Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman van de week: voetbalfan Amin Zammoury van Polly Maggoo

Door Rowie van der Vliet 3 maart 2018

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze keer Amin Zammoury van Polly Maggoo.

We treffen Amin net als Willem II een balletje trapt tegen Feyenoord. Hij staat nu even niet achter de bar, maar zit op een kruk geboeid naar het scherm te kijken. “Of ik nou aan het werk ben of niet, ik mis geen wedstrijd van Willem II. Gelukkig kan dat hier, haha. Het is echt heel gezellig met het team onderling. Dat maakt het ook zo leuk om hier te werken.”

Stiekem livestream checken

“Toen ik met carnaval moest werken, stond ik stiekem achter de bar op mijn telefoontje de livestream te checken, haha. Ik ben een harde werker, maar je moet mij niet teveel storen tijdens voetbal”, glimlacht Amin breed. Hij is weer eventjes aan de buis gekluisterd, want een speler ligt op de grond. “Is-ie dood, ofzo”, klinkt het in een keidrukke Polly Maggoo. Tja, mannen en voetbal… daar is geen speld tussen te krijgen.

Amin barman van de week
Amin kijkt met zijn muts op naar de wedstrijd. Foto: indebuurt

Lekker veel bier tappen

“Als barman blink ik uit in mijn gastvrije service. Wat ik het liefste doe? Lekker veel bier tappen! Vooral een Hertog Jan Tripel is leuk om te serveren, want dat vind ik toch wel één van de lekkerste biertjes. Het is leuk om lekker een praatje te maken aan het begin van de avond. De gasten zijn hier ook echt oprecht geïnteresseerd in mij als persoon. Zo tof! Zelfs als ik niet aan het werk ben, word ik gelijk herkend door vaste gasten. Ja, dat is leuk. Ik kom vaak bij de Polly als ik niet moet werken. Het is echt een fijn team en een tent met een goede sfeer!”

Dansen op de bar

“Ik werk hier nu een jaar fulltime als barman. Daarvoor heb ik in de bediening gewerkt. In mijn horecatijd heb ik al veel gekke dingen meegemaakt. Een recent voorbeeld is met carnaval. Elke dag stond de hele bar van Polly Maggoo vol met dansende mensen, ook collega’s. Uiteraard heb ik lekker meegedaan.” Amin richt zich weer op het scherm. “Nee”, schreeuwen meerdere mensen met een grom. Helaas, het is 1-0 voor Feyenoord. “Dat is balen”, zegt Amin met een kleine glimlach. Gastvrij als-ie is, weet hij tijdens de wedstrijd nog wel even tijd vrij te maken voor een fotootje mét stralende lach:

Barman van de Week Amin
Bij ‘Polly’ is het onderling gezellig. Collega Martijn trekt voor de grap Amins muts af, maar nee, die houdt hij lekker op voor de foto. Foto: indebuurt

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie verdient? Tip ons dan!


Meer over Polly Maggoo ontdekken?

Polly Maggoo cafés

Gesloten11:00 - 04:00

Heuvel 10, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Deze barmannen gingen Amin voor…

Barman van de Week

Barman van de week: ouwehoer Luc van Nieuwamerongen

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Barman van de week: rauwe gozer Nick van Kleef

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
Rob Nuijten

Barman van de Week: vrolijkerd Rob Nuijten

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

adv.