Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Anne: ‘De begraafplaats aan de Bredaseweg heeft een plek in mijn hart’

Door Thijs Dingemans 18 november 2017

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilburg maken. Deze week in de rubriek ‘leuk volgens’: Anne Timmermans. Van het Wandelbos tot Huize Geers, dit zijn de favorieten van de Tilburgse!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wandelbos

wandelbos
Foto: Stadsnieuws.nl

“Hoe ik de blits maak bij mijn stadse vrienden die van ver komen: ‘Ga je mee een stukje wandelen met Skittles (onze hond)?’ Meestal staan ze dan onwillig op en verwachten ze een burgertruttig hondenparkje te zien opdoemen. We sjokken tien minuten de straat uit en bam! Een bos! Je kunt in het wandelbos uren verdwalen zonder een strookje beton te zien, maar als je de juiste paden neemt, ben je zo ineens midden in winkelcentrum de Heyhoef. Op dit punt happen mijn stadse vrienden altijd dramatisch naar adem. ‘Maar we waren in het bos! En nu in een winkelcentrum! En we hebben helemaal niet ver gelopen! Dit is de droom!’ Jazeker. Welkom in Tilburg, dit is de droom.”

Huize Geers

Hein van Huize Geers met de Schrobbelèrbonbon
Foto: indebuurt

“Eet jij wel eens bonbons van de supermarkt? Stop daarmee. Dit is Hein Geers. Hein maakt zijn chocolade en bonbons nog met de hand en stopt er de gekste dingen in! Verveine bijvoorbeeld, of chilipepertjes! Bij het zien van sommige vullingen kruipt mijn linker wenkbrauw sceptisch richting mijn haarlijn, maar wanneer ik (avontuurlijk als ik ben) toch een hap neem, zingen de engelenkoren! Toen ik erachter kwam dat deze kleine hapjes puur genot ook in doosjes verkocht worden, was mijn leven compleet. Hein leerde het vak van zijn vader en beiden zijn rasechte Tilburgers. De ingrediënten die hij gebruikt zijn ook nog eens vers en eerlijk, dus waarom zit je nog niet op de fiets richting de Piushaven?”


Meer over Huize Geers ontdekken?

Huize Geers snoepwinkels

Gesloten09:00 - 18:00

Piushaven 20E, Tilburg

Bekijk meer:snoepwinkels

Loft Tilburg

loft tilburg
Foto: Facebook Loft Tilburg

“Het CVA, De Kunstbalie, Loft; het heeft vele namen gehad, maar de formule bleef min of meer hetzelfde. Je kunt er voor een aardig prijsje repeteren met je (amateur)theatergezelschap en er spelen regelmatig leuke (amateur)voorstellingen voor een leuk prijsje! Een aantal jaar geleden was het een soort hommage aan de foute jaren 80, maar tegenwoordig hebben ze het ook nog eens helemaal hip ingericht. Echt leuk voor de theaterliefhebber met een klein budget!”


Meer over Loft Tilburg ontdekken?

Loft Tilburg theaters

GeopendHele dag

Ringbaan Oost 8-17, Tilburg

Bekijk meer:theaters

Begraafplaats Bredaseweg

bredaseweg
Foto: Indebuurt

“Ik ben geen lugubere gothic of zoiets, maar toch heeft de begraafplaats aan de Bredaseweg een speciaal plekje in mijn hart! Dit is namelijk de startlocatie van de Ghosttours Tilburg. Elke vrijdag en zaterdagavond sta ik hier theatraal te wezen, mijn rug naar de mensen gericht, een zwarte kap op mijn hoofd, mijn handen zachtjes vastklampend aan de spijlen van de toegangspoort.”

“Ik woon praktisch mijn hele leven in Tilburg en er is een ding dat de rasechte Tilburger graag roept: ‘Tilburg is lelijk.’ Ook ik riep dit regelmatig, maar toen ik vorig jaar de uitdaging aanging om een ghosttour te maken in Tilburg, is dat beeld 180 graden gedraaid. Door de dingen die ik in de stadsarchieven heb gevonden, ben ik echt met andere ogen naar Tilburg gaan kijken. Ik ben er megatrots op dat ik hier woon en naast de eerdergenoemde favorieten, is ook het centrum nu een van mijn favoriete plekken om rond te lopen.”

Jouw favorieten

Denk jij nou: hé, mijn favoriete plekken zijn pas cool! Laat het ons dan gerust even weten. Je kunt ze hier doorgeven

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.