Internationale Vrouwendag: 13 x inspirerende Tilburgse vrouwen

Who run the world? Girls! Ook in Tilburg lopen er talloze inspirerende vrouwen rond. Precies die dames die elkaar steunen en bezig zijn met onwijs toffe dingen. Tijd om deze Tilburgse ladies op Internationale Vrouwendag eens in het zonnetje te zetten.

Lot de Pont

Binnenkijken Lot
Lot de Pont in haar schommelstoel. Foto: indebuurt Tilburg

Het zou zomaar eens kunnen dat je ooit les hebt gehad van Lot de Pont (38). Ze gaf twaalf jaar lang les op basisschool Fatima. Totdat ze het over een andere boeg gooide. Lot is nu fotografe en laat vrouwen uit Tilburg stralen. “Vrouwen zeggen vooraf vaak: ‘Ik ben niet fotogeniek of ik zie er echt niet uit. Ja, dat hoor ik echt al-tijd. Gelukkig weet ik ze altijd wel op hun gemak te stellen. Als vrouwen de foto’s terugkrijgen, zeggen ze: ‘Je hebt mij echt laten zien zoals ik ben.’”

 • Lot gooide het roer volledig om: ‘Ik laat vrouwen zich bijzonder voelen’

  Het zou zomaar eens kunnen dat je ooit les hebt gehad van Lot de Pont (38). Ze gaf twaalf jaar...

Evi Vrinds

Bij Peerke Donders
Evi Vrinds runt Bij Peerke Donders. Foto: Bij Peerke Donders

Evi Vrinds (26) is mede-eigenaar van Bij Peerke Donders aan de Pater Dondersstraat. Op haar 22ste nam ze het familiebedrijf van haar ouders over. Zelfs als ze een griepje heeft, draait ze nog lange dagen. “Om negen uur begin ik meestal, en vanavond hebben we een partij tot laat. En daarna sluit het hier, maar dan is het natuurlijk nog niet klaar.”

 • Evi (26) runt Bij Peerke Donders: ‘Ik werk keihard mee omdat ik dat ook leuk vind’

  Peerke Donders is al sinds jaar en dag een begrip in Tilburg. Dan hebben we het natuurlijk over de in...

  Bij Peerke Donders

Bij Peerke Donders

4,5
(557)

Pater Dondersstraat 14, 5011 XG Tilburg

Nu gesloten

Meer informatie

Esmé van Esch – van Gorp

Beauty by esmé
Esmé runt Beauty by Esmé. Foto: Patricia van Nispen

Het bedrijf van Esmé van Esch – van Gorp (27) is niet meer weg te denken uit Tilburg: al zeven jaar runt ze medisch pedicure- en schoonheidssalon Beauty by Esmé. De zaken gaan zo goed, dat ze moet uitbreiden. En dat terwijl ze ooit begon in een klein studentenkamertje van 18 vierkante meter.

 • Esmé begon haar bedrijf in een klein kamertje: ‘En toen explodeerde mijn salon ineens…’

  Het bedrijf van Esmé van Esch - van Gorp (27) is niet meer weg te denken uit Tilburg: al zeven...

  Beauty by esmé

Beauty Bistro

4,9
(103)

Houtstraat 46, 5046 DL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Rachel Miller

Rachel Miller is stylist. Foto: indebuurt Tilburg

Heb je nooit iets om aan te trekken? Sta je met je handen in het haar tijdens een middagje shoppen nu de herfst er weer aan komt? Rachel Miller schiet te hulp! De styliste helpt dames in Tilburg (en het hele land) om het beste uit hun kleding te halen. “Kleding wordt vaak weggezet als materialistisch. Het is zoveel meer dan dat. Kleding is gewoon heel belangrijk en dat wordt nog weleens onderschat.”

 • Rachel is stylist en laat Tilburgers stralen: ‘Ik werk samen met Fred van Leer’

  Heb je nooit iets om aan te trekken? Sta je met je handen in het haar tijdens een middagje shoppen...

Sophie Krielaart

sophie krielaart
Foto: indebuurt Tilburg

Sophie Krielaart (27) is dit jaar op The Dutch Fitness Awards verkozen tot beste personal trainster van Tilburg. Ze helpt vrouwen uit heel Nederland om het mentaal én fysiek op orde te krijgen. Daarnaast heeft Sophie 22,9 duizend volgers op Instagram en ze traint nu hard voor het NK-powerlifting: ”En ik heb nog zo veel meer dromen, ik ben nog lang niet klaar.”

 • Sophie is de beste personal trainster van Tilburg: ‘Ik wil dat vrouwen zich op hun gemak voelen’

  Sophie Krielaart (27) is dit jaar op The Dutch Fitness Awards verkozen tot beste personal trainster van Tilburg. Ze helpt...

  sophie krielaart

Tonny ‘Tonneke’ Steenis

Tonneke Tilburgers tv-programma
Tonneke is bezig met haar groentes. Foto: indebuurt Tilburg

Tonneke is nou precies zo’n echte Tilburgse. Ze kwam in 2019 meerdere keren in het nieuws doordat Chantal Janzen voor een programma bleef slapen en ze een eigen documentaire kreeg. Tonneke laat het maar over haar heen komen. “Ik moest een televisie kopen, want ik kwam op televisie”, zegt ze naar aanleiding van een uitzending bij PAUW. De Tilburgse zet zich liever in voor een nieuwe bus (want die is kapot) zodat ze mensen die niet veel hebben weer mee kan nemen en samen boodschappen kan halen. Nu gaat ze zelf maar bij mensen langs.

