Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ali van Broodje TilBurger: ‘Het wordt groter, lekkerder en beter!’

Aangeboden door Broodje Tilburger 24 juli 2020

Hetzelfde pand, dezelfde stijl en zelfs hetzelfde personeel. Ineens was daar Broodje TilBurger in het oude pand van Broodje Jantje. De traditionele ‘Jantje’ kun je nog steeds krijgen, maar eigenaar Ali Gebril doet een belofte: “Broodje TilBurger wordt groter, lekkerder en vooral: beter.”

Laat er geen misverstand over bestaan: Ali zag altijd al de potentie bij Broodje Jantje. Maar hij zag ook wat er anders moest. Van heel dichtbij zelfs. Ali is namelijk al sinds jaar en dag eigenaar van Chico, de eettent náást Broodje TilBurger. “We moeten er weer zijn vóór de Tilburgers”, vertelt Ali. “Van een echte Tilburger, natuurlijk.”

Tilburg

Want boven alles voelt de van oorsprong Egyptische horecaondernemer zich een echte Tilburger. “Ik woon hier al 24 jaar. Iedereen kent mij en ik ken iedereen. Dat wil ik meenemen naar dit nieuwe concept. We moeten toegankelijk zijn. In het weekend gaan we weer lang open. Een lekker broodje en goede friet na het stappen hoort erbij. Mensen die het klassieke Broodje Jantje willen eten, kunnen dat bij ons. Maar ik weet zeker dat ze uiteindelijk overstappen op ons eigen broodje: het Broodje TilBurger.”

Tekst loopt verder onder de foto.

Broodje TilBurger
De opening. Foto: Broodje TilBurger.

Jan de Kort

Steun voor het nieuwe concept én broodje kwam van een speciaal persoon. “Tijdens de opening was de bedenker van Broodje Jantje, Jan de Kort, hier. Hij zei zelf dat-ie het nieuwe broodje heerlijk vond en was ook blij dat de geest van zijn idee blijft bestaan. Dat was een mooi moment.”

Tekst loopt verder onder de foto.

Ali met Jan en Mieke de Kort. Foto: Broodje TilBurger.

Personeel

Naast eigen ideeën en input van buitenaf, heeft Ali ook veel kennis in huis met het personeel. “Ik heb besloten het personeel van Jantje mee over te nemen. Waarom niet? Zij weten wat er goed ging, maar ook wat er minder goed ging. Het zou niet slim zijn die kennis overboord te gooien. Ze denken hartstikke goed mee en we werken echt als een team.”

Evenementen

Hoewel Broodje TilBurger nog altijd in de opstartfase zit, heeft Ali al wilde plannen. “Over een jaar hebben we een tweede zaak, schrijf dat maar op”, vertelt hij vastberaden. “Dan kunnen nog meer Tilburgers ons vinden. Kunnen ze dat niet, dan komen wij gewoon naar de mensen toe. Dit jaar is de kermis misschien niet zoals-ie hoort te zijn, maar zodra de grote evenementen weer toegankelijk zijn, zullen wij daar ook staan. Tilburg kan straks niet meer om Broodje TilBurg heen, dat kun je van me aannemen!”

Tekst loopt verder onder de foto.

De gelukkige winnaar links op de foto. Foto: Broodje TilBurger.

Opening

Broodje TilBurger is al sinds mei open, maar op 11 juli werd er toch nog even een bescheiden feestje gevierd. Onder toeziend oog van onder andere wethouder Oscar Dusschooten en Jan en Mieke de Kort en in samenwerking met Haens Cevents werd de zaak officieel geopend. Ook was er een winactie met een wel héél gelukkige winnaar: Remco Baars won een jaar lang gratis Broodje TilBurger!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Broodje Tilburger. Meer over Broodje Tilburger ontdekken?

Broodje Tilburger

snackbars

Pietervreedeplein 2, Tilburg

Bekijk meer:snackbars

adv.