Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij gingen langs bij de meest bijzondere tattooshop van Tilburg

Door Thijs Dingemans 4 augustus 2017

Een stevige bak koffie, goed belegde broodjes met tonijn, knuffelende honden én een warme ontvangst. Bij Studio Tat krijg je meer dan alleen een nieuwe tatoeage: Esther van den Hoek zet ‘achter’ tattoos in de shop, haar partner Sylvia van der Schoot verzorgt een paar meter verderop de lunchroom. We wanen ons voor even in een heel andere tattooshop dan we gewend zijn…

Want dat is het toch wel. Niet alleen omdat de shop exclusief voor vrouwen is; wie het pand aan de Korvelseweg binnenstapt, heeft echt niet het idee dat-ie in een ‘echte’ tattooshop is. Zo zijn oude tekenmachines omgebouwd tot koffietafels en komt de muziek uit ouderwetse radio’s. En dat is nou net wat Esther en Sylvia ook willen. “Dat enge, geheimzinnige en duistere gevoel van een tattooshop willen we wegnemen. Bij ons is het laagdrempelig en relaxt en vooral heel gezellig en knus”, vertelt Esther.

tattooshop
Esther in haar tattooshop

Knippen en plakken gaat toch niet

Begin 2015 opende ze ‘achter’ haar tattooshop, het voorpand verhuurde ze aan een barbier. Het idee om een kapperszaak én shop in een pand te hebben leek leuk, maar pakte anders uit. “Er zitten hier best veel kapperszaken, maar qua concept sloot dit goed aan bij de shop. We trokken hetzelfde publiek, alleen kwam de barbershop niet van de grond.” De barbier ging daarom en plots was daar Sylvia met een geniaal idee: een lunchroom en tattooshop in één.

Óók mannen welkom

“Ik zat zelf geregeld in een tattooshop met honger en dan moet je de stad in om iets te halen, terwijl daar geen tijd voor is. En toen dacht ik: het is wel heel leuk als je mensen hier kunt ontvangen voor een bakske koffie en kunt zeggen: ‘ga effe lekker zitten’”, legt Sylvia uit. Dat plan kwam wél van de grond: sinds mei is de lunchroom geopend. ‘Syl’ runt dat gedeelte, Esther inkt er lekker op los in de tattooshop. Dat doet ze alleen bij vrouwen, maar in de lunchroom zijn ook mannen van harte welkom. Én mensen uit de buurt. “Ik ben nu eigenlijk gericht op de klanten van Esther, want vaak komen mensen met meerdere en die mogen best even kijken, alleen niet te lang. En dan is het toch best leuk als je ze een bakske koffie kunt aanbieden. Of een broodje. Maar uiteindelijk is het ook leuk als mensen uit de buurt hier komen werken.”

tattooshop
Sylvia runt de lunchroom van Studio Tat

Dagje Tilburg

Eigenlijk kon een lunchroom niet ontbreken. De klanten van Esther komen van ver – soms zelfs uit België of Amsterdam. “En die willen eerst nog een bak koffie vooraf. Of ze hebben na drie uur liggen op een tafel honger gekregen en willen dan nog even wat eten”, zegt Esther. Waarom tatoeëert ze eigenlijk alleen vrouwen? “In veel shops heb je vier, vijf tafels naast elkaar. En daar loopt continu volk in en uit en als je daar half in je blootje moet liggen een paar uur lang, is dat niet fijn. Daar heb je bij mij geen last van. Er komt niemand binnen en we zijn maar met z’n tweeën. Dat vinden veel vrouwen prettig. En ik wil zelf ook rust hebben als ik een tattoo zet.”

Your toko is mine

De klanten van Studio Tat boffen: over een tijd heeft Sylvia alle tijd heeft om de lunchroom te runnen. “Dat is nu nog effe moeilijk omdat ik twee banen heb. Maar het is wel de bedoeling dat ik het straks fulltime ga doen.” Nóg meer gespreksstof voor de twee dus, want nu al hebben ze ’s avonds boven op de bank genoeg te vertellen. “Er gebeuren hier andere dingen dan achter. Ik heb m’n eigen toko en zij. Je hebt altijd wel iets te vertellen”, zegt Esther. “We lullen sowieso wel veel”, roept Sylvia nog snel. Voor we het doorhebben, is ze alweer bezig met het eten van de honden.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Yvette van Zoete Moed en Martijn van Mugs & Muffins bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Studio TAT ontdekken?

Studio TAT tattoo shops

Geopend11:00 - 18:00

Korvelseweg 34, Tilburg

Bekijk meer:tattoo shops

adv.