Dit is het parcours van de Marathon Tilburg 2019

Aangeboden door Marathon Tilburg 19 februari 2019
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het zonnetje schijnt, de temperatuur stijgt lekker en we krijgen de zomer langzaam in ons bol. Tijd om weer te sporten in de buitenlucht én te trainen voor de Marathon Tilburg. Op zondag 19 mei 2019 is het zover: dan rukt de hele stad uit voor de mooiste loop van Tilburg! Doe jij mee? Of wil je kijken? Dan hebben we leuk nieuws: het parcours is bekend. 

Er zijn weer verschillende afstanden. Natuurlijk draait alles om de hele marathon van 42.2 kilometer. Maar er wordt met iedereen rekening gehouden en daarom kun je ook de halve marathon (21,1 km), 10 kilometer of 5 kilometer lopen. Voor de kids zijn er twee runs: de 750 meter of 300 meter. We zetten de routes van de afstanden even voor je op een rijtje zodat je precies weet waar je jouw held kunt aanmoedigen! 

Hele marathon

De start van de hele marathon is op 19 mei op het gezellige Koningsplein. Het plein is deze dag ingericht door de organisatie als gezellig loopplein. Vanaf het Koningsplein gaan de lopers via de Schouwburg, het Pieter Vreedeplein, de Korte Heuvel en de Piushaven naar het mooie natuurgebied de Moerenburg. Daarna lopen ze langs het Wilhelminakanaal ‘omhoog’ richting de Reeshof. Via de Reeshof  gaan ze dan weer terug richting het centrum, maar niet voordat ze de Universiteit passeren. De laatste kilometers volgen door het gezellige centrum van Tilburg, om vervolgens te finishen op het Koningsplein. Het geheel vlakke – en supersnelle – parcours is een mooie mix van natuur en bebouwde kom! Een heerlijk rondje dus.

De volledige route:

Halve marathon

De halve marathon start ook op het Koningsplein. Vanaf daar lopen de deelnemers via de Schouwburgring door het centrum (Nieuwlandstraat) richting de Piushaven. Ook de halve marathon gaat door Moerenburg. Via het kanaal in Tilburg-Noord lopen de deelnemers richting Het Zand, om vervolgens via de Universiteit en het centrum terug te keren bij de finish op het Koningsplein. Na 21,1 kilometer mogen ze daarna lekker bijkomen.

De volledige route:

10 kilometer

Deelnemers van de 10 kilometer beginnen op het Koningsplein en lopen via het centrum richting de Piushaven. Na de haven steken ze de Ringbaan-Oost over richting natuurgebied Moerenburg. Na het prachtige rondje Moerenburg lopen ze via de Piushaven terug richting het centrum om te eindigen op het Koningsplein.

De volledige route:

5 kilometer

Uiteraard begint ook de 5 kilometer op het Koningsplein. De lopers gaan via het centrum richting de Piushaven en blijven dan binnen de ring. Ze lopen langs het water richting het centrum en eindigen daar waar ze begonnen: op het Koningsplein dus!

De volledige route:

Kidsrun

Voor de kleintjes zijn er dit jaar weer twee runs: de 750 en 300 meter. Beide afstanden bevinden zich in de omgeving van het Koningsplein. De kids die de 750 meter lopen, beginnen bij het Stadhuisplein en eindigen op het Koningsplein. De kids die de 350 meter lopen, beginnen in de Piusstraat en eindigen ook op het plein.

De volledige routes:

En dan nog dit (good to know):

Langs het parcours zullen verschillende sfeermakers staan, zoals percussiebandjes en dweilorkesten. Op elke afstand staan ook verzorgingsposten met sportdrank en water, sommige posten bieden ook vers gesneden fruit aan. Direct na de finish is er sportdrank, water en fruit beschikbaar. Ook zullen er bij elke verzorgingspost twee EHBO’ers aanwezig zijn. Zij lopen langs het parcours en rijden rond. We krijgen er al helemaal zin in!

Meer info:

marathon tilburg

Marathon Tilburg [AFGELAST]

19 mei 2019 00:00

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Marathon Tilburg. Meer over Marathon Tilburg ontdekken?

Marathon Tilburg sport en bewegen

Bekijk meer:sport en bewegen
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.