Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barvrouw Eline van Stadscafé de Spaarbank: ‘Ik experimenteer met latte art’

Door Rowie van der Vliet 16 juni 2018

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barvrouwen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barvrouw van de week’. Deze week: Eline de Chene van Stadscafé de Spaarbank.

“Wow, wat gaaf. Hoe doe je dat”, zeggen gasten vol verwondering als Eline een espresso serveert. De barvrouw van Stadscafé de Spaarbank maakt namelijk figuurtjes, latte art bij cappuccino’s. “Tulpjes, varentjes, zwaantjes… eigenlijk maak ik van alles. Nu ben ik bezig met dubbele figuurtjes. Superleuk!”

Latte art

“We hebben een heel mooi koffieapparaat hier staan, maar eerst snapte ik daar niks van. Daarom ben ik erin gedoken en is koffie zetten écht een hobby van mij geworden. Je kunt er zoveel mee. Zelf drink ik het liefste een dubbele espresso, maar cappuccino is het leukste om te serveren door de latte art.”

Juiste manier geserveerd

Natuurlijk is koffie niet het enige dat Eline klaarmaakt. “Het leuke aan Spaarbank is dat het heel gemixt is. We hebben een drukke lunch, diner, borrel en de avonden in het weekend. Ik ben altijd erg gefocust als ik achter de bar sta. Misschien kom ik dan chagrijnig over, haha. Je moet ervoor zorgen dat bier hier op de juiste manier geserveerd wordt, want dat is waar gasten voor komen. Eigenlijk werk ik op maandag en donderdag als vaste tijd, maar ik pak de zaterdagavond er ook weleens bij voor de leuk.”

Barvrouw Eline
Foto: indebuurt

013 vs. Spaarbank

“Ik heb ook bij Poppodium 013 achter de bar gestaan, zelfs als barhoofd dat de leiding had. Dat is heel anders, want daar sta je voor tweehonderd man bier en allerlei moeilijke drankjes te serveren. Hier komen de gasten eerst en gaat het echt om een goed product, bij 013 sta je mee te dansen en feesten. Ik heb het een tijdje tegelijk gedaan, maar ik moest kiezen. Ik heb mij namelijk even gefocust op afstuderen van mijn opleiding communicatie.”

Trotse Tilburgers

“Wanneer gasten buiten de stad hier komen zijn ze altijd helemaal verbaasd door het pand. Vooral de oude kasdeur vinden ze gaaf om te zien. Het is leuk om te zien dat wij Tilburgers steeds trotser op de stad worden. Ik woon hier al mijn hele leven en ga nog lang niet weg. Misschien ga ik wel meer werken bij Spaarbank na mijn studie.”

Deze barvrouwen gingen Eline voor:

Esther Rémie

Barvrouw Esther van speciaalbierspecialist Café Hoegaarden: ‘Ik drink geen alcohol’

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze s...
Barvrouw vd Week

Barvrouw Betina van Café de Kok: ‘Ik word de moeder van Tilburg genoemd’

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze s...
Britt Jongbloets

Barvrouw Britt van LIVE Tilburg: ‘Ik sta regelmatig op de bar en piano te dansen’

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze s...

Meer over Stadscafé de Spaarbank ontdekken?

Stadscafé de Spaarbank restaurants en horeca

Geopend10:30 - 23:00

Noordstraat 125, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.