graffiti in de Spoorzone zit ik ook graag. Heet dat de Hall of Fame? Met vrienden ga ik daar ook vaak naartoe om alleen maar lekker te zitten. Ik vind het wel iets hebben met die rauwe sfeer.”


Meer over Hall of Fame ontdekken?

Hall of Fame entertainment

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Uit eten op studentenbudget

Lisa Toonen bij Happy Italy

“Ik ga echt vaak naar Happy Italy. De sfeer is gezellig, het is er altijd superlekker en het is heel goedkoop. Ze hebben er Italiaans eten zoals pizza’s en pasta’s. Eigenlijk neem ik altijd de Pizza Margerita. Heel standaard, haha. De pizza’s zijn groot, dus ik krijg het niet altijd op. Als ik daar zit te eten denk ik: lekker om mijn pizza mee naar huis te nemen. Toch smaakt het thuis minder lekker. Ik kies altijd een ander toetje om alles te proberen. Een goede tip om niet te lang in de rij te staan is om vroeg te komen. Als ik met een groep afspreek gaan de mensen die als eerste aankomen alvast zitten, zodat de anderen kunnen aansluiten. Ik ben ook een keer heel laat bij Happy Italy gaan eten. Echt pas om acht uur of half negen ’s avonds. Toen stond er niet eens een rij en was het heel rustig. We konden meteen zitten.”


Meer over Happy Italy ontdekken?

Happy Italy restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Heuvelstraat 126, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Tilburgers

adv.