Internationale Vrouwendag: 15 x inspirerende Tilburgse vrouwen

Who run the world? Girls! Ook in Tilburg lopen er talloze inspirerende vrouwen rond. Precies die dames die elkaar steunen en bezig zijn met onwijs toffe dingen. Tijd om deze Tilburgse ladies op Internationale Vrouwendag eens in het zonnetje te zetten.

Melanie doet mee aan een missverkiezing

Melanie van Dijk werd geboren in Tilburg en is nu finalist van de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing. Ze bleef altijd in zichzelf geloven, zelfs toen mensen zeiden dat er niets van haar terecht zou komen. Maar kijk haar nu eens! De beauty schittert in de missverkiezing, werkt op een advocatenkantoor en studeert rechten.

 • Melanie schittert in Brabantse missverkiezing: ‘Anderen zeiden dat er niks van mij terecht zou komen’

  Melanie van Dijk (19) is finalist van Miss Beauty of Noord-Brabant. De Tilburgse student bereidt zich al bijna een jaar…

Mieke creëert bewustwording rondom vroeggeboorte en prikangst

Mieke Verberkt werd te vroeg geboren. Ze kwam er een paar jaar geleden pas achter dat ze daar hersenschade aan overhield. Nu doet Mieke haar best om anderen meer over vroeggeboorte en de gevolgen te vertellen. De Tilburgse heeft ook prikangst en vertelt daar openhartig over.

 • Mieke heeft een trauma van naalden: ‘Ik kan soms niet lopen of bewegen door de angst’

  Mieke Verberkt (30) uit Tilburg geeft zelf aan dat ze weet dat een prik niks voorstelt. “Toch gaat er een…

  Mieke Verberkt is bang voor prikken

Sanne en Hannah verspreiden beschilderde stenen

De Piushaven, het Leijpark, in de wijk: je kunt het zo gek niet bedenken of Sanne en Hannah lieten er een steen achter. “Ik heb een keer honderd stenen achtergelaten bij de vestigingen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Daar kreeg ik van de verpleegsters en het ziekenhuis zulke leuke reacties op.” De hobby geeft Sanne het gevoel dat ze met iets nuttigs bezig is. Vooral omdat ze anderen een goed gevoel kan geven. We willen haar in het zonnetje zetten op Internationale Vrouwendag.

 • Sanne en Hannah verspreiden beschilderde stenen door heel Tilburg: ‘Geeft mijn leven betekenis’

  Overal waar Sanne en Hannah van Herp komen, laten ze iets achter. In hun zakken zit tegenwoordig altijd wel een…

Layla schreef een boek over hoe haar zus Marjam vluchtte uit Afghanistan

Layla Alizadah had al meerdere boeken op haar naam staan, maar inmiddels ligt er ook een indrukwekkende non-fictie titel van haar in de winkel. Het is het familieverhaal van haar zus Marjam. “Tijdens het schrijven hebben we gelachen, maar er waren ook stukken waarbij we volschoten. Soms als Marjam haar verhaal vertelde was ik niet bezig met schrijven, maar wilde ik vooral haar hand vasthouden en mijn zus steunen.” Beide zussen werken nu hard aan het tweede deel.

 • Layla schreef een boek over hoe zus Marjam uit Afghanistan vluchtte: We zijn nog closer

  De naam Alizidah doet bij veel Tilburgers een belletje rinkelen. In onze stad is Marjam Alizadah een bekend gezicht (41)….

Dieuwertje maakt unieke sieraden

Ken je aterlier FijnGoud in de Noordstraat al? Daar maakt Dieuwertje met Raoul unieke sieraden. Beiden zijn ze goudsmid en alle kettingen, ringen en meer in de winkel hebben ze dus écht helemaal zelf gemaakt. Hoe gaaf?! Jezelf of een vriendin verrassen op Internationale Vrouwendag? Wij weten wel een mooi cadeau…

 • Dieuwertje en Raoul van Atelier FijnGoud in de Noordstraat: ‘Maken zelf unieke sieraden’

  Twee goudsmeden die elkaar leren kennen in Schoonhoven en daarna een fijn zaakje beginnen in de Noordstraat in Tilburg; het…

  FijnGoud

Floor bedacht een lockdowndoeboek

Floor staat graag stil bij wat er nóg wel kan in de lockdown. Daarom ging ze heel snel aan de slag om een lockdowndoeboek in elkaar te zetten. Je weet wel, een beetje zoiets als een vakantiedoeboek. Het staat vol met puzzels, bingo, mondkapjesaftelkalender, yoga-oefeningen en meer. Net als de andere dames in dit lijstje rondom Internationale Vrouwendag inspireert ze anderen.

