Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ka-ching! Het aantal miljonairs in Tilburg is gestegen

Door Carin van der Meij 19 maart 2020

Er zijn Tilburgers die zwemmen in het geld. Niet letterlijk, want dat doen ze natuurlijk in het zwembad van één van hun optrekjes. Genoeg gekkigheid: het CBS heeft in kaart gebracht hoeveel miljonairs in Tilburg wonen. 

De nieuwe cijfers van het Centraal Planbureau (CBS) gaan over het aantal particuliere huishoudens in Nederland met een vermogen van één miljoen euro of meer in 2018.

Miljonairs in Tilburg

Hoeveel Tilburgers hebben een bedrag op hun bankrekening staan, dat bijna net zo lang is als ons telefoonnummer? De teller stond in 2018 op: 1200 huishoudens. Dat is goed voor 1,2 procent. Dit is veel meer dan het jaar daarvoor! Bijzonder: in 2017 woonden ‘maar’ 700 miljonairs in Tilburg. Dat was zo’n 0,7 procent van alle huishoudens. Procentueel gezien zijn wij nog steeds de Brabantse stad met de minste miljonairs. Daarna volgen Bergen op Zoom en Helmond met 1,7 procent.

Het aantal miljonairs in Nederland gestegen

Daarmee hebben wij niet de meeste miljonairs in onze gemeente. De meeste miljonairshuishoudens in 2018 zijn in Bloemendaal (22 procent). Gevolgd door Laren (20 procent) en Blaricum (17 procent). In Kerkrade (0,5 procent), Brunssum (0,6 procent) en Landgraaf (0,7 procent) woonden naar verhouding de minste miljonairs.

Het aantal miljonairshuishoudens is tussen 2017 en 2018 gestegen: van 180,9 duizend naar 207,4 duizend. Als je de rekenmachine erbij pakt, betekent dit dat 2,7 procent van alle huishoudens in 2018 miljonair was.

In kaart

Op onderstaande landkaart kun je zien waar alle miljonairs in Nederland wonen:

Lees ook:

Tilburgs mysterie: hoeveel miljonairs wonen in Tilburg?

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...

Loterij gewonnen? Dit is het duurste huis dat nu te koop staat in Tilburg

Money Money Money! Zin om binnen te kijken bij het duurste huis van Tilburg of ben je écht op zoek n...
trouwlocaties

9 x de duurste villa’s die te koop staan in Tilburg

Op zoek naar een nieuw huis en droom je stiekem (zonder dat het thuisfront dat weet) van een villa? ...

adv.