Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman van de week: grappenmaker Tim van Benthem

Door Thijs Dingemans 27 januari 2018

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. We trappen af met Tim van Benthem van Café De Slijterij.

Tim (22) werkte eerst een jaar op de hoek van de Korte Heuvel, bij Philip. Daar kreeg hij de tip van iemand die al bij De Slijterij werkte dat ze op zondag nog iemand zochten. De Tilburger stuurde een mailtje, mocht beginnen op een zondag tijdens de kermis en is sindsdien niet meer weg te denken achter de bar.

Familiegevoel

“Ik kwam hier binnen en het was één groot feest. Collega’s waren gezellig. De eerste avond moest ik glazen halen. Ik werd toen al meteen welkom geheten omdat ik liet zien dat ik kan werken. Vervolgens groei je een beetje; je krijgt meer dagen, gaat in het weekend werken en toen ben ik weggegaan bij Philip om hier meer te werken. Het bevalt nog steeds hartstikke goed. Ik ga hier elke keer met heel veel plezier naartoe. Zowel vanwege de collega’s als hem (Tim wijst naar de baas), en ook voor de gasten. Die zijn altijd leuk. Je bouwt toch een beetje een band met ze op en daardoor heb ik echt een familiegevoel gekregen bij De Slijterij.”

tim van benthem
Foto: Indebuurt

Wederzijdse interesse

“Het is wel heel anders, ja. Je gaat van een studentenkroeg naar een kroeg met heel ander volk. Wat ouder volk komt hier. Ik moet zeggen dat het mij wel heel erg goed heeft gedaan. Je hebt hier veel meer contact met gasten en ook wederzijdse interesse. Dat trekt me wel heel erg moet ik zeggen. Je schenkt hier niet alleen hun biertjes in. Ik ben momenteel niet studerend en dan wil je in een jaar toch wel jezelf ontwikkelen. Dat heb ik hier wel gedaan.”

Grappenmaker, bijdehand én entertainer

“Wat mensen van mij vinden? Ik denk dat ze mij een redelijk aardige jongeman vinden. Ik hou van grapjes maken en bijdehand zijn en bij heel veel gasten kan dat ook. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer je terugkrijgt. Mensen vinden dat toch wel fijn; ik heb er tot nu toe alleen maar positieve reacties opgekregen. En mensen entertainen hoort er natuurlijk ook bij. Als hier iemand alleen aan de bar zit en het is rustig, knoop ik een gesprek aan. Hij of zij gaat dan toch weer met een beter gevoel naar buiten. Daarvoor sta je hier ook.”

Tims grootste kwaliteiten? “Bier tappen, haha.” En verder? Volgens de baas een echte horecajongen.

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie verdient? Tip ons dan!


Meer over Café De Slijterij ontdekken?

Café De Slijterij cafés

Gesloten17:00 - 02:00

Heuvel 42, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.