Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x de leukste hardloopwedstrijden van Tilburg in 2018

Door Rowie van der Vliet 15 januari 2018

Ready, set, go! Hardlopers boffen flink, want dit jaar zijn er weer een hoop hardloopwedstrijden in Tilburg. We zetten de leukste wedstrijden op een rijtje. Zo kun jij je alvast goed voorbereiden. Strik die hardloopschoenen maar goed vast!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kruikenloop

Kruikenloop1
Foto: RKSV SARTO

Hardlopen in je carnavalskleding: doen we gewoon in Tilburg! Ook dit jaar is de Kruikenloop weer vaste prik tijdens carnaval. De wedstrijdloop wordt gehouden over 15 km. Daarnaast zijn er trimlopen over 5 km, 10 km en 15 km en een jeugdloop over 1.111m.

Wiewatwaar: Zaterdag 10 februari om 11.11 uur. Locatie is RKSV SARTO. Je kunt je hier inschrijven.


Meer over R.k.s.v. Sarto ontdekken?

R.k.s.v. Sarto sportcentra

Op aanvraag

Gilzerbaan 251, Tilburg

Bekijk meer:sportcentra

Urban Run Stappegoor

Urban Run Stappegoor
Foto: Urban Run Stappegoor

Wat gaaf! Tijdens de nieuwe Urban Run Stappegoor krijg je de kans om dit gebied op een héél bijzondere manier te ontdekken. Je rent namelijk dwars door het Willem II stadion, één van de bioscoopzalen van de Euroscoop en de sportzaken van Wilkin Sports en Sportief. Het is een ‘funrun’ van 5,5 kilometer. Ren je liever iets langer? Op dezelfde datum vindt de derde editie van de AttilaRun plaats die 10, 20 of 30 kilometer bedraagt.

Wiewatwaar: Zondag 11 maart om 10.00 uur. Je start op de atletiekbaan van Attila. Je kunt je hier inschrijven.

Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge
Foto: Verbeeten Challenge

De Verbeeten Challenge daagt Tilburgers uit om te sporten. De opbrengst van sportieve activiteiten, waaronder een bekende hardloopwedstrijd, gaat naar beter onderzoek voor kanker. Wat een toppers! Teams, volwassenen of kinderen rennen deze vijfde editie 2,5, 7,5 of 10 kilometer. Ook zijn er andere sportactiviteiten zoals bootcamp en wandelen waaraan je kunt deelnemen.

Wiewatwaar: Zondag 8 april. Hier kun jij jezelf inschrijven.

Marathon Tilburg

Marathon Tilburg
Foto: Marathon Tilburg

Dus… heb jij het in huis om een marathon te lopen? In mei kun je dat laten zien in je eigen stad! Voor het tweede jaar op rij heeft Tilburg namelijk zijn eigen marathon. Vind je het superleuk om mee te doen, maar kijk je op tegen zo’n lange afstand? Het is ook mogelijk om een achtste, kwart of halve marathon te lopen.

Wiewatwaar: Zondag 13 mei. De start en finishlocatie bevindt zich voor de Schouwburg. De marathon begint om 09.30, de halve marathon om 10.00 uur, de kwart marathon om 10.30 en de achtste marathon om 11.00 uur.

CZ Tilburg Ten Miles

CZ Tilburg Ten Miles
Foto: CZ Tilburg Ten Miles

Natuurlijk kan de Tilburg Ten Miles niet ontbreken in dit lijstje. Topsporters reizen af naar Tilburg om deel te nemen aan deze hardloopwedstrijd. We moeten nog even wachten, maar op 2 september kunnen wij deze toppers weer in actie zien.

Wiewatwaar: 2 september, namelijk de eerste zondag van september.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.