Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de 11 tofste Tilburgers van het jaar 2017

Door Rowie van der Vliet 27 december 2017

Elke week gaan we gezellig op de koffie bij een Tilburger met een bijzonder verhaal. Deze 11 inwoners hebben de stad helemaal op z’n kop gezet met hun geweldige ideeën en gave hobby’s. We blikken terug met de best gelezen artikelen uit onze rubriek ‘Tilburger van de week‘.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Etienne is de nieuwe Prins van Kruikenstad: ‘Niemand had verwacht dat ik het zou worden’

Prins van Kruikenstad
Foto: Marcel van den Broek Fotografie

Wauw, dit is toevallig! Etienne Timmermans, de nieuwe Prins van Kruikenstad, bijt de spits af als de nummer 11 op de lijst. De geboren en getogen Tilburger werd tijdens de viering van Elf-elf in de Stadhuisstraat gepresenteerd als opvolger van Prins Robèrt. Tijd om kennis te maken met onze Prins Etienne d’n Irste!

Paul haalde de NOS met ‘zijn’ liefdesmuur: ‘Zelfs Kenny B was bij de opening’

paul
Paul de Graaf. Foto: Indebuurt

De liefdesmuur aan de Korvelseweg al eens gezien? Of het opvallende stenen huisje langs de Ringbaan Zuid in de Vogeltjesbuurt? Of de 50 meterslange muur in de Reeshof vol graffiti? Het is het werk van Paul de Graaf, die inmiddels heel wat uren heeft doorgebracht in de Tilburgse buitenlucht. “Voor die muur in de Reeshof heb ik een week vakantie genomen.” Lees hier het verhaal van één van de meest bekende graffiti artiesten van de stad.

Thomas Michielsen maakt Tilburg mooier met de Awesome Foundation

Thomas Michielsen van de Awesome Foundation
Foto: indebuurt

Meer street art in de stad, stoeptegels die naar je glimlachen, kunst die je uit een automaat trekt… Heb jij een goed idee voor de stad? Hoppa, de Awesome Foundation geeft jou 1000 euro om het uit te voeren! Thomas Michielsen staat aan het roer van de stichting, die al bijna twee jaar zijn best doet om Tilburg nog awesomer te maken. Daarnaast geeft hij in het interview ook wat tips over hoe jij met jouw creatieve idee 1000 euro kunt winnen.

Noortje van Venrooij verenigt Tilburgers met knuffels en kunst

Noortje met haar knuffel
Foto: indebuurt

Na acht jaar dromen was het eindelijk zover voor de goedlachse Noortje van Venrooij: ze heeft haar eigen expositie, Give me a hug. Ze liet 32 kunstenaars, van een dj tot een binnenhuisarchitect, helemaal hun gang gaan met blanke knuffels. We spraken met Noortje die haar missie “making the world a happier place” eer aan doet.

Culisjors met Mexicano als masker Foto: Culisjors

Voor de gein besloot Culisjors een blog over snacks te starten. Inmiddels is hij uitgegroeid tot cultfiguur en snackkoning van Tilburg. “Ik schrijf alleen over snacks die ik lekker vind. Ik heb geen culinaire achtergrond, wie ben ik om iets af te kraken? Maar als ik zeg dat het lekker is dan is het ook lekker.” Lees hier nog eens terug wat de Tilburgse favorieten van de snackkenner zijn.

Merel portretteert Tilburgers: ‘De verhalen hebben mijn leven op z’n kop gezet’

Foto: indebuurt

Met Humans of Tilburg geeft Merel van Dooren een stem aan stadsgenoten. Op haar Facebookpagina publiceert ze rauwe portretten van inwoners met eerlijke, persoonlijke verhalen. Van de overleden stadsheld Albert Siebelink tot Tilburgers die vertellen over een dierbaar familielid. Tijd voor ons om Merel eens te vragen naar háár verhaal.

Kim belandde in een rolstoel, maar verovert nu de Benelux met haar droomkoekjes

droomkoekjes
Kim verovert de Benelux met haar droomkoekjes. Foto: Indebuurt

Soms zijn er van die onverwachtse dingen in het leven, die je – hoe gek het ook klinkt – iets moois opleveren. Vraag het Kim Klein Ikkink. Ze belandt door een vervelende bevalling in een rolstoel, begint daarna als bezigheidstherapie met koekjes bakken en verovert nu de Benelux en Duitsland. We luisteren naar het bijzondere verhaal van de moeder van drie kinderen die met Droomkoekjes nieuwe dromen waarmaakt.

hennie snoeren
Hennie werd opeens voor even een bekende Tilburger. Foto: Indebuurt

Waarom moeten vrouwen 50 cent betalen om te plassen tijdens de kermis, terwijl het voor mannen gratis is? Met die gedachte slingerde Hennie Snoeren een foto online. Het was het begin van de ‘piscriminatie’-actie. In korte tijd reageerden honderden mensen op het kiekje en Hennie haalde zelfs de landelijke media. Wij zochten haar op. Lees hier het verhaal nog eens terug.

Martijn schiet meer dan 400 kermisfoto’s voor wie er niet bij kan zijn

martijn hessels
Foto: indebuurt

Wie niet bij de kermis kan zijn, heeft maar geluk met de prachtige foto’s van Martijn Hessels. De Tilburger loopt uren rond om de mooiste plaatjes (soms wel 400) te delen met iedereen die het feestje moet missen. Maar als het aan Martijn ligt, zou hij het allerliefst nog eens ergens anders fotograferen. Waar? Lees het in ons interview met de hobbyfotograaf.

We dronken koffie met Leo Alkemade: ‘Tilburg voelt als thuis voor mij’

Leo Alkemade
Foto: Indebuurt

We zien hem geregeld op tv, op de tribunes bij Willem II, zo nu en dan in het theater en af en toe fietsend door de stad: Leo Alkemade. De acteur woont al jaren in onze stad en is inmiddels toch wel één van de ‘ambassadeurs’ van Tilburg. En dus vonden we het tijd voor een kop koffie. Want hoe groot is Leo’s liefde voor Tilburg eigenlijk? Je leest het hier!

Ilse is – echt waar – de meest geliefde kantinevrouw van Tilburg

Ilse
Ilse werkt op de Fontys als kantinevrouw. Foto: Indebuurt

Er is geen dag dat Ilse van Dijk niet met plezier naar haar werk gaat. Als kantinevrouw verzorgde ze tot voor kort de catering op de Fontys (Journalistiek) aan de Professor Gimbrèrelaan. Elke dag verse broodjes; voor Ilse is het een sport om de studenten te laten eten wat zij maakt. Maar dat niet alleen: de waardering die ze ervoor terugkrijgt maakt haar – echt waar – de meest geliefde kantinevrouw van Tilburg. En als we mogen afgaan op deze lijst ook de meest geliefde Tilburger! Ga eens goed zitten voor Ilse’s prachtige verhaal.

Tilburger van de week

Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Ilse? Laat het ons weten!

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.