 • Floor bedacht het lockdowndoeboek: ‘Mensen zijn helemaal blij’

  Wat deed jij toen je hoorde dat Nederland in lockdown moest? Floor van Tuijn uit Tilburg besloot keihard te knallen…

Mirjam begon een shop-in-shop bij Faja Lobi in coronatijd

Hans en Mirjam van Faja Lobi hadden in 11 jaar tijd nog nooit bezorgd, maar zijn daar in de coronacrisis toch maar mee begonnen. Dat is niet het enige. Het stel werkte ook aan een verbouwing én een shop-in-shop. Mirjam is sinds een aantal jaar meer bezig met spiritualiteit en koppelt dat aan haar Surinaamse roots. “Zeker in deze tijden hebben mensen behoefte om van negativiteit om te zetten in iets positiefs. In de Surinaamse cultuur doen we dat al eeuwen lang met behulp van kruiden, planten en allerlei natuurlijke producten.”

 • Hans en Mirjam runnen Faja Lobi: ‘We zijn meer dan alleen de Surinaamse keuken’

  Midden op de Oude Markt in de Tilburgse binnenstad vind je de Surinaamse eettent Faja Lobi. Hans en Mirjam sloten…

  Faja Lobi

Gini verkoopt vintage sieraden via Instagram

’t Goudcentrum is al 35 jaar een begrip in Tilburg. Al die tijd weten mensen de juwelier aan de Besterdring te vinden voor nieuwe sieraden, om goud in te ruilen of eens lekker te window shoppen. “Maar, er is ook een nieuwe doelgroep: jongeren die gek zijn op vintage sieraden”, vertelt Gini Jacobs. Zij haalt via de Instagrampagina @Goudcentrum die nieuwe doelgroep naar de zaak van haar ouders.

 • Gini verkoopt vintage sieraden via Instagram: ‘In grote steden betaal je 2 of 3 keer zoveel’

  ’t Goudcentrum is al 35 jaar een begrip in Tilburg. Al die tijd weten mensen de juwelier aan de Besterdring…

  Vintage Sieraden

Lidi is filmregisseur en bracht al meerdere films uit

De Tilburgse Lidi Toepoel kwam er tijdens haar studie achter dat ze films maken leuk vond. Waar ze eerst begon als vrijwilliger bij Radboud Kindertv, was ze in september 2020 bij de voorpremière van haar derde film: Zoentjesdief. “Het is magisch als je iets wat je zelf hebt bedacht op een groot doek ziet.”

 • Tilburgse Lidi is filmregisseur: ‘Tijdens de voorpremière was het doodstil in de zaal’

  De Tilburgse Lidi Toepoel kwam er tijdens haar studie achter dat ze films maken leuk vond. Waar ze eerst begon…

Simone is cakesmashfotograaf

Cakesmash is een Amerikaans fenomeen waarbij iemand helemaal losgaat op taart. Kliederen, smeren, vingers aflikken of rollen: alles mag! En Simone Op ’t Hoog van Made by Mone legt dit allemaal vast met haar camera. “Mensen komen zelfs vanuit Brussel naar mijn studio in Tilburg.” In coronatijd ligt dit soms iets anders, maar Simone werkt hard voor haar fotografiestudio. Chapeau!

 • Simone is cakesmashfotograaf: ‘Sommigen gaan meteen vol met hun gezicht in de taart’

  Cakesmash is een Amerikaans fenomeen waarbij iemand helemaal losgaat op taart. Kliederen, smeren, vingers aflikken of rollen: alles mag! En…

Sanne en Doris inspireren Tilburgers om boodschappen te doen zonder plastic verpakkingen

Sanne en Doris hebben een missie tijdens boodschappen doen: zo min mogelijk plastic in hun mandje stoppen. Ze willen andere Tilburgers inspireren om dat ook te doen. De vriendinnen willen vooral niet met een vingertje gaan wijzen of betuttelend overkomen. Wat ze wel doen? Toffe zero waste-wandelingen organiseren!

 • Vriendinnen Sanne en Doris doen zero waste boodschappen: ‘Paprika in plastic is onzinnig’

  Sanne van den Witteboer en Doris Tielemans uit Tilburg hebben een missie tijdens boodschappen doen: zo min mogelijk plastic in…

Nancy van Mima Mode ging van kledingparty’s naar topwinkel

Nancy was eigenlijk gewoon een huisvrouw die het leuk vond om kledingparty’s te organiseren. “Toen werden de kinderen groter en dan ga je toch wat bedenken. Dus ik kocht een hoop kleren en gaf kledingparty’s bij mensen thuis. Hup, honderd kledingstukken in de kofferbak en rijden maar.” Inmiddels rijden mensen uit het land juist naar Nancy voor haar winkel Mima Mode.

