Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 9 Tilburgers zijn beroemd door een bijzonder beroep

Door Rowie van der Vliet 26 december 2017

Hier in Tilburg wonen heel wat BN’ers en topsporters. Ook zien we vaak genoeg bekende koppen rondlopen waarvan je denkt dat ze in onze stad geboren zijn. Maar er zijn ook talentvolle Tilburgers die bekend werden dankzij hun bijzondere beroep:

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Daan doet aan beachvolleybal

Daan Spijkers
Foto: ANP Foto

De één bouwt op het strand het liefst zandkastelen, de ander doet niets liever dan zonnebaden. Daan Spijkers niet: die gaat vast het liefste beachvolleyballen. Hij heeft er in ieder geval wel zijn werk van gemaakt. Daan stond zelfs op het WK.

Pater Poels brengt brood rond

Pater Poels
Foto: Pater Gerrit Poels

Wie kent ‘m niet? ‘Pater’ Poels is sinds 1969 geen priester meer en heeft tegenwoordig een heel ander beroep. Ondanks zijn hoge leeftijd brengt hij nog elke nacht broden weg op de fiets naar mensen die het nodig hebben. Wat een held!

Roy Donders is dé Stylist van het Zuiden

roy donders
Roy Donders opent z’n tweede winkel in Tilburg. Foto: ANP

Het lijkt zo lang geleden dat Roy Donders begon als kapper en stylist van vrouwen uit volksbuurten en woonwagenkampen. Sindsdien kreeg de Tilburger een eigen realityshow, kwam hij met een eigen collectie huispakken op de proppen, brak hij door als volkszanger én heeft hij nu een winkel aan het Pieter Vreedeplein.

Kim bakt koekjes

droomkoekjes
Kim verovert de Benelux met haar droomkoekjes. Foto: Indebuurt

We zijn fan van taartenbakkers. Kim Klein Ikkink pakt het alleen net iets anders aan en maakt alleen maar koekjes. Echt hoor, het zijn net schilderijen in de vorm van een zoetigheid. We snappen wel dat ze hiermee bestellingen krijgt vanuit heel de Benelux. We interviewden Kim al eens voor onze rubriek Tilburger van de week.

Boef is vlogger en rapper

Boef
Foto: ANP Foto

Rapper Boef, die eigenlijk Sofiane Boussaadia heet, werd bij het grote publiek bekend om zijn vlogs. Niet echt in positieve zin, want hij beledigde agenten en kwam daarmee in opspraak. Toch is hij inmiddels één van de populairste rappers van ons land. Dit jaar startte hij zelfs zijn eigen platenmaatschappij. ‘Eens een boef altijd een boef’. Of niet?

Simone regisseerde films die jij vast weleens hebt gezien

Simone van Dusseldorp
Simone met acteur Rohan Timmermans Foto: ANP Foto

Heb je vroeger ook zo genoten van de jeugdfilms Otje, Briefgeheim en Kikkerdril? Die zijn gewoon geregisseerd door een Tilburgse! Simone van Dusseldorp is haar naam. Ze heeft een nominatie voor een Gouden Kalf en twee Gouden Films (de prijs voor meer dan 100.000 bezoekers) in de pocket.

Jaques programmeert films

Jac Goderie
Foto: ANP Foto

Jarenlang programmeerde Jaques Goderie films in alle Pathé bioscopen. Nu doet hij dat nog steeds, maar dan voor KLM en Air France. Je kunt hem ook kennen als columnist of radio- en televisiepresentator. Zo was hij lang te horen op BNR Nieuwsradio. Ook had Jaques een klein rolletje in de film De Tasjesdief en sprak hij een stem in voor de Nederlandse versie van de Disneyfilm de Klokkenluider van Notre Dame. Wat kan deze man niet?

Anne en Erik vertellen spookverhalen

Ghost Tours
Foto: Erik Timmermans

Theatermakers Anne en Erik Timmermans verzorgen de meest bijzondere stadswandeling van Tilburg. Anne weet iedereen te betoveren met haar zelfgeschreven spookverhalen gebaseerd op de geschiedenis van onze stad. Erik heeft eigenhandig de muziek gecomponeerd die tijdens de tour te horen is. Wij gingen al eens mee met Ghost Tours Tilburg en zagen Tilly echt van een heel andere kant.

Karlijn maakt wandtekeningen van 4 meter hoog

Karlijn van de Wier
Foto: indebuurt

Toen het Hard Rock Hotel in Tenerife nog niet open was, werkte Karlijn samen met haar broer al aan een reusachtige wandtekening in het giga vijfsterrenhotel. Ook mocht ze voor het tv-programma vtwonen een wandtekening maken. Denk maar niet dat Karlijn het alleen bij wandtekeningen maken houdt. Ze tekent ook vaak in haar journal, geeft workshops in handletteren en ontwierp kaarten voor Hallmark. We gingen eerder al eens gezellig bij Karlijn langs om haar te interviewen.

Wil je zo’n gave illustratie van haar in thuisstad Tilburg bewonderen? Dat kan onder andere bij Het Pastorie Lokaal of Gianotten Mutsaers.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.