Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rijk liep een kwart marathon: ‘Vorig jaar liep ik nog achter een rollator’

Aangeboden door NN Running Day 16 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Tilburg? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Rijk Vlaanderen deed ook mee: “Het was nog veel leuker dan ik had verwacht.”

Rijk liep de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. 10 kilometer en een beetje dus. Bijna een leven lang was tien kilometer peanuts voor Rijk. Hij liep onder andere marathons in New York, Praag, Berlijn én eerder in Rotterdam. “Maar zo’n anderhalf jaar terug kreeg ik een neurologische aandoening waarna ik vooral achter een rollator liep in plaats van marathons. Dat ik deze tien kilometer kon lopen, was al een overwinning op zich.”

Kippenvel

En nu dus de Oude Warande in plaats van de Erasmusbrug; ook Rijk zelf was vooraf enigszins sceptisch. “Ik loop een paar keer per week en dacht: zo anders kan dit toch niet zijn? Maar achteraf was het nog veel leuker dan ik had verwacht. Misschien wel juist omdat ik wist hoe de marathon in Rotterdam er normaal uitziet. Lee Towers die You’ll Never Walk Alone zingt… Het is niet mijn muziek, maar dat gaf me toch elke keer kippenvel, hoor. En dat ik dat nu ook hoorde op mijn koptelefoon deed me wel wat.”

Publiek

Juist die associaties met ‘het echte werk’, is wat het zo leuk maakte voor Rijk. “Ik liep vanuit de Goirkestraat richting de Oude Warande en weer door het Spoorpark terug, maar op je koptelefoon zegt een stem ‘je bent nu bij het Kralingse Bos’ of ‘hier ben je bij de kubuswoningen’. Voor mij voegde dat echt wat toe aan het lopen. Natuurlijk is alles met publiek mooier, maar ik ben heel blij dat ik dit ontdekt heb. Dat publiek komt vanzelf wel weer!”

Spotify

“En we moeten het ook nog even over de Spotify-lijst hebben, hoor”, vertelt Rijk met een lach. “The Doors met The End en Stairway To Heaven van Led Zeppelin; héél motiverend moet ik zeggen! Nee zonder gein, het was ideaal. Ook het gegeven dat je in waves – ik mocht zelf weten welk moment van de dag ik liep – kon lopen was fijn. Dan kun je een beetje kijken wat het weer doet. Bovendien heb ik er geen klachten of spierpijn aan over gehouden. Geslaagd? Ja, dat kun je wel zeggen!”

Je kunt nog meedoen!

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
• NN Marathon Rotterdam
• Marathon Eindhoven powered by ASML
• Singelloop Utrecht
• Almere City Run
• Maastrichts Mooiste
• Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Lees ook:

NN Running Day

Ellen loopt ‘gewoon’ een halve marathon: ‘Hier in Tilburg loop ik het liefst’

Van NN Marathon Rotterdam tot Tilburg Ten Miles, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.