Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: ik ben Nathalie, de nieuwe gastredacteur van indebuurt!

Door Nathalie 18 januari 2018

Hallo, mijn naam is Nathalie Bettonviel en ik ben de nieuwe gastredacteur van indebuurt Tilburg! Mét enthousiasme, want ik schrijf graag stukjes en vind het fantastisch dat ik daarmee ook anderen kan bereiken. En weet je? Indebuurt is een mooi platform om dat te realiseren. Ik stel me trouwens eerst even kort voor. 

In een paar woorden samengevat ben ik: nieuwsgierig, nuchter en helemaal mezelf. 28 jaar geleden ben ik geboren in Eindhoven, maar op mijn zevende zijn we verhuisd naar Tilburg. Daarna ben ik even weggeweest om in Utrecht te studeren. Ik woonde daar op kamers, maar sinds drie jaar ben ik weer terug in het vertrouwde Tilburg. En ja: ondertussen voel ik me een echte Tilbo!

Reizen

Toch verlaat ik de stad zo nu en dan. Ik maak graag stedentripjes met een vriendin. We sjouwen ons dan helemaal kapot en zien mooie plekjes, musea, kerken en bezoeken parken. Dat doen we tot we helemaal op zijn en vervolgens plof ik in de hotelkamer neer omdat ik ‘peace aan m’n poten’ wil.

Lezen en bakken

Wist je dat ik best wel een boekenworm ben? Ik lees veel Joods-Amerikaanse en postmoderne literatuur, en hier en daar natuurlijk ook een keer een liefdesromannetje. Van dat lezen krijg je wel honger. Als een echte zoetekauw ben ik altijd wel in de verleiding te brengen tot een snoepje of stukje gebak. Soms rommel ik zelf een beetje in de keuken om koekjes of cake te bakken. Het ziet er niet altijd presentabel uit, maar is wel altijd erg lekker!

En toch heel ander werk…

Mijn passie voor boeken lezen en literatuur is al vroeg begonnen. In mijn jeugd las ik Thea Beckman en als ik ‘in een boek zat’ kreeg je me écht niet uit de leesstoel. Daarom ben ik Taal en Cultuur gaan studeren, gevolgd door een Master Literatuur en Cultuurkritiek. Ondertussen doe ik wel heel iets anders: ik werk in de zorgsector, maar heb zeker ambities meer met mijn studie te doen. Indebuurt is het begin!

Wat ga ik doen bij indebuurt?

Als nieuwe gastredacteur versterk ik het team en zorg ik voor de rubriek ‘Binnenkijken bij’. Daarvoor struin ik door Tilburg en bezoek ik Jan en alleman om even binnen te spieken en te luisteren naar unieke verhalen. Die deel ik uiteraard met jullie.

Maar eerst: binnenkijken bij mij 

Bij wijze van toegift zullen we de rollen eerst even omdraaien. Wanneer je bij mij binnenstapt kom je op 27 vierkante meter ‘Nathalie-land’. Mijn studiootje aan de Veldhovenring ligt lekker dicht bij het centrum en bij mijn werk. Ik heb zicht op het zuiden en geniet daardoor regelmatig van de zon. En o ja, ik word geregeld wakker met wat ik mijn persoonlijke ‘sta-op-soundtrack’ noem: het koeren van de duivenfamilie in de boom op de parkeerplaats…

Boeken, boeken en nog eens boeken

Ik heb mijn studio goed volgebouwd met twee boekenkasten die al mijn dierbare boeken mogen dragen, wat turquoise prullaria en een hoop souvenirs van vakanties. Ik vertoef hier goed, maar regelmatig laat ik mijn huisje alleen om familie of vrienden op te zoeken, om te shoppen of om de fiets te pakken en in de omgeving inspiratie op te doen voor de volgende ‘Binnenkijken bij’. Misschien kom ik binnenkort wel bij jou?!

Ik heb in ieder geval zin in deze nieuwe uitdaging en wie weet tot snel… En o ja, mijn eerste verhaal staat al online:

Vogeltjesbuurt

Binnenkijken bij: een ‘oma cave’ in de Vogeltjesbuurt

In de wijk Groenewoud woont stiekem een heel veelzijdige creatieveling: Corry Verschuuren-Verhagen. ...

Ook gastredacteur worden?

Dagelijks brengt indebuurt het laatste nieuws, leuke tips en inspirerende verhalen. Er gebeurt zó veel in Tilburg. Een beetje hulp is welkom. Dus, heb je een leuke tip voor indebuurt? Laat het ons vooral weten! Vind je het leuk om op regelmatige basis voor ons te schrijven? Stuur dan een mailtje naar [email protected] met je motivatie en onderwerp.

adv.