Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo vader, zo dochter: Arie en Wenda doen samen iets heel bijzonders

Aangeboden door Uitvaartverzorging Arie Vrijhof 3 april 2019

Al jaren ziet Wenda van Bogerijen (39) hoe haar vader Arie Vrijhof (65) werkt als uitvaartverzorger. De moeder van twee kids zit zelf al 19 jaar in de zorg, maar gaat nu haar vader achterna: ze volgt een studie tot uitvaartverzorger en doet daarom praktijkervaring op bij Uitvaartverzorging Arie Vrijhof. Bijzonder, niet? We stellen dit bijzondere duo maar al te graag aan je voor. 

Wenda treedt dus in de voetsporen van haar vader. Ze hoopt haar studie dit jaar af te ronden en kijkt tijdens de stage mee hoe het in de praktijk gaat. Een betere plek is er haast niet: Arie werkt al heel wat jaren als uitvaartondernemer. Hij begon 35 jaar geleden in Eindhoven bij een kleine uitvaartvereniging. Daar leerde de Tilburger van alles: onder meer hoe hij een overledene verzorgt en ook was Arie mortuariumbeheerder en assistent van de patholoog-anatoom (die onderzoekt het weefsel van overledenen en verricht secties op lichamen).

Uitvaartverzorging Arie Vrijhof

Die kennis bracht hem naar een nieuwe functie. Hij werd in 1990 uitvaartverzorger bij een grote landelijke organisatie en kwam zo in Tilburg terecht. In 2005 vond Arie het tijd om op eigen benen te staan en begon hij zijn eigen uitvaartonderneming: Uitvaartverzorging Arie Vrijhof. Ruim 13 jaar runde hij de onderneming alleen, nu kijkt dochter Wenda mee.

(tekst loopt door onder foto)

uitvaartverzorging arie vrijhof
Arie Vrijhof. Foto: indebuurt Tilburg

Thuiszorg

En da’s toch best bijzonder: ze werkt nu 19 jaar in de zorg, waarvan de laatste jaren in de thuiszorg. Als klein meisje wist Wenda dat ze in de zorg zou werken. Zorgen zit in haar hart en dat doet ze ook vanuit haar hart. Dat wil ze nu gaan doen in de uitvaartbranche. Wenda deed al wat ervaring op binnen de familie: er zijn een aantal sterfgevallen geweest binnen de familie die ze mocht verzorgen van begin tot aan de uitvaart. Dit vond ze zó prettig, dat ze ervoor heeft gekozen om de stap te maken naar de uitvaartbranche.

Modernisering

“Er is niets mooier dan nabestaanden in de moeilijke en verdrietige periode op weg te helpen en ze een mooi, waardig en vooral persoonlijk afscheid te geven dat hun dierbare verdient”, vertelt Wenda. Ze is blij te zien dat er een modernisering binnen de uitvaartbranche gaande is, die ervoor zorgt dat een uitvaart nóg persoonlijker is. “Zo herinneren de nabestaanden de dierbare zoals diegene was”, zegt ze.

Erg persoonlijk

Vader Arie vult haar aan. Hij benadrukt de kracht van zijn kleine uitvaartonderneming: “Bij grote uitvaartondernemingen krijg je vaak veel verschillende uitvaartverzorgers. Voor mij geldt dat niet: ik ben er vanaf dag één bij. Veel families vinden het fijn dat ze begeleid worden door één persoon die betrokken blijft vanaf het moment dat de dierbare is overleden tot en met de dag van de uitvaart. De nabestaanden voelen zich daardoor erg betrokken. Dat helpt ook goed bij de rouwverwerking.”

(tekst loopt door onder foto)

uitvaartverzorging arie vrijhof
Wenda van Bogerijen. Foto: indebuurt Tilburg

Zelfs ’s nachts mag je Arie bellen

Nog even over dat persoonlijke… Bij Uitvaartverzorging Arie Vrijhof is echt alles mogelijk, zolang het binnen de regels past. Arie en Wenda zoeken het allemaal uit en proberen helemaal te voldoen aan de wens(en) van de nabestaanden. “En mensen mogen me ’s nachts altijd wakker bellen, ik ben 24/7 bereikbaar en sta altijd voor ze klaar”, zegt Arie.

Budget uitvaarten

Arie en Wenda houden rekening met iedereen en verzorgen daarom ook budget uitvaarten. Tegen een lagere prijs regel je de crematie of begraving om je dierbare(n) een waardig afscheid te geven. Meer info over prijzen en de mogelijkheden vind je hier.


Meer over Uitvaartverzorging Arie Vrijhof ontdekken?

Uitvaartverzorging Arie Vrijhof uitvaartcentra

Mingersbergstraat 48, Tilburg

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.