 • Tonneke was net te horen op de radio: ‘Ik heb nog 50.000 euro nodig voor mijn kapotte wagen’

  De wagen van Tonneke's Rijdende Winkel is al zo'n drie maanden helemaal kapot. Slecht nieuws voor Tonneke (Tonny Steenis) én...

  Tonneke Tilburgers tv-programma

Meriam de Wit

Foto: indebuurt Tilburg.

Meriam de Wit had maandag 2 maart een groot feest: haar Schoonheidssalon Le Blanc bestaat alweer vijf jaar. Wat gaat de tijd toch snel! Binnen no-time werd ze schoonheidsspecialiste. Inmiddels is ze toch wel een van de meest hardwerkende vrouwen van de Reeshof. Maar wat zo fijn is aan Meriam, is dat ze recht voor haar raap is en je nooit dingen belooft die niet gaan gebeuren. “Ik ben ook altijd eerlijk en duidelijk naar mijn klanten. Zij moeten thuis ook werken voor een mooiere huid. Als ze dat niet doen, kap ik de behandeling af. De meesten komen hierheen voor het complete plaatje. Pedicure, gezichtsbehandeling en als er iets nieuws is breng ik ze daar ook van op de hoogte.”

 • Meriam viert vijfjarig bestaan: ‘Mijn klanten zijn mijn visitekaartjes’

  Door alle vernieuwingen en ontwikkelingen zou je het misschien niet zeggen, maar Schoonheidssalon Le Blanc van Meriam de Wit (snap...

  Meriam

Le Blanc Schoonheidssalon

5,0
(20)

Bijsterveldenlaan 5, 5044 ZZ Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Guus Liebrand

Foto: Guus Liebrand

Guus deed in februari iets wat voor haar heel eng was: om hulp vragen. De Tilburgse nam een emotionele video op waarin ze vertelt over haar ziekte. “Hele kleine dingen kunnen er al voor zorgen dat ik in paniek, stress of angstaanvallen krijg. Soms val ik uit en ben ik verlamd in mijn lichaam. Soms kan ik wel horen, maar niet bewegen en praten.” Studeren en werken kan ze niet, maar er is een lichtpuntje. Guus zette een crowdfundingactie op voor een assistentiehond. De topper hoopt met haar streefbedrag ook iemand anders te kunnen helpen.

 • Tilburgse Guus (22) is heel erg ziek: ‘Ik kan niet zomaar naar de supermarkt of douchen’

  Wie de Tilburgse Guus op straat tegenkomt, zal niet meteen denken: dat mèske is ziek. "Ik ben zieker dan ooit...

Ingrid de Jong

Ingrid en Bjorn
Ingrid en Bjorn. Foto: Eigen foto

Je moet het maar durven: je thuisland en familie achterlaten. Maar wat als je het niet doet? Ingrid de Jong koos voor haar liefdesgeluk en verhuisde naar Nederland. “Ik had hier geen vrienden en sprak de taal niet, maar langzaamaan kreeg ik mijn eigen vrienden en baan. Ik heb mijn leven hier kunnen herpakken. Ik heb nooit een cursus gehad om Nederlands te leren. Dat deed ik door veel te lezen met een woordenboek ernaast. En ik keek televisie met ondertiteling om een gevoel voor de taal te krijgen. In het begin van onze relatie praatten Bjorn en ik Engels tegen elkaar.” Inmiddels is het stel 12,5 jaar getrouwd. Over volg je hart gesproken!

 • Ingrid verhuisde van Duitsland naar Tilburg: ‘Het is net of we elkaar al honderdduizendjaar kennen’

  Stel, je gaat lekker met je beste vriendin op vakantie en komt dan ineens de liefde van je leven tegen!...

  Ingrid en Bjorn

Tess Olijerhoek

city massage
Tess runt nu vier vestigingen van City Massage. Foto: indebuurt Tilburg

Aan ambities geen gebrek: Tess Olijerhoek wil met City Massage de (Tilburgse) grenzen over. De pas 28-jarige onderneemster opende haar eigen massagepraktijk in juni 2018 in de Willem II-straat, en inmiddels heeft ze ook een salon bij Mercure Hotel, een vestiging in de Spoorzone én twee vestigingen (beide zijn privé wellnessen) in Moergestel.

