Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: Tilburgs zangtalent straalt in nieuw programma RTL 4

Door Thijs Dingemans 21 september 2018

Ha! Een gloednieuwe talentenjacht op de buis. Vrijdagavond is de eerste uitzending van The Talent Project op RTL 4 en daarin spotten we meteen een Tilburgse kandidaat. Het gaat om Rick Lips (17). In vergelijking met programma’s als The Voice hoef je in het nieuwe programma niet gelijk de sterren van de hemel te zingen. Of de Tilburger zich daarom heeft opgegeven voor de audities? “Niet per se. Ik wil meer podiumervaring opdoen.”

Het is natuurlijk wel een mooie bijkomstigheid voor een artiest: niet meteen afgerekend worden op je zangkunsten. In het nieuwe RTL 4-programma, dat gepresenteerd wordt door Yolanthe Sneijder-Cabau en Johnny de Mol, draait het vooral om het investeren in een talent. De bekende juryleden Caro Emerald, Chantal Janzen en Roel van Velzen kijken naar de potentie van deelnemers. Gaat het talent door, dan krijgt het daarna begeleiding van 14 coaches.

Weinig ervaring

Rick doet vrijdag zijn auditie voor de jury. Het jong zangtalent staat dan voor de bekende zangers met een doel: meer podiumervaring krijgen. “Ik zing al mijn hele leven en wil sowieso artiest worden later, maar ik heb nog weinig podiumervaring. Ik ben daar toch wel een beetje onzeker over”, zegt Rick. “Toen ik zag dat je kunt groeien in dit programma en je daarbij hulp krijgt van professionals, heb ik me meteen opgegeven.”

(tekst loopt door onder Facebookpost)

Kijk vrijdag naar The Talent Project

Posted by Rick Lips on Saturday, 15 September 2018

Pop of soul

Voor Rick is zijn deelname ook een zoektocht naar zichzelf. “Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde. En toen kwam dit programma aanwaaien”, aldus de jonge Tilburger, die door het programma ook zijn muziekgenre hoopt te bepalen. “Dat is nu een beetje pop en soul. Ik ben nog aan het zoeken wat ik echt leuk vind om te zingen. Ik ben ook pas 17.”

Elke dag muziek

Een mooie toekomst als artiest lonkt voor Rick. Hij is net begonnen aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht en hoopt via The Talent Project een volgende stap te zetten. “Ik ben elke dag bezig met muziek maken en teksten schrijven. Ik schrijf mijn eigen muziek, daar krijg ik ook les in.” Vrijdagavond zien we onze Tilburgse topper voor het eerst in actie. We zijn benieuwd en nu al hartstikke trots!

The Talent Project is vanaf vrijdag 21 september elke vrijdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien.

Zie ook:

lief dagboek

Marc-Marie krijgt een nieuw tv-programma op een fantastisch tijdstip

Draait jouw zondagavond ook om de boeren en boerinnen van Boer Zoekt Vrouw? Blijf dan vanaf 28 oktob...
Julia wint Idols 2017

Kijktip: Deze Tilburgse Idols-winnares doet mee aan House of Talent

Hé, wat zien we nou?! Tijdens een rondje zappen kwamen we terecht bij het SBS6-programma House of Ta...
Giel Beelen

Giel Beelen komt naar Tilburg en je spot hem hier

Giel Beelen heeft een dagje Tilburg op de planning staan. Op donderdag 13 september kunnen we hem sp...

adv.