Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist je dit? Deze bekende voetballers komen uit Tilburg

Door Thijs Dingemans 13 november 2017

Dat wij in Tilburg goed kunnen voetballen, is voor ons niets nieuws. Maar er zijn een paar voetballers uit onze stad die het wel heel ver hebben geschopt. Letterlijk en figuurlijk. Deze zes toppers komen uit Tilburg en daar zijn wij best een beetje trots op. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Jan van Roessel

Jan van Roessel
Foto uit 1956. Willem II speelde met 3-3 gelijk tegen Feyenoord. Vierde van boven: Jan van Roessel. Bron foto: ANP

Jan van Roessel, geboren in 1925, werd Speler van de Eeuw van Willem II. De spits speelde tussen 1951 en 1957 168 wedstrijden voor de Tricolores en scoorde daarin 152 (!) keer. Ook kwam Jan zes keer uit voor Oranje, waarin hij vijf keer het netje vond. Om maar aan te geven waarom Van Roessel Speler van de Eeuw is: op 5 augustus 2017 werd zijn standbeeld voor de ingang van het Willem II-stadion onthuld. 

Tinus van Beurden

tinus van beurden
Foto: Wikimedia Commons

Tinus van Beurden speelde tussen 1910 en 1926 126 keer voor Willem II. Hij scoorde daarin 47 keer. Wat hem bijzonder maakt: hij speelde één keer in Oranje en werd daarmee Willem II’s eerste international. Bovendien maakte Van Beurden in het seizoen 1915/1916 het eerste landskampioenschap van onze Tilburgse club mee. 

Jim van Fessem

jim van fessem
Foto: ANP

Misschien wel de bekendste Tilburgse voetballer: Jim van Fessem. De keeper, geboren in onze stad, keepte maar liefst zeven seizoen bij Willem II. In 2001 ging hij naar Vitesse, waarna Jim ook nog voor De Graafschap en – helaas – NAC Breda keepte. In Breda werd hij, nadat-ie in 2012 stopte met keepen, teammanager.

Jackie Groenen

Jackie Groenen
Foto: ANP

Ze is pas 22 jaar en nu al Europees Kampioen. Jackie won dit jaar het EK vrouwenvoetbal in eigen land met Oranje en pakte daarmee haar eerste grote prijs. Althans… Als judoka werd de Tilburgse ook al vier keer Nederlands Kampioen (2007 t/m 2010). Daarna ging ze toch maar voetballen. Ze was tijdens het EK basisspeler van Oranje en voetbalt sinds 2015 in Duitsland bij 1. FFC Frankfurt.

John Lammers

john lammers
Foto: ANP

Een supervoetballer was John niet, maar we kennen hem natuurlijk allemaal. De Tilburger speelde maar twee seizoenen bij Willem II en verder bij andere Brabantse clubs (RKC en NAC). Daarna werd John jaren trainer van de Willem II-jeugd en inmiddels is-ie vertrokken naar Denemarken.

Sam Lammers

sam lammers
Foto: ANP

Inderdaad. Wéér een Lammers (en het neefje van John). Ook meteen de jongste van dit lijstje. Met z’n 20 jaar heeft Sam nog een hele carrière voor zich. De voetballer speelt pas sinds 2015 bij PSV en was afgelopen seizoen erg belangrijk voor de beloften. Hij maakte ook nog eens z’n debuut bij de grote mannen. Van Sam gaan we zeker nog heel veel horen!

Hebben wij nog een bekende voetballer uit Tilburg gemist? Laat namen vooral achter in de comments!

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.