Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Geert van Studio: ‘Elke week maak ik wel iets leuks mee’

Door Lot Boone 14 december 2019

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Tilburg. Iedere zaterdag benoemen we een nieuwe ‘barman van de week’. Deze week Geert van de Wiel van de Studio

Een drankje bij Geert bestellen gaat niet zonder gezelligheid. “Ik ben een vrij energieke barman die altijd hard en ook veel aan het werk is. De gasten krijgen een positief gevoel van mij. Ik probeer dat ook uit te stralen door praatjes te maken, een keertje te lachen of te proosten. Dus ik denk dat het ook vrij goed lukt om die positiviteit over te brengen. Een positieve vibe met je meebrengen, is wel een dingetje dat een barman moet hebben.”

Geert Van de Wiel
Geert Van de Wiel. Foto: indebuurt Tilburg

Iedereen is welkom

“Studio is een heel divers bedrijf. Iedereen die hier komt, is welkom. Ik vind het mooi als mensen die vooral ’s nachts komen ook een keer overdag hier binnenlopen om te lunchen. Ze zijn dan helemaal verbaasd dat er tafels staan. Overdag ziet het hier natuurlijk anders uit dan in de nacht. Ik werk vooral ’s nachts. Elke week maak ik wel iets leuks mee en dat blijft me dan ook bij. ”

Mijn hart gestolen

“Ik werkte vroeger in de kroeg van mijn vader. Samen met mijn broer stond ik achter de bar drank in te schenken voor mijn vrienden die er ook waren. Dit was altijd echt supergezellig. Vanaf dat moment heeft de horeca mijn hart gestolen. Toen was ik vijftien jaar oud. Ik heb al bij meerdere cafés hier in Tilburg gewerkt en nu dus bij de Studio. Ik zou ooit mijn eigen café willen en dan het liefst ook in Tilburg. Wat voor café weet ik nog niet, maar dat komt vanzelf wel denk ik.”

Bokbierfestivals

“Ik organiseer al twee jaar lang de bokbierfestivals op de Korte Heuvel. Elk jaar zijn er drie edities: het lente-, herfst- en winterbier. Ik organiseer dit met heel veel plezier. Normaal doe ik het samen met Tom van Café Stoffel, maar nu heb ik het voor het eerst alleen gedaan. Ik ga alles zelf regelen en organiseren. Het is echt heel leuk om dit naast mijn werk bij Studio erbij te doen.”

Lees ook:

Barman David Café Stoffel

Barman David van Café Stoffel: ‘Ik laat gasten iets anders bestellen dan ze van plan waren’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...
Barman Kevin Café Kandinsky

Barman Kevin van Hautum van Café Kandinsky: ‘Onze gasten breken de tent gelukkig niet af’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

Barman Coen van Klein Café Van Horen Zeggen: ‘Ik zie iedereen uit zijn dak gaan’

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

adv.