Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman van de week: rauwe gozer Nick van Kleef

Door Rowie van der Vliet 17 februari 2018

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze keer Nick van Kleef van RAW.

“Ik werk nu bijna een jaar bij RAW. Eerder werkte ik bij Café Stoffel. Dat was ook heel leuk, maar hier voel ik mij wat meer thuis. De locatie is geweldig. Nog steeds kom ik elke dag weer een nieuw voorwerp tegen waarvan ik denk: ‘huh, staat dat hier al langer?’ Tegenover de bar kan ik zo naar de overkant roepen om te praten met de keuken.”

Hipster?!

“Ik ben ook een rauwe gozer, haha. Met mijn haar in een knotje en een baard. Sommigen noemen mij een hipster, maar dat vind ik zo negatief. Ik had dit al voordat de term bekend werd. Of ik dan juist niet de ultieme hipster ben? Mijn knotje is ook voor de hygiëne.”

Rauw vs. verfijnd

“Bij ons thuis zeggen mijn ouders altijd: jij bent de rauwere en je broertje is de verfijndere van de twee. Nu scheelt het misschien dat hij homo is en ik hetero”, grapt Nick.

Barman van de Week Nick van Kleef
Foto: indebuurt

Entertainer

“Achter de bar ben ik altijd een beetje een clown geweest. Nog steeds ben ik de sfeermaker. De leukste momenten om te werken zijn de avonden in het weekend. De bar zit dan lekker vol en dan is er tijd om ook even met mensen te levelen. Ik wil mensen aan het lachen maken. Als iemand nog een entertainer zoekt dan meld ik mij altijd aan.”

Tevreden gasten

“Ik heb niet echt een favoriet drankje om te serveren, maar waar ik echt van geniet is advies geven over bier. Wat ik dan tegen klanten zeg? Geen klanten, hè? Gasten! Wanneer een gast aangeeft een blond, bruin of donker biertje te willen dan vraag ik door. Willen ze bitter of zoet? Het voelt zo goed als ze tevreden weggaan – helemaal als ze de volgende keer hetzelfde bestellen.”


Meer over RAW ontdekken?

RAW restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:00

Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie verdient? Tip ons dan!

Deze barmannen gingen Nick voor…

Rob Nuijten

Barman van de Week: vrolijkerd Rob Nuijten

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
Café Bakker Thomas

Barman van de Week: allemansvriend Thomas van Dijck

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
tim van benthem

Barman van de week: grappenmaker Tim van Benthem

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

adv.