Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet een lesje ‘kapotgaan’ bij Switch eruit [foto’s]

Aangeboden door Switch the Gym Tilburg 17 september 2020

Eerder dit jaar kwam het ongelofelijk toffe concept van Switch the Gym naar Tilburg. Een uurtje volle bak – op een lekkere manier – afzien en je hebt je sessie achter de rug. Eitje, zo dacht uw redacteur van dienst. Noah ondervond het aan den lijve en daar is ook nog eens beeld van…

Bij binnenkomst word ik vriendelijk begroet door clubmanager Mike en het andere personeel. Je krijgt een handdoek, doet een band om je buik en koppelt daar een apparaat aan. “Op die manier meten we je hartslag die je dan zelf weer op het scherm kunt zien. Dat werkt motiverend, want zo weet je of je nog nét wat dieper kunt gaan dan dat je al gaat.” Mikes collega vult aan met een knipoog: “Vergeet je water trouwens niet, dat ga je nodig hebben.”

Stimulatie

Prima, let’s go. De zaal in. Wat meteen opvalt zijn de lichteffecten. Het stimuleert je brein en valt niet te vergelijken met de dode sfeer in een ‘normale’ gym; daar weet je vaak uit verveling niet waar je je ogen moet laten. Mike knalt de muziek aan. Even inroeien. Op de schermen aan de muur ziet iedereen zijn of haar hartslag omhoog gaan. Lekker bezig, denk ik. “Kom op, die hartslag kan nog wat hoger, jongens”, galmt de stem van Mike door de zaal. Oké, tandje erbij dus!

Tekst loopt door onder de foto.

De zaal waar het moet gaan gebeuren. Foto: Switch.

Eigen tempo

De spieren zijn soepel, de eerste zweetdruppels vormen zich; we kunnen beginnen. De mannen beginnen op de loopband, de vrouwen met de oefeningen. Stukje duurloop, een helling op en als afsluiter sprintjes. De loopband is al zeiknat van het zweet, maar ik heb me er doorheen geslagen op een redelijk tempo. Dat is belangrijk, want iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen tempo. “Dat staat centraal bij ons”, legt Mike later uit. “Niet iedereen kan hetzelfde tempo lopen. Daarnaast heb je te maken met leeftijd, gewicht, lengte; noem maar op. Daarom kan ook echt iedereen meedoen.”

Bankjes

De mannen en vrouwen wisselen van kant, op naar de bankjes. Gewichten, elastieken, kettlebells: alles wat je in een gym nodig hebt, heb je hier in één bankje. Vier oefeningen, vijftien keer tot dat de tijd op is. De kantjes eraf lopen is er niet bij vandaag. Mike: “Maak het jezelf niet te makkelijk. Kun je meer gewicht pakken? Doe dat vooral!” Een kijkje naar de hartslagen leert me een ding: het kan nóg wat intensiever.

Tekst loopt door onder de foto.

Heel sierlijk. Foto: indebuurt Tilburg.

Wall sits en planking

Terug naar de loopband, even uitzweten op hoog tempo, terwijl de dames weer naar de bankjes gaan. In de spiegel zie ik ze oefeningen doen, waar ik nu al tegenop kijk. Even niet aan denken, dus gooien het tempo op de band nog wat omhoog. “Wisselen”, klinkt de stem van Mike uit de speakers. Wall sits en planking, daar gaan we. Voor degene die niet weten wat dat is: je benen en buik gaan eraan 😉 .

Tekst loopt door onder de foto.

Even ‘uitroeien’. Foto: indebuurt Tilburg.

Afzien? Heerlijk!

Met pap in de benen ga je nog even uitroeien. Lees: nog één keer die hartslag vol omhoog. De afsluiter bestaat uit even rekken en strekken, waarbij je de gebruikte spieren al goed kunt voelen. Het zit erop. Zo’n 1000 calorieën in nog geen uur sporten. Eitje? Dat zeker niet. Maar was het lekker afzien? Heerlijk!

Zie jij het ook wel zitten om zo’n lesje bij Switch mee te pakken? Dat kan! Sterker nog: een proeflesje kost je helemaal niks. Kijk even op de website of neem contact op met Mike via 06 39843334. Go, go, go!

Lees ook:

SWITCH the gym

SWITCH mag open: ‘Klinkt gek, maar corona maakt weinig verschil hier’

Fit zijn: iedereen wil het, maar of het lukt… Een gezond gewicht, een goede levensstijl en veel bewe...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Switch the Gym Tilburg. Meer over Switch the Gym Tilburg ontdekken?

Switch the Gym Tilburg

sportscholen

Geopend07:30 - 21:30

Piusplein 27, Tilburg

Bekijk meer:sportscholen

adv.