Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting Leergeld helpt kinderen in de buurt: ‘Zo’n tien procent groeit op in armoede’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Stichting Leergeld Goirle en Riel deed ook mee en ontving een bijdrage voor kinderen die opgroeien in armoede.

Leuk weetje: de allereerste Stichting Leergeld werd opgericht in Tilburg en nummertje twee was Goirle en Riel. Nic Heijlands is sinds twee jaar voorzitter van de stichting in Goirle en Riel en doet al twee jaar mee met Rabo ClubSupport. “Alle bijdragen helpen. Iedereen bij onze stichting zet zich vrijwillig in voor de kinderen en hun gezinnen in gemeente Goirle.”

Nu meedoen is straks meetellen

“Wij zeggen altijd: nu meedoen is straks meetellen. In onze gemeente zijn er zo’n 250 kinderen uit 125 gezinnen die niet kunnen doen wat algemeen geaccepteerd is. Denk daarbij aan voetballen bij een vereniging, op muziekles of wat dan ook. Dat is belangrijk voor de ontplooiing; uit onderzoek blijkt dat kinderen een negatief effect overhouden als ze deze mogelijkheden niet hebben.”

Tekst loopt door onder de foto.

Stichting Leergeld
Een intermediair van Stichting Leergeld bekijkt de gezinssituatie. Foto: Leergeld Nederland.

10 procent

Een kind dat ergens niet aan mee kan doen, zal zich buitengesloten voelen. “Wist je dat nog zo’n tien procent van de Nederlandse kinderen in armoede opgroeit? Ik vind dat veel. Te veel. En als die kids zich buitengesloten voelen, weet je nooit wat dat met zich meebrengt. Criminaliteit? Ja, dat is een optie”, vertelt Nic.

Tenues, schoenen en instrumenten

Met het geld van sponsoren – en dus ook van Rabobank – kan de stichting kinderen nog meer en beter helpen. “Om voetbal maar als voorbeeld te nemen. Stel een kind vraagt haar ouders op hij of zij op voetbal mag, maar de ouders zijn genoodzaakt te zeggen: ga maar op het veldje hierachter. Dat kind begrijpt waarschijnlijk niet eens waarom. Het is niet alleen contributie, er moeten schoenen worden gekocht, een tenue… Bij gymles gymschoenen, bij muziekles een instrument en bij zwemles een zwempak of broek. Daar helpen wij al jaren bij en dat blijven we nog jaren doen!”

Niet alleen Stichting Leergeld Goirle en Riel kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als Stichting Leergeld Goirle en Riel iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door mensen in de omgeving te helpen, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Stichting Leergeld Goirle en Riel is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in Tilburg. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.

Lees ook:

Ken en Geniet

Christ krijgt steun voor zijn clubtuin: ook jouw club maakt kans

Clubs en verenigingen in Tilburg en omstreken zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn d...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.