 • Nancy van Mima ging van kledingparty’s naar topwinkel: ‘Sta er ook versteld van’

  Vrouwenmodezaak Mima Mode opende nog niet zo lang geleden de nieuwe winkel op het Besterdplein. Met een gigantisch assortiment en…

  Nancy Mima

Tamara won tien miljoen en gebruikt dat geld om de wereld een stukje mooier te maken

Tamara uit Tilburg ken je misschien wel van het programma Steenrijk, straatarm. De Tilburgse won tien miljoen en gebruikt een deel van dat geld voor haar onderneming Stribe. Hiermee wil ze de wereld een stukje mooier maken. Ook schreef ze een boek waarin ze anderen wil leren succesvoller te worden.

 • Tamara Straatman won tien miljoen: ‘Ik had liever een fijne jeugd’

  Maakt geld gelukkig? Als er iemand in Tilburg een gooi naar het antwoord kan doen is het misschien wel Tamara…

  Tamara Straatman doet mee aan Steenrijk Straatarm miljonairs Tilburg

Giene maakt anderen blij met pluk- en droogbloemen

Giene Klein Gebbink startte in coronatijd een nieuw bedrijf: Giene Plukt. Als vrolijke verschijning komt ze een zorgvuldig uitgezocht blosje bloemen brengen. Van plukbloemen tot droogbloemen: Giene zorgt dat jouw vazen gevuld blijven met moois. Ze maakt echt een speciaal moment van het langsbrengen van de bloemen en zorgt ook even voor een praatje. Heel fijn!

 • Giene runt ‘Giene Plukt’: ‘Ik wil het persoonlijk houden’

  Wanneer Giene met een grote bos bloemen naar onze redactie komt voor een interview, staat ze nog maar een dag…

Natasja laat sjaals achter voor mensen die het nodig hebben

Jaar in jaar uit laat Natasja van Alphen van Help je medemens de kou door sjaals achter voor minderbedeelden in de koude maanden. Zowel voor daklozen als de Tilburgers die moeten kiezen tussen de huur kunnen betalen of een warme sjaal. Wat begon als een spontaan idee is inmiddels een groot deel van haar leven.

 • Tilburgs mysterie: waarom hangen er sjaals met gele kaartjes in de stad?

  Rondom lantaarnpalen, om de hals van standbeelden: al jarenlang kunnen we in Tilburg sjaals spotten met een geel kaartje eraan….

  Sjaals geel kaartje Help je medemens de kou door

Meer in deze categorie

Genieten van Tilburg

Ga naar “Mysterie: waarom is Tilburg pas 212 jaar oud?”

Mysterie: waarom is Tilburg pas 212 jaar oud?

Tilburgse vlag
Ga naar “Brand! 5 x zo zag de Tilburgse brandweer er vroeger uit”

Brand! 5 x zo zag de Tilburgse brandweer er vroeger uit

Ga naar “Mysterie: wat is dit voor beeld in het Tivolipark? [video]”

Mysterie: wat is dit voor beeld in het Tivolipark? [video]

In onze gids

Ga naar “Favv”

Favv

 • Willem II-straat 90B
 • Kledingwinkels
 • 12:00 - 17:00

Nu geopend

Ga naar “De Tostifabriek”

De Tostifabriek

 • Jan Heijnsstraat 14
 • Bakkers
 • 08:30 - 18:00
Tostifabriek

Nu geopend

Ga naar “Dutch Homemade Macarons”

Dutch Homemade Macarons

 • Frederikstraat 20
 • Chocolaterieën
 • 12:00 - 17:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75”

Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “ultimate comfort slip € 11,00”

ultimate comfort slip € 11,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “AH Verse pasta en pastasauzen van € 3,98 voor € 1,99”

AH Verse pasta en pastasauzen van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Alle AH Biologische kaas of zuivel van € 1,05 voor € 0,79”

Alle AH Biologische kaas of zuivel van € 1,05 voor € 0,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021

Vacatures

Ga naar “Junior Chef-kok bij Beekse Bergen”

Junior Chef-kok bij Beekse Bergen

 • Vakantiepark Beekse Bergen
 • Fulltime
logo beekse bergen

Topper

Ga naar “Bijbaan: Baliemedewerker in een zorginstelling in Tilburg”

Bijbaan: Baliemedewerker in een zorginstelling in Tilburg

 • Recruit A Student Personeelsdiensten
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Supervisor Horeca”

Supervisor Horeca

 • Speelland Beekse Bergen
 • Fulltime
logo beekse bergen

Topper

Ga naar “Technische Dienst medewerker in Tilburg”

Technische Dienst medewerker in Tilburg

 • Recruit A Student Personeelsdiensten
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerk(st)er Horeca”

Medewerk(st)er Horeca

 • Speelland Beekse Bergen
 • Fulltime/Parttime
logo beekse bergen

Topper