 • Tess (28) runt vier massagesalons: ‘Ik wil naar 20 vestigingen in heel Brabant’

  Aan ambities geen gebrek: Tess Olijerhoek wil met City Massage de (Tilburgse) grenzen over. De pas 28-jarige onderneemster opende haar...

  city massage

City Massage

4,9
(17)

Willem II-straat 3, 5038 BA Tilburg

Nu gesloten

Meer informatie

Amanda Boi

Amanda Boi Studio Lily Rose
Amanda Boi van Studio Lily Rose. Foto: indebuurt Tilburg

Als je kindje is geboren, wil je dat natuurlijk van alle daken schreeuwen. Je hoeft het nieuws niet bekend te maken met rooksignalen of neonletters in de voortuin. Amanda Boi zorgt voor een iets effectievere aanpak: onder de naam Studio Lily Rose maakt ze geboortekaartjes. “Wat het mij heeft gebracht? Ik ben een heel gelukkig mens!”

 • Amanda maakt Tilburgers gelukkig met haar werk: ‘Ik ben dit gaan doen via een omweg’

  Als je kindje is geboren, wil je dat natuurlijk van alle daken schreeuwen. Je hoeft het nieuws niet bekend te...

  Amanda Boi Studio Lily Rose

Bregje Mols

Bregje opent Focus Foodbar. Foto: indebuurt Tilburg

Bregje Mols (28) ging er gewoon voor: ze opende een restaurant in hartje centrum waar geen vlees op de menukaart staat. Zo’n halfjaar later weten vegetariërs, flexetariërs en veganisten Focus Foodbar zeker te vinden. Je geniet er van carpaccio met stoofperen, een huisgemaakte falafelburger, tartaar van biet en meer.

 • Bregje opende haar eigen restaurant: ‘Ik voelde dat ik er iets mee moest doen’

  Voor wie toe is aan iets nieuws: Bregje Mols (28) opende zaterdag 17 augustus Focus Foodbar in hartje Tilburg. Daarmee...

Focus Foodbar

5,0
(38)

Heuvelstraat 122, 5038 AH Tilburg

Nu gesloten

Meer informatie

DJ Lola Carrera

Lola Carrera
Lola Carrera is dj en woont in Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Stel je eens voor dat je al heel lang iets wil proberen, maar het eigenlijk niet durft. Dat jij jezelf steeds laat tegenhouden door allerlei excuusjes die door je hoofd dwalen. Lola Carrera kan erover meepraten. Ze is echtgenote, moeder én dj. Maar heel lang durfde ze niet achter de draaitafel te kruipen. “Juist door te doen wat je eng vindt, groei je. Ik hield mezelf heel lang tegen en had allemaal bedacht waarom ik het niet moest doen. Daar werd ik niet gelukkig van. Als je het wel doet, word je juist gelukkig. Het is namelijk wat je graag wil. Dat ik dit durfde, was een overwinning op mezelf”, zegt Lola.

 • Lola is een voorbeeld voor Tilburgers: ‘Dat ik dit durfde, was een overwinning op mezelf’

  Stel je eens voor dat je al heel lang iets wil proberen, maar het eigenlijk niet durft. Dat jij jezelf...

  Lola Carrera online technofeestje

Lees ook:

Meer in deze categorie

Tilburgers

Ga naar “CV MSVDBFK ging van gewone kerels naar Bekende Kruiken: ‘Mensen zingen het direct mee’”

CV MSVDBFK ging van gewone kerels naar Bekende Kruiken: ‘Mensen zingen het direct mee’

Ga naar “Leuk volgens local Demi: ‘Hier haal je de lekkerste friet van Tilburg’”

Leuk volgens local Demi: ‘Hier haal je de lekkerste friet van Tilburg’

Ga naar “Leuk volgens local Charlotte: ‘Hier loop je altijd met iets naar buiten’”

Leuk volgens local Charlotte: ‘Hier loop je altijd met iets naar buiten’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Transportplanner | €3000 tot €3600 | 13e maand”

Transportplanner | €3000 tot €3600 | 13e maand

 • WerkTalent
 • Fulltime
Ga naar “Hoofd Financiële Administratie”

Hoofd Financiële Administratie

 • Vollenhoven
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantenservice, Achmea”

Medewerker klantenservice, Achmea

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Consulent Leerlingenvervoer part-time”

Consulent Leerlingenvervoer part-time

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Parttime
Ga naar “Financial Officer Spain”

Financial Officer Spain

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Carnavalsrave Tilburg”

Carnavalsrave Tilburg

 • Club Smederij
 • 17 februari 2023

Topper

Ga naar “Kruikenhof: het carnavalscafé van de Reeshof”

Kruikenhof: het carnavalscafé van de Reeshof

 • Pannenkoeken Paradijs
 • Van 17 feb t/m 20 feb

Topper

Ga naar “Tilburgs Comedy Festival”

Tilburgs Comedy Festival

 • Van 23 mrt t/m 25 mrt
Cinecitta TilburgCinecitta Tilburg
Ga naar “Tweedehands het Festival”

Tweedehands het Festival

 • Van 24 mrt t/m 26 mrt
Ga naar “Havenfeest 2023 (100 jaar Piushaven)”

Havenfeest 2023 (100 jaar Piushaven)

 • Van 5 aug t/m 6 aug