Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Yorick van Stadscafé MeesterS: ‘Dit werk is echt een hobby van mij’

Door Lot Boone 19 oktober 2019

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze week Yorick van Veelen van Stadscafé MeesterS.

“Wij zijn geen kroeg met stapavonden, maar een stadscafé met drukke momenten. Op zo’n drukke zaterdagmiddag is het volle bak gas geven. Je zit dan soort van in je eigen wereldje.”

Gastheer

“Ik probeer echt een gastheer te zijn en de gasten in de watten te leggen. Dat zij achterover kunnen leunen, niks te kort komen en het gevoel krijgen dat ze hier goed zitten. De bediening moet al weten wat ze willen bestellen zonder het te vragen. Dat is wat je wil bereiken. Ik vind het dan ook leuk als mensen aan de bar zitten en van jou verwachten dat jij hen vermaakt. Door ze te verrassen met het wijntje dat ze niet kennen tot een lekker borrelnootje. Dat zijn allemaal leuke momenten tijdens het werk.”

Barman Yorick van Veelen. Foto: indebuurt Tilburg

Op hun gemak voel

“Ik zorg ervoor dat mensen zich hier op hun gemak voelen. Ze moeten zich in de zaak en bij de bar thuisvoelen. We hebben dan ook veel vaste gasten en zodra zij binnenkomen, zet je eigenlijk het drankje al klaar. En om daar vervolgens een praatje mee te maken dat is gewoon heel leuk. Vooral ook dat de gasten geïnteresseerd zijn in jou. Het gesprek komt van twee kanten. Sommigen zijn er dagelijks en anderen wekelijks, maar je zet het gesprek gewoon voort. In plaats van dat je opnieuw begint als je ze ziet, ga je verder waar je de vorige keer gebleven bent. En dat vind ik heel tof. ”

Plezier

“Ik werk al zes jaar bij MeesterS en hiervoor heb ik ook altijd bijbaantjes in de horeca gehad. Ik durf wel te zeggen dat het een uit de hand gelopen bijbaantje is. Dit werk is echt een hobby van mij en ik vind het veel te leuk. Ik krijg dan ook vaak van mensen te horen dat ze zien dat ik echt plezier heb in dit werk. Het contact met gasten maakt elke werkdag anders. Geen één dag is hetzelfde, je weet van te voren niet wat je gaat aantreffen. En dat in combinatie met de leuke werksfeer onder de collega’s maakt dit het werk heel erg leuk.”

‘Over een paar jaar zit ik misschien dan aan de andere kant van de bar!’

Meesters 2.0

“Rondom MeesterS wordt veel gebouwd en verbouwd. Wij noemen het eigenlijk de Berlijnse muur waar je tegen aankijkt. En dit is ook niet per se goed voor de mensen die hier naartoe komen. Met MeesterS 2.0 willen we dus meer leven in de brouwerij krijgen. Zo hebben we een nieuwe site, worden we actiever op social media, organiseren we activiteiten als Wildweekend en gaan we héél misschien een eigen bonbon ontwikkelen met Friandries. Ik hoop dat MeesterS, zoals 25 jaar geleden, weer een begrip in Tilburg wordt. Wij waren toen echt een naam en dat is door de jaren heen steeds minder geworden.”

Warm plekje in mijn hart

“Ik vind het heel leuk om bij MeesterS te werken, omdat je hier ook de ruimte heb om te groeien in het werk. Hierdoor zal horeca altijd een warm plekje in mijn hart hebben. En over een paar jaar zit ik misschien dan aan de andere kant van de bar!”

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie net als Yorick verdient? Tip ons dan!

Lees ook:

Barman Rowan

Barman Rowan van The Cat’s Back: ‘Het sfeertje dat hier hangt past precies bij hoe ik ben’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Barman Jeff van Café Weemoed: ‘Bij mij is iedereen welkom’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
Barman Bastiaan

Barman Bastiaan: ‘Snel tafeltjes afwerken doe ik niet aan’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

adv.