Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eddy is homo en wil heel graag een kind: welke Tilburgse vrouw helpt hem?

Door Thijs Dingemans 28 maart 2018

Wie o wie helpt Eddy Smits? De alleenstaande Tilburgse homo is op zoek naar een geschikte co-ouder die samen met hem een kind wil krijgen. Tot op heden lukte dat nog niet en daarom plaatste Eddy (36) maandag een bijzondere oproep op Facebook. Dat bleek een gouden zet. 

“Ik ben erg overrompeld”, begint Freddy als we hem bellen. De Tilburger kan het nauwelijks bevatten: zijn Facebookpost werd massaal gedeeld en in no-time stroomden de reacties binnen. “Weet je: ik vond het best spannend om zo’n bericht op Facebook te zetten. Voor zover ik weet is zoiets nog nooit gepost. Je mag best weten dat ik aarzelde omdat ik bang was voor negatieve reacties. Ik heb het met m’n vrienden besproken en die zeiden dat ik het moest doen. Gelukkig maar, want het is echt niet normaal wat ik binnenkrijg.”

Serieuze reacties

Of zijn oproep ook al meteen wat heeft opgeleverd? “Volgens mij zitten er wel een aantal serieuze reacties tussen. Maar ik heb de berichten vluchtig bekeken. Er komt echt van alles binnen: mannen die ook een kinderwens hebben, vrouwen die hun verhaal vertellen en mensen die mij een hart onder de riem steken. Het is echt niet te bevatten: mensen uit heel Nederland reageren. Dat raakt me echt heel erg. Ik voel me zelfs een beetje nederig worden.”

(tekst gaat door onder foto)

eddy
Wie helpt Eddy? Foto: Facebook Eddy Smits

Bijzondere berichtjes

Als we Eddy vragen wat er door hem heenging toen hij vanochtend wakker werd, blijft het stil aan de andere kant van de hoorn. “Dat is ook het eerste wat gebeurde: ik ben er helemaal stil van. Ik had niet gerekend op zoveel lieve, bijzondere en ondersteunende berichten.” Óf er inderdaad een geschikte match is, moet blijken – Eddy gaat rustig alle reacties bekijken.

Klik

Hoe groot zijn kinderwens ook is, de Tilburger gaat pas een co-ouderschap aan als er een klik is. “Het moet een vrouw zijn met een goede uitstraling. En het zou mooi zijn als we dezelfde interesses hebben en houden van dezelfde dingen in het leven.” Eddy’s wens is om de opvoeding 50/50 te doen. “Ik doe de opvoeding dus samen met de moeder, zij blijft echt een rol spelen.”

“Ik dacht: weet je, ik ga dit gewoon doen”

Met de oproep hoopt Eddy dat hij zijn kinderwens éindelijk kan waarmaken. De Tilburger wil al vanaf zijn 29e vader worden en sprak al met drie vrouwen over een eventueel co-ouderschap. Dat liep op niks uit. De afgelopen jaren ging de kinderwens van Eddy, naar eigen zeggen, in een soort golfbeweging. “Het ene moment is de drang heel groot, het andere moment ben ik weer meer met mijn werk bezig en denk ik er niet aan. Maar de laatste tijd zie ik steeds meer vrienden met kinderen, dan komt het gevoel sterk terug. Daarom dacht ik: weet je, ik ga dit gewoon doen.”

Wie o wie?

Eddy doet nu een beroep op jou: ken jij een vrouw uit (omgeving) Tilburg die het co-ouderschap ziet zitten? Laat het hem of ons dan weten!

Hoi lieve mensen, Mijn grote wens is om vader te mogen worden! Een ongebruikelijke vraag hier op social media, maar…

Posted by Eddy Smits on Monday, 26 March 2018

adv.