Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman van de Week: vrolijkerd Rob Nuijten

Door Rowie van der Vliet 10 februari 2018

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze keer Rob Nuijten van Studio.

“Ik werk nu drie jaar fulltime bij Studio als barman en manager, maar nog steeds is echt elke dag anders. Om tien uur ’s ochtends zitten oma’s al thee te drinken en om drie uur ’s nachts staat er bij wijze van spreke iemand de boel onder te kotsen. We hebben een brede doelgroep en iedereen drinkt ook net weer een ander drankje.”

Waslijn met bikini’s

“Bovendien hebben we woensdag altijd thema-avonden. Die liggen best ver uit elkaar. Bijvoorbeeld een beachthema. We bouwen de tent dan helemaal om. Bij het strandthema lagen er strandballen op de vloer, stond er een beachvolleybalnet en hing er een waslijn met bikini’s. Het is altijd één van de leukste avonden!”

Uitleven met cocktails

“Het leukste drankje om te serveren? Een cocktail! Ik kan mij dan helemaal uitleven. Dan sta ik daar met vier flessen in mijn handen alles bij elkaar te gooien. Dat ziet er toch anders uit dan barcadi en cola mixen, haha. Van een cocktail kan ik echt iets moois maken. Zoveel moeilijker is het niet eens. Een cocktail maken is geen hogere wiskunde. Het is gewoon leuk. Je geeft een beleving weg met één drankje.”

Barman van de Week
Foto: Rob Nuijten

Altijd vrolijk

“Eén van mijn beste eigenschappen is dat ik altijd vrolijk ben. Ik geloof niet ik ooit chagrijnig achter de bar heb gestaan. Die eigenschap heb ik sowieso al van mijzelf, maar het is ook heel leuk werk om te doen. We hebben heel veel vaste klanten. Ik ben goed in het herkennen van gezichten. Het is tof als je op een avond een wederzijdse indruk van elkaar hebt. Er is altijd wel een klein moment tussen mij en een gast. Bijvoorbeeld als iemand iets overdreven doms doet en het zelf ook door heeft, haha.”

Hard werken

“Doordat ik al een tijdje als barman werk, ben ik best wel snel. Dat moet ook wel, want onze bar is zes meter lang. Daar kunnen toch aardig wat mensen aanzitten. Als je dan in je eentje moet werken is het hard werken.”

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie verdient? Tip ons dan!

 

Deze barmannen gingen Rob voor…

tim van benthem

Barman van de week: grappenmaker Tim van Benthem

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
Café Bakker Thomas

Barman van de Week: allemansvriend Thomas van Dijck

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Meer over Studio ontdekken?

Studio cafés

Geopend10:00 - 04:00

Heuvel 7 & 9, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.