Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x de leukste Tilburgse ondernemers van 2017

Door Rowie van der Vliet 25 december 2017

Elke week gaan we gezellig op de koffie bij een ondernemer met een goed verhaal. Van tattooshop tot koffiezaak: wat hebben we toch veel Tilburgse bedrijven waar we trots op mogen zijn. We blikken even terug met een lijstje met de best gelezen stukken in onze rubriek ‘ondernemer uitgelicht‘ van 2017.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Jantien Streng van TIEN

Jantien Streng voor haar winkel TIEN in de Nieuwlandstraat, Tilburg
Foto: indebuurt

Twee jaar geleden ging de ene na de andere winkel failliet in de Tilburgse binnenstad. Dat schrikte Jantien Streng niet af. Het motiveerde haar juist om een plek te creëren waar jonge meiden lekker in de stad konden winkelen. En of dat gelukt is met haar conceptstore TIEN. “Meiden plannen een dagje uit speciaal voor mijn winkel”, vertelt Jantien ons tijdens het interview.


Meer over TIEN ontdekken?

TIEN conceptstores

Geopend13:00 - 18:00

Heuvelstraat 104, Tilburg

Bekijk meer:conceptstores

Pauline en Hanneke van Het Pastorie Lokaal

Exclusieve WIJCK. posters van Piushaven en Armhoef haal je bij Pastorie Lokaal
Foto: indebuurt

Risico’s pakken soms heel goed uit. Dat ervoer Pauline Gimbrère toen ze haar baan in de zorg opzegde om bij Villa Pastorie te werken. Nu runt ze samen met Hanneke Deneef de bijbehorende winkel Het Pastorie Lokaal. En dan te bedenken dat Pauline eigenlijk altijd gekscherend riep dat ze een winkeltje in Cadzand wilde… Lees hier hoe ze toch in Tilburg startte.


Meer over Het Pastorie Lokaal ontdekken?

Het Pastorie Lokaal woonwinkels

Vandaag gesloten

Havendijk 16A, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels

Olivier van Ollie’s

ollie's
Olivier heeft alweer vijf jaar z’n eigen zaak in een oud fabriekspand. Foto: indebuurt

De zolder van pa en ma. Daar begon het allemaal voor Olivier Jaspers. De grafisch ontwerper zat een jaar lang bij z’n ouders op zolder, ging toen anti-kraak verder op het Koningsplein, maar heeft nu alweer vijf jaar z’n eigen zaak Ollie’s in een oud fabriekspand aan de Van Doorenstraat. “Alles wat hier staat heeft een verhaal.” Het verhaal van Olivier zelf lees je hier nog eens na.


Meer over Ollie’s ontdekken?

Ollie’s speciaalzaken

Geopend13:00 - 18:00

Tuinstraat 106, Tilburg

Bekijk meer:speciaalzaken

Jan en Petra van Petra’s Used Vintage Store

petra used vintage clothing
Jan en Petra

Hij had een vast contract en een kantoorbaan. ‘Een standaardverhaaltje’, zoals Jan de Jong het zelf noemt. Maar toen moeder Petra vertelde wat ze wilde gaan doen, wist-ie meteen: deze kans moet ik niet laten liggen. Sinds 1 juli hebben ze hun eigen tweedehands kledingwinkel: Petra Used & Vintage Clothing. En niet zomaar één. Je kunt er plots tegen speciale dingen als babyschoentjes van Gucci aanlopen. Geniet hier van het interview.


Meer over Petra Used & Vintage Clothing ontdekken?

Petra Used & Vintage Clothing kledingwinkels

Vandaag gesloten

Schouwburgring 49, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

Sabine van Daisy Lane

Daisy Lane
Sabine Wijsman van Daisy Lane. Foto: indebuurt

Sabine Wijsman van bloemenwinkel Daisy Lane nam vijf jaar geleden een grote stap. Ze begon haar bloemenwinkel in een voor haar nieuwe stad – tijdens de crisis. “Een week nadat ik hier woonde opende ik mijn bloemenwinkel.” Inmiddels is deze topper niet meer weg te denken  uit het Dwaalgebied. Ons gezellige interview met Sabine lees je hier nog eens na.


Meer over Daisy Lane ontdekken?

Daisy Lane bloemisten

Vandaag gesloten

Noordstraat 81B, Tilburg

Bekijk meer:bloemisten

Bart van Pinterman

pinterman
Bart is één van de brouwers van Pinterman. Foto: Indebuurt

Bart, Jaap en Gijs kwamen in 2014 met het briljante idee om zelf bier te maken. Alleen één probleempje: niemand wist hoe dat werkte. Dus doken ze boeken in, bouwden ze een installatie en nu, ruim drie jaar later, zijn ze de trotse Tilburgse bierbrouwer Pinterman. Een bijzonder verhaal van drie mannen die elkaar al jaren kennen.


Meer over Brouwerij Pinterman ontdekken?

Brouwerij Pinterman cafés

Geopend09:00 - 18:00

, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Jeroen Fiers van Superfly

superfly
Eigenaar Jeroen Fiers viert deze maand ’20 jaar Superfly’. Foto: Indebuurt

Wist je dat Superfly dit jaar twintig jaar bestaat? Wij liepen de winkel aan de Nieuwlandstraat binnen, keken rond en spraken eigenaar Jeroen Fiers, die in de jaren 90 een stukje verderop begon in een klein hok van 30 vierkante meter. “Dat was echt een klein winkeltje. We zitten nu op 300 vierkante meter.” O ja, we kwamen er ook nog eens achter dat de kledingwinkel allemaal begon omdat Jeroen zijn reizen moest betalen. Pak een kop warme chocomel en lees hier het interview.


Meer over Superfly ontdekken?

Superfly kledingwinkels

Geopend13:00 - 18:00

Nieuwlandstraat 2, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

Bob van Stoom013

stoom013
Eigenaar Bob Caarels. Foto: Indebuurt

Doe een dagje Spoorzone en je ontdekt iets nieuws. Verstopt achter de Hall of Fame en liggend op de oude NS-werkplaats, stuit je zo op het kleinste koffietentje van Tilburg: Stoom013. We dronken er een bak koffie en luisterden naar het verhaal van ‘people man’ én eigenaar Bob Caarels (38).


Meer over Stoom 013 koffie & koek ontdekken?

Stoom 013 koffie & koek koffiebars

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:koffiebars

Esther en Sylvia van Studio TAT

tattooshop
Sylvia (l) en Esther. Foto: indebuurt

Een stevige bak koffie, goed belegde broodjes met tonijn, knuffelende honden én een warme ontvangst. Bij Studio Tat krijg je meer dan alleen een nieuwe tatoeage: Esther van den Hoek zet ‘achter’ tattoos in de shop, haar partner Sylvia van der Schoot verzorgt een paar meter verderop de lunchroom. We gingen langs bij de meest bijzondere tattooshop van Tilburg.


Meer over Studio TAT ontdekken?

Studio TAT tattoo shops

Vandaag gesloten

Korvelseweg 34, Tilburg

Bekijk meer:tattoo shops
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.