Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wordt ‘m (als het goed is): de mountainbikeroute van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 30 oktober 2017

Lekker op je mountainbike door de bossen crossen. Als er geen bezwaar is dan krijgt Tilburg binnenkort zijn eigen mountainbikeroute in Stadsbos013!

De aanleg voor de route begon vorig jaar in december al. Met veel enthousiasme en een schep in de hand begon een groep vrijwilligers zelf. Drie dagen later konden ze de schep alweer neerleggen, want de gemeente had geen vergunning aangevraagd. In de tien maanden die daarop volgden is er gesproken met bewoners, mountainbikers en andere betrokken partijen. Het was tijd om terug te gaan naar de tekentafel en de route flink aan te passen.

Wat kunnen we verwachten?

De route komt te liggen in Stadsbos013 en doet onder andere de Reeshof, de Blaak en de Gilzerbaan aan. Mountainbikers kunnen zich lekker uitleven in de bossen, want de route wordt maar liefst twintig kilometer lang. Veel van de paden lopen door gebieden die tot voor kort niet toegankelijk waren. Word je al helemaal enthousiast en rijd je het liefst nu al met je mountainbike naar de natuur in Tilburg-Zuidwest? Het is niet aan te raden de route nu al te verkennen, want veel van de weg is nog verboden terrein.

Nog ‘even’ wachten

Goed nieuws: inmiddels is de vergunning zo’n week geleden verstrekt. Wel is het zo dat er nog vijf weken zijn om een bezwaar in te dienen tegen de mountainbikeroute. Het is niet gek om te denken dat dit gaat gebeuren. Nu al vallen mensen over de kruising tussen de Ouderielsebaan en het Reuselpad, zo is te lezen in het Brabants Dagblad. Wanneer er kritiek op de route wordt ingediend dan zal het pad nog langer op zich laten wachten. Mocht er geen bezwaar komen dan kunnen mountainbikers in het voorjaar van 2018 in eigen stad door de bossen crossen.

Mountainbike route Tilburg
Dit is ‘m: de mountainbikeroute. Foto: Stadsbos013

Meer over

Sport

adv.