Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Anne: ‘Ik ben die-hard fan van deze plek’

Door Angela Weisz 23 maart 2019

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: Anne van Egeraat. Van een restaurant waar je veel tapas kunt eten tot haar favoriete plekje om even terug te trekken.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Anne van Egeraat

Local Anne
Foto: indebuurt Tilburg

Anne van Egeraat (21) is tweedejaars student Journalistiek in Tilburg, waar ze al anderhalf jaar woont. Ze komt oorspronkelijk uit Hoogerheide en heeft een paar jaar in Goes gewoond. ”Ik wilde eerst liever niet in Tilburg wonen, omdat de stad me helemaal niet leuk leek. Maar uiteindelijk heb ik het hier naar m’n zin.” Ze vertelt ons vandaag waarom.

Wilhelminapark

mooiste plekken
Foto: Google Maps

”Als het lekker weer is, zit ik weleens in het Wilhelminapark. Dat vind ik wel een leuke plek. Ik heb zelf een studentenkamer met een heel klein balkonnetje zonder zon. Dus ik vind het fijn om buiten te zitten. Het is heel leuk om daar een middagje naar mensen te kijken. Dat verveelt in ieder geval nooit!”

Eigen studentenkamer

Foto: Anne van Egeraat

”Ik ben heel veel in mijn studentenkamer. De kamer is 20m² en tegenover de Westermarkt. Dus daar ben ik ook vaak te vinden. Vooral voor boodschappen of een bezoekje aan de Kruidvat of de Shoeby. Mijn kamer is echt mijn eigen plek en daar ben ik ook heel graag. Als ik een drukke week heb gehad, dan kom ik op mijn kamer voor de rust. Ik vind het heel fijn dat ik me hier op m’n gemak voel.”

Jumbo in Oud-Noord

Jurge van Eijck

”Ik was op zoek naar een bijbaantje en zocht naar een Jumbo die niet zo ver lag van waar ik woon. Nou, uiteindelijk fiets ik alsnog een kwartier tot twintig minuten. Het bleek een grote Jumbo te zijn waar vaak het een en ander gebeurt, dus dat vond ik wel leuk. Ik had gesolliciteerd, werd aangenomen, en sinds november 2017 werk ik daar nu als hoofdcaissière. Het team is heel erg fijn. Iedereen helpt elkaar en er hangt een gezellige sfeer.”


Meer over Jumbo – Bart van Peltplein ontdekken?

Jumbo – Bart van Peltplein drogisterijen

Gesloten08:00 - 22:00

Bart van Peltplein 1, Tilburg

Bekijk meer:drogisterijen

De LocHal

Bibliotheek LocHal eten
Foto: indebuurt

”Ik ben er eigenlijk nog nooit binnen geweest, maar het staat wel op de planning! De LocHal schijnt echt supergaaf te zijn. Ik kijk er vaak naar binnen, maar ik moet er dus nog heen. Als je nog nooit in Tilburg bent geweest, is dit een goede plek om te starten. Zeker omdat Tilburg een beetje industrieel is en omdat de Spoorzone ook een toffe plek is om te zijn. Ik vind bibliotheken zelf altijd heel leuk omdat ik supernieuwsgierig ben. Voor school moet ik heel veel in mijn eigen tijd werken, dus ik denk dat de LocHal een goede plek is om te zitten.”


Meer over LocHal Tilburg ontdekken?

LocHal Tilburg bibliotheken

Gesloten09:00 - 18:00

Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg

Bekijk meer:bibliotheken

’t Zusje

't Zusje in Tilburg
Foto: ’t Zusje

”Ik ben een die-hard fan van ’t Zusje. Het is een tapasrestaurant waar je de hele avond onbeperkt tapas mag bestellen. Ze hebben superveel verschillende gerechten. Ik ga er wel eens met m’n vriend heen en dan maken we er een sport van om zoveel mogelijk gerechtjes te eten. Je mag daar ook echt heel de avond blijven, je hebt geen maximum van twee uur bijvoorbeeld. Mijn favoriet is de geitenkaas met spek en honing. Daar bestel ik er soms wel vijf of zes van! Qua prijs vind ik het wel meevallen. Voor €30 kun je onbeperkt tapas eten.”


Meer over ’t Zusje ontdekken?

’t Zusje restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 22:30

Heuvel 5, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Boekanier

uitgaan kerst
Foto: Facebook De Boekanier

”Zoals bijna elke Tilburgse student ga ik stappen bij de Boekanier. Ik kom daar altijd om aan het rad te draaien. Ik ben echt fanatiek rad-draaier. De muziek vind ik het leukst. Het is er niet te serieus, maar wel feestelijk. Ik ben niet zo van de techno en de house, dus sla ik al gauw een heleboel plekken over. Maar de Boekanier is gewoon een leuk feestcafé én het dichtst bij mijn kamer!”

Lees ook:

Leuk volgens local Julian: ‘Dit is mijn favoriete plek om me even terug te trekken’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...
Floortje Steigenga

Leuk volgens local Floortje: ‘De bonen branden ze zelf dus de koffie is lekker vers’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...

Leuk volgens local Mees: ‘Hier is het net alsof je ergens binnenstapt waar je niet mag komen’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.