Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Bas: ‘Het is altijd feest bij Café Bolle’

Door Thijs Dingemans 29 juli 2017

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: Bas van Duren. Van draaien bij Café Bolle tot een ijsje van Crostino: dit zijn de favorieten van de 32-jarige Tilburger.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Voetjes van de vloer

bas van duren

“Ik draai geregeld bij Café Bolle. En het is altijd feest bij Bolle zoals de slogan luidt. Ik heb daar zoveel legendarische avonden meegemaakt. Vooral met Dobbeldinsdag. Ik heb laatst nog een avond meegemaakt dat de tent zo vol was, dat de rij gewoon buiten stond tot aan het terras aan de overkant. En ik heb een tijd terug meegemaakt dat een stripster bij mij op het podium kwam. Maar voordat iedereen denkt dat het een striptent is… Nee, ik vind het gewoon de leukste kroeg van allemaal. Het is niet zo massaal als alle andere zaken, er loopt leuk personeel en als dj kan ik er af en toe nog een niet-commercieel plaatje doorheen gooien dat goed werkt.”


Meer over Café Bolle ontdekken?

Café Bolle cafés

Geopend10:00 - 02:00

Piusplein 8, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Sambal bij?

i wok go
Foto: Facebook I Wok & Go

“Bij I Wok & Go bestel ik altijd hetzelfde recept: lamsvlees, Thaise currysaus, gebakken rijst en af en toe als ik mezelf wil verwennen, gaan er ook nog cashewnoten doorheen. En de groenten weet ik ook uit m’n hoofd: taugé, paprika, sperziebonen, shiitake en broccoli. Thuisbezorgen? Neee, daar eten. Ik woon in het centrum dus het heeft helemaal geen zin om het te laten bezorgen. Het fijne is: ze zijn zo snel. Ik zie heel vaak die rij liggen met schaaltjes die ze moeten maken en iedere keer denk ik: oh, dit gaat lang duren. Maar dan zit je en tien minuten later staat het, hop, voor je neus. Fantastisch.”


Meer over I Wok & Go ontdekken?

I Wok & Go wokrestaurants

Gesloten12:00 - 22:00

Juliana van Stolbergstraat 23, Tilburg

Bekijk meer:wokrestaurants

Woooooo HAH!

woohah
Foto: Facebook Woohah

“Ik vind het wonderbaarlijk dat een stad als de onze in zo’n korte tijd een festival heeft neergezet wat misschien wel het grootste hiphopfestival van Europa is. Waarbij Woo Hah ook nog eens namen binnenhaalt waarvan je als hiphopliefhebber nooit had verwacht dat die in Tilburg staan. Afgelopen editie heb ik er ook mogen werken als regie-assistent. Dat is een hele gave ervaring. Je ziet alles gebeuren. En dan kom je de bus uit, loop je een beetje over het terrein en denk je: wow! Het enige is wel: als het op deze voet doorgaat, moet het terrein echt groter.”

Gelato buonissimo

Crostino
Foto: Facebook Crostino

“Crostino is een plek waar ik iedere keer kom als ik zin in ijs heb. Ik ga dus echt niet naar Intermezzo of wat dan ook. Ik vind het ook veel lekkerder bij Crostino. Het is iets minder zoet dan andere tenten. En er werken leuke mensen.”


Meer over Crostino Gelateria & Café ontdekken?

Crostino Gelateria & Café Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Pieter Vreedeplein 6, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

De duvel in z’n eigen hok

Duvelhok
Foto: Bureau Bijspel

“Het Duvelhok ben ik op het spoor gekomen in een Facebookgroep. Ik was op zoek naar een nieuwe ruimte voor mezelf, een nieuw kantoor. Ik heb er meteen op gereageerd en mocht hier komen huren. En ik zit hier nog altijd met heel veel plezier. Wel minder vaak dan ik eigenlijk zou willen, want ik heb het ook druk met draaien. Maar daarbuiten werk ik hier lekker aan m’n klussen voor mijn eigen bedrijf Bureau Bijspel. De faciliteiten zijn fantastisch en de brasserie zit hier goed in elkaar. Wat heel weinig mensen helaas weten, is dat je hier niet per se hoeft te huren om wat te drinken. Iedereen kan voorbij lopen en gaan zitten. Je wordt gewoon geholpen.”


Meer over Duvelhok ontdekken?

Duvelhok cafés

Geopend10:00 - 17:30

Sint Josephstraat 133, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Denk jij nou: hé, mijn favoriete plekken zijn pas cool! Laat het ons dan gerust even weten. Je kunt ze hier doorgeven

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.