Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Esther: ‘De Burgerij is zo heerlijk, niet normaal’

Door Rowie van der Vliet 22 juli 2017

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: Esther Corbeij. Van dansen bij Factorium tot genieten bij de Burgerij: dit zijn de favorieten van de 26-jarige Tilburgse.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rekken en strekken

Yogacentrum Tilburg
Foto: Facebook Yogacentrum Tilburg

“Yogacentrum Tilburg vind ik een fijne plek. Er zijn veel lessen waardoor je niet vast zit aan een tijd. Ook hebben ze een groot aanbod aan verschillende yoga. Hatha yoga, dat is de meest normale vorm, en hatta flow vind ik fijn. De hot yoga, waarbij je oefeningen doet in een infrarode zaal van 40 graden celcius, is voor mij in de zomer teveel van het goede, haha. Yoga buiten in de Factoriumtuin is dan wel weer lekker met dit weer. Wat ik graag nog een keer zou proberen is de acroyoga, dat zijn circusachtige taferelen. Bij Yoga Centrum Tilburg ben ik een Karma Yoga, wat inhoudt dat je in ruil voor een taak gratis yogalessen krijgt. Zelf maak ik er schoon. Ik volg ook al vijf jaar moderne dans bij Factorium Podiumkunsten. Momenteel is het zomerstop, maar daarna ga ik misschien jazz dance voor de verandering eens proberen.”


Meer over Yogacentrum Tilburg ontdekken?

Yogacentrum Tilburg yoga

Gesloten09:00 - 22:00

Dudokhof 79-01A, Tilburg

Bekijk meer:yoga

Meer over Factorium Podiumkunsten ontdekken?

Factorium Podiumkunsten dansscholen

Gesloten09:00 - 22:00

Koningsplein 11A , Tilburg

Bekijk meer:dansscholen

Zelfgebakken appeltaart

De binnentuin van Langeboom Tilburg
Foto: Facebook Langeboom

“Tijdens mijn studie Psychologie aan de universiteit heb ik een tijdje bij toneelvereniging Rataplan gezeten. Dat was echt een goede manier om mensen te leren kennen als student. Ik kwam erachter de ‘games’ die ze daar doen niet helemaal mijn soort toneel is, maar het borrelen en kletsen was altijd heel gezellig. Ik heb er een groep vriendinnen aan over gehouden waar ik nog steeds graag mee afspreek. Laatst zijn we nog gaan kanoën en je vindt ons nog regelmatig bij onze stamkroeg, Langeboom. Ken je dat? Het is het café op het gevaarlijkste kruispunt voor fietsers, haha. Op den duur kwamen we er zo vaak dat we gratis bitterballen kregen. De dochter van de eigenaar bakt zelf appeltaarten. Die zijn ook superlekker, net zoals de chocoladetaart.”


Meer over Langeboom ontdekken?

Langeboom cafés

Vandaag gesloten

Nieuwlandstraat 1, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Zo heerlijk, niet normaal

Esther bij Heaven's Kitchen in de Piushaven
Foto: indebuurt

“Ik kom graag in de Piushaven. Zowel om een drankje te doen als om te dineren. Het is altijd gezellig, vooral op mooie dagen. De Piushaven is niet superdruk en je zit wel lekker bij het water. Eigenlijk is de Piushaven altijd goed, of je nu bij Heaven’s Kitchen zit of Villa Pastorie. Mijn lievelingsrestaurant is De Burgerij in het Dwaalgebied. Dat is zo heerlijk, niet normaal! Helaas is het niet zo goed voor mijn portemonnee, dus het is echt een plek voor speciale gelegenheden. Een restaurant waar ik wat vaker uit eten kan gaan is La Cubanita. Je kunt daar zoveel tapas bestellen als je wilt. Daardoor kun je veel uitproberen. Tot nu toe vind ik de dadels met spek het lekkerst.”


Meer over De Burgerij ontdekken?

De Burgerij restaurants en horeca

Gesloten11:30 - 00:00

Noordstraat 87, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over La Cubanita ontdekken?

La Cubanita restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

Telegraafstraat 1, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Van cadeaus tot snoep

De Soete Inval in Tilburg
Foto: Facebook De Soete Inval

“Wanneer ik een cadeautje nodig heb dan ga ik altijd even kijken bij Decennia Design in de Tuinstraat. Vooral als ik iets moois wil kopen voor mijn moeder. Ik heb er al kussentjes die mooi passen bij haar bank en kaarsjes gehaald. Ook mijn hele servies komt hier vandaan, net zoals een broodtrommel met een schattig printje. Een andere winkel waar ik graag kom is De Soete Inval waar ze veel ouderwetse snoepjes verkopen. Zo leuk dat het nog bestaat. ”


Meer over Decennia Design Tuinstraat ontdekken?

Decennia Design Tuinstraat Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Tuinstraat 106, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over De Soete Inval ontdekken?

De Soete Inval Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Nieuwlandstraat 58a, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Verrassende voorstellingen

NWE Vorst in de Willem II straat, Tilburg
Foto: NWE Vorst

“Twee vriendinnen van mij werken bij de NWE Vorst. Een van hen neemt mij regelmatig mee naar dansvoorstellingen. Ik laat me door haar verrassen. Zij houdt van iets abstractere dans dan ik. Laatst bezochten we een voorstelling waar dansers een soort beweging lieten zien. Het was niet helemaal mijn ding, maar aan de andere kant ook wel weer knap dat ze het zolang kunnen volhouden. En eigenlijk was het ook wel meditatief. Het fijne aan dansvoorstellingen is dat je niet drie uur naar hetzelfde zit te kijken. Dat heb je ook bij De Mus in de Kunstmaan. Dat is een avond lang meerdere acts volgens een thema van lokale makers uit Tilburg. Het kan echt van alles zijn: van muziek tot een proeverij. Het fijne is dat je meerdere dingen op één avond ziet. Ik houd van die afwisseling.”


Meer over De Nieuwe Vorst ontdekken?

De Nieuwe Vorst theaters

Op aanvraag

Willem II-straat 49, Tilburg

Bekijk meer:theaters

Meer over De Kunstmaan ontdekken?

De Kunstmaan theaters

Stedekestraat 72, Tilburg

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.