Leuk volgens Nicole: ‘Ik vond dit direct een grote aanwinst voor mijn wijk’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze spraken we voor de wekelijkse rubriek ‘Leuk volgens local’: Nicole van Beers.

Wil jij ook je Tilburgse favorieten delen? Zijn er plekken die je in deze tijd een shout-out wil geven? Vul dan hier het formulier in en wie weet ben jij de local van volgende week!

Nicole van Beers

Nicole van Beers. Foto: Charlotte Kin

“Op de eerste plaats ben ik een enthousiaste inwoner van Tilburg. Ik woon hier sinds 2000 met heel veel plezier. Zelf ben ik geboren en opgegroeid in een dorp en dacht: als ik kinderen krijg, ga ik verhuizen. Maar ik werd verliefd op Tilburg! Het gevoel dat hier alles mogelijk is, is erg fijn. Er zit veel creativiteit in de stad, en samenwerkingen liggen om de hoek. Inmiddels woon ik hier met mijn partner en drie kinderen van 14, 12 en 9.”

“In het dagelijks leven ben ik ontwerper. Ik richt met name horeca in. Denk dan aan een eetbar, café, rooftopbar, bed & breakfast, hotel … de diversiteit is groot.”

“Afgelopen jaar heb ik Tilburg gezien als mijn speeltuin en zo ontstonden de Tilburgse postzegel en het diepzee aquarium. Heel leuk, ik wist zelf niet dat ik die zou gaan maken, dus heb mezelf ermee verrast.”

Villa Pastorie

Villa Pastorie
Foto: Indebuurt

“Villa Pastorie in Tilburg is een uniek plekje aan het water, dat zich niet eenvoudig in één woord laat vangen. Bed & breakfast, restaurant, vrolijk, tuinterras… Het is dat allemaal en tegelijkertijd zoveel meer. Hier ga ik graag met een vriendin lunchen in de tuin en bestel dan een monsieur cannibal. Toen ik mijn bedrijf vorig jaar ging ombouwen, heb ik twee dagen bij Villa Pastorie gelogeerd in kamer Blad en Borduur. Onder andere om mijn nieuwe plannen op papier te zetten. Hier zijn voelt direct als vakantie. Even los van alles, omgeven door een creatieve sfeer en fijne mensen. Ik kan het iedereen aanraden. Villa Pastorie ligt op tien minuten fietsen van mijn eigen huis, maar die twee dagen waren echt een unieke ervaring.”

Villa Pastorie

Hoevenseweg 2, 5017 AE Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Gianotten Mutsaers

Nicole van Beers in Gianotten Mutsaers. Foto: indebuurt Tilburg

“Het team van Gianotten Mutsaers is echt de reden dat ik hier graag kom. Ik ben een fervent lezer, maar blijf het lastig vinden om te bedenken welk boek ik nu weer zal lezen. Daarom ben ik er mee gestopt om dat uit te zoeken en loop vrolijk de winkel binnen met de opdracht: verras me maar. Elke keer raak! Zo ontdek ik boeken die ik anders nooit gelezen zou hebben. Het laatste getipte boek was Hillary Rodmen van Curtis Sittenfield. Een dikke aanrader! Mijn kinderen vinden het inmiddels ook heerlijk om voor een vakantie, en met de boekenweek, in de winkel rond te struinen. Ook hen hoor ik vragen: ‘heb je nog leuke tips?'”

Gianotten Mutsaers

Emmapassage 18-26, 5038 XA Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Doloris

Doloris rooftopbar
Foto: Doloris

“Bij Doloris twijfel ik wat mijn beste ervaring is. Is dat met mijn ogen dicht genieten van de rendang? Echt, hier kan je me ’s nachts voor wakker maken! Of is dat het uitzicht over de stad? Wegkijken vanaf de rooftopbar, zitten onder de sterren en overal lichtjes zien branden… De zonsondergang is hier ook fenomenaal. Ik vind het bijzonder dat we in Tilburg een rooftopbar hebben. Het dak van een heel lelijk gebouw midden in Tilburg is nu één van de mooiste plekjes! En vergeet ook de Meta maze niet, zo’n groot kunstproject in Tilburg. Het maakt mij trots dat dit hier kan.”

Doloris Rooftopbar

Spoorlaan 21, 5038 CB Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Doloris Meta Maze

Spoorlaan 21, 5038 CB Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Noorderbos

Foto: Johan van Grinsven/Brabants Dagblad

“En dan het Noorderbos. Ik weet nog dat ik deze plek ontdekte en echt verbaasd was dat ik het nog niet kende. Twee jaar geleden startte ik met bootcampen bij Enjoy outdoors om mijn voorliefde voor horeca een beetje te compenseren. Het uitzicht over de Noorderplas tijdens verschillende trainingen is fenomenaal. Zeker in de winter met een laaghangende zon. Het is een voor mijn gevoel onbekend stukje natuur, aan de rand van Tilburg.”

Eetwinkel Verzot

eetwinkel verzot
Foto: indebuurt Tilburg

“Toen Eetwinkel Verzot opende in mijn wijk vond ik het een gewaagde stap. Het is een winkel die je in de Noordstraat of Nieuwlandstraat zou verwachten. Mijn hart maakte een sprongetje: ik vond het direct een grote aanwinst in mijn wijk. Verzot is een goed gekozen naam. Het team is echt verzot op lekker eten en dat werkt heel aanstekelijk. De borrelplanken van verzot zijn echt fantastisch. Ze hebben ook een geweldig Instagramaccount. Alleen, wees gewaarschuwd! Je krijgt er heel veel zin in eten van.”

