Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Jasmijn: ‘Het Wandelbos is het mooiste gebied van Tilburg’

Door Rowie van der Vliet 5 augustus 2017

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: Jasmijn Verhagen. Van shoppen bij Pleïade tot budget uit eten gaan als vegetariër.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Mooi gebaar

Pleïade in de Nieuwlandstraat
Foto: Facebook Pleïade

“Ik kom vaak bij Pleïade en het is er altijd zo fijn. Je kunt er lekker eten en drinken. Als vegetariër kan ik het erg waarderen dat ze biologische producten verkopen. Wanneer ik jarig ben, zeg ik altijd: ‘alles wat je kan en wil kopen bij Pleïade vind ik leuk’. Van de cadeaubonnen voor biologisch eten tot interessante boeken. Zelf geef ik het liefste de edelstenen cadeau. Ik weet niet of ik echt geloof dat ze kracht geven, maar ik vind het al een mooi gebaar.”


Meer over Pleïade ontdekken?

Pleïade cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Nieuwlandstraat 36, Tilburg

Bekijk meer:cadeauwinkels

Goedkoop eten als vegetariër

Tosti en cocktail bij Soups & Shakes
Foto: Facebook Soups & Shakes

“Als vegetariër vind ik dat er in Tilburg veel opties zijn. Elk restaurant heeft wel een of twee gerechten op de kaart die ik ook kan eten. Wanneer ik uit eten ga, kies ik toch sneller voor de budgetoptie. Soups & Shakes is gezond en heel lekker. De groene soep is met stipt mijn favoriet. Wat ik zo leuk vind aan deze zaak is dat het menu anders in elkaar zit. Je kiest een ingrediënt en besluit dan of je dat vers wil laten klaarmaken in een tosti, salade of pizza. Als ik het iets luxer aan wil pakken dan bezoek ik La Cubanita. Ze hebben daar een uitgebreide tapaskaart met veel vega-opties. Naar Waanzinnig, een biologisch restaurant waar alles vegetarisch is, ga ik niet zomaar door de prijs. Toch is het een mooie zaak. Leuk dat er in het restaurant mensen werken moeite hebben met het toetreden tot de arbeidsmarkt.”


Meer over Soups & Shakes ontdekken?

Soups & Shakes Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Heuvelring 130-2, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over La Cubanita ontdekken?

La Cubanita restaurants en horeca

Geopend17:00 - 22:00

Telegraafstraat 1, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Waanzinnig ontdekken?

Waanzinnig restaurants en horeca

Geopend11:00 - 22:00

Willem II straat 52A, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Tussen het groen

Grotto in het Wandelbos
Foto: Facebook Grotto

“Veel groen om me heen doet mij goed. Toen ik acht jaar geleden in Tilburg kwam wonen, had ik een kamer vlakbij de universiteit. Heerlijk om tussen het studeren door even je hoofd te legen in de Oude Warande, het Wandelbos en het Stadsbos 013. Wat mij betreft is dat het mooiste gebied van Tilburg. Het is een hele fijne plek om te lopen. Je kunt wat gaan drinken bij Grotto of de Zeven Geitjes, maar dat is eigenlijk niet nodig. Een rustige wandeling maken of langsgaan bij de kinderboerderij is al leuk genoeg. Ik miste het echt om tussen het groen te wonen. Vorig weekend ben ik verhuisd en nu woon ik gelukkig weer iets dichterbij.”


Meer over Grotto ontdekken?

Grotto restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 17:00

Oude Warande 3, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Uitspanning de Zeven Geitjes ontdekken?

Uitspanning de Zeven Geitjes entertainment

Gesloten11:00 - 19:00

Reeshofdijk 18, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Houten speelgoed

Het Zingende Nijlpaard
Foto: Facebook Het Zingende Nijlpaard

“Het Zingende Nijlpaard is echt een mooie winkel waar ze houten speelgoed verkopen. Nu ik een neefje van 8 maanden heb, Oscar, kom ik er graag om iets voor hem te kopen. Hij heeft al boekjes gehad die zijn ouders kunnen voorlezen, een houten treintje met de letters van zijn naam en een knuffelboekje. Ik zie de waarde van opgroeien met meer natuurlijke producten zoals hout en stoffen. Als ik later kinderen krijg, laat ik ze spelen met producten waar zo min mogelijk plastic in zit.”


Meer over Het Zingende Nijlpaard ontdekken?

Het Zingende Nijlpaard speelgoedwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Willem II straat 88, Tilburg

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Drankjes doen en lekker lunchen

Berlijn Café
Foto: indebuurt

“Berlijn Café is een goede plek voor een lunch of om wat te drinken. De laagdrempelige, beetje hipsterachtige sfeer zie je niet veel in Tilburg. Of dit ook echt het soort plekje is dat je veel in Berlijn vind weet ik niet, want ik ben daar nog nooit geweest. Toen ik in Hamburg op vakantie was had je wel veel van dit soort tentjes. Een café als dit is net iets meer gericht op biologisch en vegetarisch. Dat zag ik in Hamburg wel meer. Ik kom er graag, want de sfeer is heel toegankelijk en open. Superfijn!”


Meer over Berlijn Café ontdekken?

Berlijn Café cafés

Geopend11:30 - 01:00

Korvelseweg 169, Tilburg

Bekijk meer:cafés

 Rataplan

Rataplan
Foto: Facebook Rataplan

“Theatergezelschap Rataplan is echt mijn lust en mijn leven geweest. Toen ik even niet happy was sleepte deze groep mij er doorheen. Het was echt een warm bad waar ik in terecht kwam. Ik heb acht jaar bij Rataplan gezeten, ook na mijn studie. Rataplan is echt improvisatietheater a lá De Lama’s. Zelf had ik geen zin meer in theatersport, maar ik ben nog een jaar voor de mensen gebleven. Toen dacht ik buitenom de lessen kan ik nog wel afspreken. Dankzij Rataplan heb ik een hechte groep vriendinnen gemaakt. We gaan nog steeds lunchen en zelfs samen op vakantie. Iedere laatste donderdag kun je in de Blackbox van de universiteit een optreden bezoeken.”

Denk jij nou: hé, mijn favoriete plekken zijn pas cool! Laat het ons dan gerust even weten. Je kunt ze hier doorgeven

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.