Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rowie over de Piushaven: ‘Het vakantiegevoel in eigen stad bestaat echt’

Door Rowie van der Vliet 4 april 2020

Tilburgers, laten we onze mooiste herinneringen aan de stad delen. Bijvoorbeeld van die ene date waarvan je nog steeds vlinders in je buik krijgt of die avond dat je inzag hoe mooi Tilburg kon zijn. Redacteur Rowie trapt af met een magisch moment in de Piushaven.

Natuurlijk was ik al eens in de Piushaven geweest. Voorzichtig proefde ik aan de bruisende borreltentjes en de huiselijke sfeer. Ik zag de lichtjes branden aan de boulevard en stond met mijn fiets in de hand even te staren naar al dat moois. Vooruit, even snel een foto maken. En weer door.

Dé place-to-be

De Piushaven was voor mij vooral een bruisende, levendige plek. Dé place-to-be, dé hotspot van Tilburg. Vooral de plek voor de beste b’s in het leven: bier, bitterballen, borrelen, bakken en een bak ijs. Maar ook lekker slenteren door La Poubelle of bij de dames van Het Pastorie Lokaal.

Zonnetje op je gezicht

Ik dacht dat ik de charme van de Piushaven wel snapte. Dat ik heus wel in zag waarom half Tilburg naar het gebied wilde verhuizen. Totdat ik begin augustus 2019 binnen mocht kijken bij een appartement in De Werf. Het was een typische zomerdag. Zo een waarbij je al vrolijk wordt van het zonnetje op je gezicht en het feit dat je voor de zoveelste week achter elkaar geen jas aan hoeft.

Middagen op de camping

Ik fietste voorbij alle terrasjes, langs een lange weg aan het kanaal waar mensen op slippers langsliepen. Het deed mij denken aan middagen op de camping. Aan even niets moeten.

Vakantiegevoel in eigen stad

Op die dag had ik pas echt door hoe mooi de Piushaven kan zijn. Ik zag het riet en het kabbelende water. En hoe de zon erop scheen. Ik voelde mijn hele lijf ontspannen. Ik heb daar nog even gestaan. Gewoon, genietend van de kleine dingen. Het bestaat dus echt: het vakantiegevoel in eigen stad.

Magische momentjes

Borrelen en bruisen in Tilburg zit er eventjes niet in. Maar genieten van magische momentjes alleen maar meer. Of dat nou is omdat je naar de buurvrouw zwaait via het balkon of omdat je terugdenkt aan een fijne herinnering. We zijn nu even gedwongen om stil te staan. Laten we daar maar het beste van maken.

Heb jij ook een fijne herinnering aan Tilburg? Mail ons via [email protected] en dan nemen we contact op voor een telefonisch interview.

Lees ook:

28 april

Coronamaatregelen verlengd: Tilburgers moeten binnenblijven tot 28 april

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten ...
Kasteel van Tilburg gesloopt

Deze gebouwen hadden nooit de sloopkogel moeten krijgen

Veel gebouwen in Tilburg zijn gesloopt. Wij zetten een paar verdwenen pareltjes voor je op een rijtj...

Deze Tilburgse restaurants bezorgen eten in tijden van coronavirus

Horeca in Tilburg blijft dicht tot 6 april. Toch hoeven we niet altijd ons favoriete gerecht te miss...

adv.