Eetwinkel Verzot

Besterdplein 30, 5014 HP Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

De Houtloods & Eetbar De Wagon

De Houtloods
Foto: Facebook De Houtloods

“Nu twijfel ik: is De Houtloods of Eetbar De Wagon mijn favoriet? Beide horecazaken zijn van dezelfde eigenaar, Sander Overweg. Wat me bij beide zaken raakt, is dat ik keer op keer verrast wordt door de creativiteit van de ondernemer. Deze zomer bedacht hij ijsbar Softy’s [samen met chef-kok Koos de Wolf, red.]! Fantastisch. Als ik dan moet kiezen, wordt het de Houtloods. Heerlijk om samen met mijn partner een avond uit te gaan. Mijn partner kookt graag en zegt dan: ‘O, die combinatie! O, dit ga ik onthouden! Dit wil ik ook thuis proberen te maken!’ Kortom het is niet alleen die avond genieten, maar we genieten er thuis nog lang van na.”

Restaurant De Houtloods

Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Eetbar De Wagon

Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Gastrobar RIX

gastrobar rix
Ricky opent Gastrobar RIX. Foto: indebuurt Tilburg

“Op mijn eerste – en tot nu toe enige bezoek aan Gastrobar RIX – werd ik getrakteerd. Een bevriend stel uit Den Bosch wilde ons trakteren. Ze weten dat ik de horeca in Tilburg graag bezoek, en goed ken, en hadden besloten mij echt te willen verrassen. Nou, dat is gelukt! Het werd een culinaire beleving waarbij de combinatie van food met het juiste drankjes zorgde voor de totaalervaring. Een gin tonic, een Schrobbelèr, een bijzonder blond biertje… Alles kwam voorbij en gek genoeg klopte het ook. Na de lockdown ga ik hier zeker voor de tweede keer heen, maar waarschijnlijk nog wel vaker!”

Gastrobar RIX

Piusplein 6, 5038 WL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Onafhankelijk?

“Terwijl ik mijn favorietenlijstje samenstel gonst het door mijn hoofd, is mijn lijstje wel onafhankelijk? Nou, ik denk wel en niet. Voor zowel Villa Pastorie, Doloris en Gianotten Mutsaers heb ik met destijds Beers|Brickworks (inmiddels werk ik onder eigen naam)  de interieurs ontworpen en bijgedragen aan het totaalconcept. Is dat de reden dat ze favoriet zijn? Nee, durf ik met eerlijkheid te zeggen. Het zijn de ondernemers die de zaak maken en de rode draad in mijn lijstje is dat de ondernemers me keer op keer weten te verrassen: met nieuwe ideeën, heerlijke gerechten en een topteam. Dat is de reden dat ik er graag kom!”

Nicole heeft nog meer favorieten in Tilburg. “Zomerlust, LocHal, TextielMuseum, Spoorpark, De Pont, Natuurmuseum Brabant, Kandinsky, Sarban. Mag ik nog een keer? Ik heb zoveel plekken waar ik graag ben!”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Leuk volgens Yvette van Zoete Moed: ‘Dit is mijn favoriete wandelplek’”

Leuk volgens Yvette van Zoete Moed: ‘Dit is mijn favoriete wandelplek’

Ga naar “Leuk volgens Dieuwertje van DWARS: ‘Hierom ben ik zo’n fan van de Korvelseweg’”

Leuk volgens Dieuwertje van DWARS: ‘Hierom ben ik zo’n fan van de Korvelseweg’

Ga naar “Leuk volgens Frank van Cool Bananas: ‘Het eten is hier gevaarlijk lekker’”

Leuk volgens Frank van Cool Bananas: ‘Het eten is hier gevaarlijk lekker’

In onze gids

Ga naar “Dutch Homemade Macarons”

Dutch Homemade Macarons

 • Frederikstraat 20
 • Chocolaterieën
 • 10:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Royal Donuts”

Royal Donuts

 • Heuvelstraat 1A
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 19:00

Nu geopend

Ga naar “Capo del Pio”

Capo del Pio

 • Piushaven 5
 • Italiaanse restaurants
 • 12:00 - 20:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “3 maanden 50% korting bij Switch”

3 maanden 50% korting bij Switch

 • Switch the Gym Tilburg
 • Geldig t/m 24 maart 2021
SWITCH the gym

Topper

Ga naar “Hotelovernachting in een Fletcher hotel. € 15,00”

Hotelovernachting in een Fletcher hotel. € 15,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 28 februari 2021
Ga naar “Xenos”

Xenos

 • Xenos
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Alle capsules voor Nespresso van € 10,47 voor € 6,98”

Alle capsules voor Nespresso van € 10,47 voor € 6,98

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 28 februari 2021
Ga naar “Pickwick rooibos, kruiden- en groene thee van € 2,90 voor € 2,50”

Pickwick rooibos, kruiden- en groene thee van € 2,90 voor € 2,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 28 februari 2021

Vacatures

Ga naar “Commercieel/administratief medewerker”

Commercieel/administratief medewerker

 • Wolfram Chain N.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Grillmeester”

Grillmeester

 • Luba Uitzendbureau Tilburg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Controller”

Assistent Controller

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Meubelmaker / interieurbouwer”

Meubelmaker / interieurbouwer

 • WerkTalent
 • Fulltime
Ga naar “Postbezorger Tilburg”

Postbezorger Tilburg

 • Timing Uitzendteam
 • Parttime