Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Boris van Raak van Café de Boekanier: ‘Er gebeuren hier bijzondere dingen’

Door Frederique Huting 26 oktober 2019

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze week Boris van Raak van Café de Boekanier.

“Wij hebben een aantal nummers die we elke avond draaien. Eentje daarvan is het geweldige lied ‘Rijd maar door het poortje heen’. De bedoeling is dat een paar mensen boogjes vormen met hun armen en de rest daar dan doorheen loopt. Dat is altijd hartstikke gezellig en één grote chaos!”

Bodyshotjes en paaldansen

“Er gebeuren hier regelmatig bijzondere dingen. Het grootste gedeelte van onze gasten is student en zoals je misschien wel weet zijn dit tijdens het uitgaan niet de meest beschaafde types. Vooral de achttienjarige studenten die net aan een opleiding beginnen en Tilburg nog moeten ontdekken, vinden het leuk om soms de grens op te zoeken. Het zou bijvoorbeeld niet de eerste keer zijn als er vanavond iemand besluit om op de bar te gaan liggen voor wat bodyshotjes. Daar kijken wij al niet meer raar van op. Soms vraag ik me wel af of die mensen zelf wel doorhebben dat er nog tweehonderd man om hun heen staan. Ook de paal in ons café is natuurlijk een prachtig attribuut om je eens goed op te misdragen!”

Zo vader, zo zoon

“Ik ben hier vier jaar gelden terecht gekomen via mijn ouders. Voordat De Boekanier een studentencafé werd, ging mijn vader hier vaak stappen. Daardoor heeft hij de eigenaar ook een beetje leren kennen en dit was een heerlijk opstapje voor mij, natuurlijk! Zelf kwam ik hier ook regelmatig, toen ik in Tilburg ging studeren. Ik merkte al gelijk dat de sfeer van De Boekanier mij heel erg aansprak en het leek mij fantastisch om betaald te krijgen om een feestje te bouwen. Toen was één en één twee en ging ik hier solliciteren!”

Boris Boekanier
Boris van Raak. Foto: indebuurt Tilburg

Horecadromen

“Het is mijn droom om later mijn eigen horecagelegenheid te hebben. Daar kwam ik eigenlijk pas achter toen ik hier ging werken. Ik merk dat ik heel goed op mijn plek zit in de horeca en daarom wil ik ook zeker in die sector blijven werken. Wat ik nu in mijn hoofd heb, is dat ik een gezellig borrelcafé wil, waar mensen ook een hapje kunnen eten. Het belangrijkste is dat je er wel tot laat kunt drinken, maar dat het niet elke avond een groot ‘studentenspeelparadijs’ is. De groep mensen van eind twintig en begin dertig lijkt me een gezellig clubje om me op te richten. Het is natuurlijk heel anders dan wat ik bij de Boekanier doe, maar dat betekent niet dat ik hier nu gelijk weg wil, hoor! Ik blijf hier zeker nog wel wat jaartjes hangen.”

De Feestweek

“Wij bestaan deze maand vijfendertig jaar en daarom geven we volgende week een heel groot feest! Er komen verschillende artiesten, waaronder Zanger Kafke en Jordy van den Boer. Ik verwacht dat het nog een stuk drukker gaat worden dan normaal, dus dat is wel een uitdaging. Dat maakt het natuurlijk ook alleen maar extra leuk! Ik heb er echt ontzettend veel zin in, want tijdens zulke evenementen komen altijd weer nieuwe gezichten een kijkje nemen, maar zijn ook veel vaste gasten weer van de partij. Het is natuurlijk niet voor het eerst dat we zo’n groot evenement op de planning hebben staan. We zijn altijd druk met de kermis, carnaval, Tilburg Zingt, de elfde van de elfde, de introductieweek, noem maar op!”

Een band met de gasten

“Ik vind dat ik barman van het jaar moet worden, omdat ik elke avond een feestje bouw. Iedereen die hier een paar keer is geweest, herkent mij en herken ik ook. Ik vind het heel erg belangrijk om echt een band op te bouwen met de vaste gasten, want ik merk dat dat zowel voor hen als voor mij ontzettend leuk is. Ik ben een heel vrolijke jongen en ik krijg van gasten ook vaak te horen dat ze dat zo tof aan mij vinden. Je zult mij niet snel met een chagrijnig gezicht achter de bar zien staan!”

Barman van de Week

Ken jij een leuke barman die deze nominatie net als Boris verdient? Tip ons dan!

Onder andere deze barmannen gingen Boris al voor:

Barman Rowan

Barman Rowan van The Cat’s Back: ‘Het sfeertje dat hier hangt past precies bij hoe ik ben’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Barman Jeff van Café Weemoed: ‘Bij mij is iedereen welkom’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
Barman Bastiaan

Barman Bastiaan: ‘Snel tafeltjes afwerken doe ik niet aan’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Meer over De Boekanier ontdekken?

De Boekanier cafés

Gesloten20:30 - 04:00

Stadhuisstraat 11, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.