Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Ko: ‘Onvoorstelbaar dat sushitent Koi vroeger De Lindeboom was’

Door Rowie van der Vliet 4 november 2017

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: schrijver Ko de Laat. Van sushi bij Koi tot Theaters Tilburg, dit zijn de favorieten van de Tilburger!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Veldje bij het Transvaalplein

Transvaalsplein veldje
Foto: Google Maps

“Vroeger was dit veld slechts een hondenuitlaatplek, maar sinds het een afgebakend poepvrij gedeelte heeft, alsook een jeu-de-boules-baan, is het een trefpunt voor buurtbewoners geworden. Uiteenlopende bewoners spelen pétanque met elkaar. Maar het gaat veel meer om het buurten dan om het spel. In de zomermaanden zit ik er wel eens op een bankje om wat te schrijven, maar daar komt in de regel weinig van terecht. Zodra ze me zien komen verschillende spelers mij een update geven over hun wel en wee, als ze me al niet hun complete levensverhaal vertellen.”

Boekwinkels van Tilburg

Boekhandel Livius de Zevensprong
Foto: Boekhandel Livius de Zevensprong

“Of het nou Gianotten & Mutsaers of Livius & De Zevensprong is…boekwinkels oefenen altijd aantrekkingskracht op me uit. Ook tweedehands boekwinkels (‘t Boekenschop) doe ik regelmatig aan. Ik ben een langzaam afkickende bibliomaan. Ik koop de boeken niet meer per strekkende meter, maar stiekem groeit de collectie elk jaar behoorlijk. Het lastige is dat momenteel van elk niche-onderwerp een stortvloed aan boeken uitkomt. En er zijn nogal veel niche-onderwerpen die mij interesseren. Ik moet mij dus nogal eens bedwingen. Ook komt er in de ramsj en in de kringloop steeds meer moois voor weinig beschikbaar. Maar ik heb goede hoop: bij de laatste editie van Boeken Rond Het Paleis kwam ik met een zestal boeken thuis. Dat is heel weinig voor mijn doen. Vroeger zat ik na de eerste twee kramen al op zo’n aantal.”


Meer over Gianotten Mutsaers ontdekken?

Gianotten Mutsaers boekhandels

Gesloten12:00 - 17:00

Emmapassage 18-26, Tilburg

Bekijk meer:boekhandels

Meer over Boekhandel Livius de Zevensprong ontdekken?

Boekhandel Livius de Zevensprong boekhandels

Vandaag gesloten

Nieuwlandstraat 27, Tilburg

Bekijk meer:boekhandels

Meer over Boekenschop ontdekken?

Boekenschop boekhandels

Gesloten10:00 - 18:00

Bredaseweg 256, Tilburg

Bekijk meer:boekhandels

Sushi

Sushi Koi op Facebook
Foto: Sushi Koi Facebook

“Ik heb nog de tijd meegemaakt -opa vertelt- dat je in Tilburg voor sushi alleen terecht kon bij Osaka en Jade. Dat is nog niet zo heel erg lang geleden, maar het lijkt wel de pre-historie. Nu is dat wel anders. De laatste jaren heb ik regelmatig gesushi’d bij Koi, zowel bij de lunch als ‘s avonds. Onder het genot van een sushirolletje is het altijd gezellig bijpraten over de soap van je eigen, elkanders of andermans leven. En het is moeilijk voor te stellen dat Koi vroeger De Lindeboom was, waar ik als kind met mijn ouders ook wel kwam. De Asian Boulevard aan de Stappegoorweg is trouwens ook een uitstekende sushitent met ook nog eens een excellente Koreaanse kaart. Alleen ligt die niet zo vaak op mijn route ( een enkele keer in combinatie met ‘Ons Buurtbioscoopje’ De Euroscoop).”


Meer over Sushi Koi ontdekken?

Sushi Koi restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Heuvelring 126, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Asian Boulevard ontdekken?

Asian Boulevard restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Curlingstraat 1-11, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Theaters Tilburg

“Theater loopt als een rode draad door mijn leven en ik denk dat de Tilburgse schouwburg wel het theater is dat ik het meeste bezocht heb. Al sinds mijn veertiende ben ik een regelmatige schouwburgbezoeker. Ook in veel andere steden zie ik geregeld voorstellingen. Want in elke stad waar ik kom heb ik binnen de kortste keren drie dingen gespot: het lokale antiquariaat, de lokale theaters en de lokale sushi-tent.”


Meer over Theaters Tilburg ontdekken?

Theaters Tilburg entertainment

Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.