Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman van de Week: allemansvriend Thomas van Dijck

Door Rowie van der Vliet 3 februari 2018

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze keer Thomas van Dijck van Café Bakker.

“Ik sta al acht jaar achter de bar, zelfs tien jaar als je evenementen meetelt. Bij Café Bakker is het echt het allerleukst! Ik sta hier al vanaf het begin en heb zelfs mee helpen schilderen en opbouwen. Ja, ik heb hier veel foute dingen meegemaakt. Wat? Dat kan ik echt niet vertellen, haha. Bij Café Bakker hebben we met het team de afspraak dat we niemand voor paal zetten. Het is zo’n hechte club!”

Goed met kinderen

“Met vaste klanten heb ik ook een goede band. Jaap en Yvonne komen altijd standaard tegenover mij zitten aan de bar. Ze gaan ook echt voor mij speciaal naar Café Bakker. Ze hebben een dochter en een zoon die ik weleens meeneem achter de bar. Hun oudste is eigenlijk nog te jong om de horeca in te gaan, maar wil dat wel heel graag. Ik ben daar gezellig mee op het terras gaan zitten om uit te leggen hoe het werkt. Er lopen hier sowieso best veel kinderen rond. Ik ben echt goed met kinderen, dus ik vind dat alleen maar leuk.”

Café Bakker Thomas
Foto: indebuurt

Half biertje en sigaartje

“Er komen ook echt mooie figuren bij Café Bakker. Zo is er een man die altijd tussen half twee en twee uur binnen komt wandelen. Hij bestelt altijd hetzelfde en na elk half biertje rookt-ie z’n sigaartje. Ook was er een jongen in de straat die altijd hier met oortjes in uitbundig danste. Ik vroeg hem: ‘wat luister je nu eigenlijk? Klassiek ofzo?’ Hij luisterde naar dubstep en daar heb ik ook iets mee. Nu woont hij helaas niet meer in Tilburg, maar hij kwam vaak bij ons op het terras dansen. Ik geef hem een colaatje en we hadden de hele avond mooie entertainment, haha.”

Helemaal los op Donna Summer

“Maar eigenlijk komen er vooral veel vrouwen naar ons speciaalbiercafé. Ik weet niet waarom. Misschien omdat we hier een veilig gevoel creëren. We zijn geen studentenkroeg en draaien ook geen top 40. We draaien mijn lievelingsmuziek, 80’s en 90’s. Waar ik helemaal los op ga? Take on Me van AHA of I feel love van Donna Summer. Echt die classics!”

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie verdient? Tip ons dan!

Tim Benthem van De Slijterij ging Thomas al voor.

tim van benthem

Barman van de week: grappenmaker Tim van Benthem

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Meer over Café Bakker ontdekken?

Café Bakker cafés

Geopend12:00 - 02:00

Heuvel 44-45, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.