Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Esther verhuisde van Veldhoven naar Tilburg: ‘Toen ik hem ontmoette, begon mijn leven pas echt’

Door Rowie van der Vliet 10 november 2019

Esther de Laat (35) leerde haar man Cliff (37) kennen toen ze zestien was. Voor hem zei ze ‘houdoe en bedankt’ tegen Veldhoven en kwam ze in Tilburg wonen. “Ik deelde hem mee: ‘jij hebt mij naar Tilburg gebracht. We gaan niet meer weg. Dit is echt mijn thuis nu.'”

“Hij was mijn eerste liefde, maar het zit nog steeds zo goed. Mensen zeiden: ‘de relatie kan nooit goed zijn. Jullie moeten niet zoveel bij elkaar zijn en zo jong al een serieuze relatie hebben.’ Maar er was geen houden aan. Dan denk ik: had ik het moeten uitmaken en verder rondkijken omdat andere mensen vinden dat dat moet? Ik had toen al het gevoel dat ik de leukste gevonden had.”

Dit is ‘m

Esther was op haar zestiende een van de weinigen in haar omgeving die met anderen contact via internet had. “Als je niet lekker in je vel zit en op school bent gepest, zoek je toch op andere manieren contact. Cliff en ik leerden elkaar kennen via Cu2, dat was een soort Hyves. Niet veel mensen kennen dat. We weten eigenlijk niet meer wie op wie had geklikt. Het was best maf. We zaten continu te chatten via MSN. Elk vrij uurtje spendeerden we online. Er was een andere soort klik dan met vrienden die ik online vond. We dachten allebei: dit voelt heel leuk. Toen wilden we afspreken om te kijken hoe dat zou zijn. Het klinkt heel stom, maar toen ik hem zag, dacht ik: dit is ‘m. Ik had dat nog nooit eerder meegemaakt. Nog steeds voel ik het zo. Ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Toen ik hem ontmoette, begon mijn leven pas echt.”

Ouders ontmoeten

“Mijn ouders wilden dat hij eerst bij ons thuiskwam. Hij ontmoette dus gelijk mijn ouders en de frietpan van mijn moeder. Nadat hij was goedgekeurd, zijn we naar de bios gegaan. Ik weet nog goed welke film dat was. The Hollow Man met Kevin Bacon die onzichtbaar wordt. Sloeg helemaal nergens op! Maar we vonden het zo spannend dat we weinig van de film hebben mee gekregen. Sinds dat moment zijn we onafscheidelijk.”

Thuis in Tilburg

“Ik was zo vaak in Tilburg-Noord te vinden, waar Cliff toen woonde, dat het leek of ik al half bij hem was ingetrokken. 5,5 jaar later was het echt zover. Toen vonden we een appartementje achter de Beukenflat. Het was heel mooi, maar we vielen een beetje buiten de boot omdat het een seniorencomplex was. Ik heb er niet lang over nagedacht om naar Tilburg te verhuizen. Ik voelde mij hier vrij snel thuis. Later kochten we een huis in de Reeshof. Ik woon nu 12 jaar in deze wijk, sinds twee jaar in een ander huis. Mensen die hier nooit komen, willen er niet dood gevonden worden. Maar als je er eenmaal woont, wil je nooit weg! Het is een heel rustige wijk met veel groen.”

Samen naar de Euroscoop

Esther zit inmiddels helemaal op haar plek in Tilburg. “We gaan heel graag samen naar de Euroscoop. Ik ben er heel blij mee dat die gekomen is. Toen we net samen waren gingen we ook veel midgetgolfen. De Oliemeulen is lang onze vaste stek geweest. We hebben zelf ook reptielen. Ook wonen er katten en vissen bij ons. Geen kinderen, want we hebben geen kinderwens. We zijn wel jong getrouwd, in 2007. We hadden toen ook net een huis gekocht en moesten nog alles inrichten. Daarom zijn we voor onze huwelijksreis naar de Efteling geweest. Later hebben we wel veel reizen gemaakt, maar dat tripje naar de Efteling blijf ik speciaal vinden. Doordat we zo jong getrouwd zijn, hebben we vrienden die nu pas in de fase zitten dat ze een eigen huis kopen.”

Lees ook:

Ivana Sander

Ivana verhuisde van Middelburg naar Tilburg: ‘We leerden elkaar via Hyves kennen’

Heel herkenbaar: je scrollt tussen foto's van vrienden en ziet ineens een vriend van een vriend voor...
Stephanie Ivo

Stephanie verhuisde van Alphen aan de Rijn naar Tilburg: ‘Was niet meteen liefde op het eerste gezicht’

De een is geboren en getogen in Tilburg en de ander verhuist voor de liefde naar onze stad. Bij Step...
Ilse Dennis

Ilse verhuisde van Hoofddorp naar Tilburg: ‘Hij zegt dat ik zijn reddende engel ben geweest’

De een is geboren en getogen in Tilburg en de ander verhuist voor de liefde naar onze stad. Bij Ilse...

Meer over

Tilburgers

adv.