Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jasmijn is biseksueel: ‘Ik vind dat er veel misverstanden over zijn’

Door Rowie van der Vliet 11 oktober 2020

Jasmijn Naomi uit Tilburg is biseksueel en valt dus op meer dan één geslacht. Dat was zeker niet altijd makkelijk. Op coming-out day delen we haar verhaal over uit de kast komen en alles wat daarbij hoort.

Het heeft Jasmijn best lang geduurd voordat ze erachter kwam dat ze biseksueel is. “Ik had hele erge struggles omdat ondanks dat ik de aandacht van jongens wel kon waarderen, ik mij veel meer tot meisjes aangetrokken voelde. Dit kon ik niet plaatsen. Over biseksueel zijn werd in die tijd al helemaal niet gepraat, dus ik wist ook aanvankelijk niet hoe het kon dat ik zowel op meisjes als op jongens viel.”

Ingewikkeld maken

“Pas door het fan zijn van Angelina Jolie kwam ik meer te weten over biseksualiteit omdat zij één van de weinigen was in die tijd die daar openlijk over sprak. Ik kon dit alles niet uiten door verkeerde vrienden en omdat ik mij niet op mijn plek voelde op school. Later ben ik wel wat meer gaan ontdekken op dit vlak maar nooit durfde ik mij er volledig aan toe te geven of meisjes echt te daten omdat ik dacht het dingen alleen nog maar meer ingewikkeld zou maken.”

Uit de kast gekomen

Jasmijn was pas klaar om uit de kast te komen toen ze wist om te gaan met haar chronische ziekte en ze haar me-tooverleden een plekje wist te geven. Ze weet nog goed hoe ze haar man vertelde dat ze biseksueel is. “Hij is mijn beste vriend en eerder hadden we het weleens over vrouwen die we knap vonden, maar het was toch een stap om toe te geven dat ik écht biseksueel ben. Inmiddels ben ik volledig uit de kast en schrijf ik op mijn platform A Rainbow of Jassy onder andere over de lhbt-community. Ook maak ik pride portretten van lhbt+’ers. Ik ben niet alleen uit de kast gekomen als biseksueel, maar ik ben uit de kast gekomen als mezelf.”

Open huwelijk

“We hebben nu een open huwelijk. Alleen zodat ik eventueel kan daten met een vrouw. Ik hoef geen trio en zéker geen andere man. Hij ziet het ook echt los van hemzelf en weet dat het niks met hem te maken heeft. Mijn man is echt mijn beste vriend. Hij staat er buiten, het gaat juist om mij en een vrouw. Daar krijg ik in mijn gezicht geen opmerking over, maar ik weet wel dat mensen het over ons hebben. Daarom ben ik er juist zo open over, want ik vind dat er veel misverstanden over zijn.”

In dit artikel vertelt Jasmijn over haar me-tooverleden, haar liefde voor Amerika en chronische ziekte.

Jasmijn

Jasmijn wil anderen helpen met haar verhaal: ‘Mijn droom viel in duigen’

Jasmijn Naomi woont met haar gezin in Tilburg, maar had het liefst aan de andere kant van de wereld ...

adv.