Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de zomer in Tilburg, in de winter in Bali: Tilburger Michel leeft zijn droom

Door Gwyneth Oomens 29 november 2020

Toen Michel van de Logt in 2016 naar Bali vertrok, kwam hij er toch achter dat hij het een en ander miste aan onze Brabantse stad. Nu heeft de Tilburger the best of two worlds: in de zomer is hij in Nederland en in de koude maanden is hij op Bali te vinden.

Zijn familie, het poolen in zijn stamkroeg Saints, de kermis, een terrasje op het Piusplein: Michel miste het allemaal toen hij vertrok naar Bali. “Ik had een binding met Tilburg. Ik dacht: hoe ga ik daar voor mezelf een balans in vinden? Dat was gewoon door zes maanden in Bali te zitten en zes maanden in Nederland. Nu leef ik mijn mooiste leven.”

Burn-out

Toch heeft Michel er niet altijd zo over gedacht. In 2014 kreeg de Tilburger een burn-out, maar achteraf is dat het moment geweest waar hij zijn droom begon na te jagen. “Ik vond mijn werk leuk, maar ik werd moe van het systeem waarin we zitten. Ik zat gewoon vast met mezelf en ik wist niet wat ik wilde in het leven. De vakantie naar Bali in datzelfde jaar werd toen een vakantie om te kijken hoe het zou zijn om te wonen en te leven op Bali. Zodoende heb ik mijn baan opgezegd en de knoop doorgehakt om naar Bali te vertrekken voor onbepaalde tijd.”

Escape

Michel had enkel gezonde spanning om het avontuur aan te gaan. Bali was immers al bekend voor hem, want sinds 2010 ging hij er ieder jaar voor een maand op vakantie. “Bali trok me gewoon: de cultuur, het weer, de manier van leven. Het was een goede escape vanuit Nederland. Ik werkte fulltime voor een gemeente en Bali was ieder jaar een maandje opladen voor mezelf.” Toen Michel in 2016 vertrok naar Bali ging hij aan de slag bij een duikschool. Hij maakte van duiken, yoga en retreats zijn nieuwe baan. “Ik wilde de hele dag met mijn voeten in het zand yogales geven. Ik dacht: ik ga het gewoon doen.”

Tekst loopt door onder foto

Bron: Michel van de Logt

Het beste van twee werelden

Michel is zijn droom achterna gegaan en runt nu de business the Happiness Lifestyle Academy. “Ik train hier andere mensen hoe ze hetzelfde kunnen gaan doen als wat ik doe. Ik help mensen te ontdekken wat hun passie is en hoe ze die kunnen omzetten in een inkomen.” Wanneer Michel in de zomer in Nederland is, doet hij iets totaal anders: “In Nederland werk ik gewoon weer voor een gemeente. Ik had daar ontslag genomen, maar op een gegeven moment miste ik de structuur en de collega’s om me heen. Nu blijft het leuk, omdat het voor een bepaalde periode is. Voor mij is het niet: ik doe dit tot mijn pensioen, maar voor een aantal maanden. Ik wilde gewoon het beste van twee werelden.”

FC Gosa

Wanneer Michel in Nederland is, gaat hij nog altijd langs de voetbalvereniging FC Gosa die zijn opa in 1965 heeft opgericht. “Ik ben daar gaan voetballen als tiener en in 2005 heb ik het stokje overgenomen als voorzitter van de vereniging. Het kostte moeite om dat los te laten toen ik wegging omdat ik een band had opgebouwd met vrienden en neven die ook in het team spelen.”

Australië

“Elke keer heb ik weer een cultuurshock en moet ik even wennen. In Bali leven ze in het hier en nu. In Nederland draait alles om de toekomst. Iedereen is van de agenda en is ‘druk druk druk’. Maar ik waardeer dat verschil juist heel erg.” Alsof afwisselend wonen in Nederland en Bali niet genoeg is, woont Michel op dit moment in Australië met zijn Australische partner, wie hij leerde kennen op Bali. In de toekomst hopen Michel en zijn partner ook in Australië een thuisbasis te hebben.

Vaste stek

Of Michel ooit één vaste stek wil hebben? “Nee, dat zie ik niet gebeuren. Ik hoop volgend jaar weer een groot deel in Tilburg te zijn. Stabiliteit vinden wij ook belangrijk, maar we willen wel drie homebases hebben. Eén in Nederland, één in Bali en nu zijn we bezig met een thuisbasis in Australië.” Michel wil samen met zijn vrouw in de toekomst een retreatcenter starten in Australië in de natuur. Een plek waar ze duurzaam kunnen leven en retreats kunnen organiseren, waar mensen kunnen herstellen van een burn-out en kunnen leren hoe ze een locatie onafhankelijk leven kunnen opbouwen. “We hopen op en neer te kunnen blijven reizen tussen Bali, Nederland en Australië.”

Lees ook:

Cityring Tilburg

Bellen of appen achter het stuur? Zoveel boetes zijn uitgedeeld in Tilburg

Even een berichtje typen terwijl je rijdt kan je een flinke prent opleveren: € 240,-! Het hoge bedra...

Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag een bezoek aan Tilburg

Hoog bezoek in Tilburg woensdagmiddag: koning Willem-Alexander ging langs bij RONAZ (Regionaal Overl...

Steeds meer jongeren met wapens en messen op straat: ‘Die worden écht gebruikt’

Gemeente Tilburg en jongerenwerk R-Newt zien het wereldwijd steeds meer gebeuren: jongeren die op st...
Bibliotheek in Tilburg

Dit gaat er gebeuren met de voormalige bibliotheek op het Koningsplein

De gemeente is al een tijdje bezig met de voormalige bibliotheek op het Koningplein. Nu duidelijk is...

Dit zijn de beste aanbiedingen tijdens Black Friday in Tilburg

Vanaf vrijdag is het officieel Black Friday, maar bij sommige winkels kun je nu al korting krijgen o...

Meer over

Tilburgers

adv.