Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze beroemde voetballers komen óók uit Tilburg

Door Thijs Dingemans 27 november 2017

Wát een reacties kregen we op ons vorige lijstje met voetballers uit Tilburg die het ver geschopt hebben. We riepen op om namen te noemen en de mailtjes stroomden binnen! Dus vandaag: deel 2 van bekende voetballers uit Tilburg die niet vergeten mogen worden.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Henk Vriens

henk vriens
Henk Vriens (r) in actie voor Willem II. Foto: ANP

Henk Vriens speelde ruim twaalf jaar voor Willem II (1961-1973). De Tilburger voetbalde 254 wedstrijden voor de Tricolores en scoorde als verdedigende middenvelder vier keer. Henk werd één keer opgeroepen voor het Nederlands elftal, op 20 oktober 1963 voor de oefeninterland tegen België. Op z’n 28e vond de voetballer het wel mooi geweest. Hij stopte met de sport omdat-ie een maatschappelijke carrière wilde. 

Chris Feijt

chris feijt
Foto: Wikimedia Commons

Chris Feijt had als keeper van Willem II heel wat successen. In het seizoen 1954/1955 werd hij landskampioen met de Tilburgse club en ruim zeven jaar later won hij ook nog eens de KNVB beker (seizoen 1962/1963). Chris speelde in totaal 289 wedstrijden voor Willem II, waarvan 192 in de 1956 opgerichte eredivisie. De keeper werd helaas nooit opgeroepen voor Oranje. 

Bud Brocken

bud brocken
Bud Brocken (r), in dienst van FC Groningen, heeft Louis van Gaal (l) in z’n rug. Foto: ANP

Bud Brocken speelde jaren bij de Tilburgse amateurclubs Longa en RKTVV (inmiddels allebei opgedoekt) en belandde in 1975 bij Willem II. Daar maakte hij als jongetje van 17 jaar z’n debuut. Bud speelde tot 1981 in Tilburg en vertrok daarna voor een jaartje naar Engeland (Birmingham City). De Tilburger kwam daarna uit voor FC Groningen, BVV Den Bosch en beëindigde zijn carrière bij Willem II. Tegenwoordig werkt Bud als makelaar in de omgeving Tilburg. 

Leon Hutten

leon Hutten
Foto: ANP

Leon Hutten is één van de weinige Tilburgse voetballers die nauwelijks voor Willem II speelde. In drie jaar tijd kwam Leon slechts vier keer in actie voor de Tricolores. Bij grote rivaal RKC had de oud-voetballer veel meer succes. Van 1984 tot 1998 speelde Leon maar liefst 421 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Met de Waalwijkse club werd hij twee keer kampioen in de Eerste Divisie. Tegenwoordig is Leon trainer in het amateurvoetbal en eigenaar van meerdere sportscholen. 

Lars Hutten

Lars Hutten
Foto: ANP

Gaan we door met neefje Lars Hutten. De Tilburger speelde in de jeugd bij Willem II en PSV en maakte in het seizoen 2010/2011 zijn profdebuut in het Tilburgse shirt. Lars speelde 19 wedstrijden en vertrok na een jaartje naar SC Veendam, dat in 2013 failliet ging. De voetballer kwam daarna uit voor meerdere clubs in de Jupiler League en voetbalde ook nog een jaartje in Duitsland. Tegenwoordig speelt de 27-jarige Tilburger bij Fortuna Sittard.  

Piet van Dijk

piet van dijk
Foto: Still Youtube/Omroep Brabant

Piet van Dijk is één van de weinige Tilburgers met een echt NAC-hart. Dat doet een beetje pijn, maar is op zich wel begrijpelijk. Piet ging begin jaren zeventig van NOAD naar NAC, omdat-ie bij de Bredase rivaal in de eredivisie kon spelen. Een schande? De rasechte Tilburger vindt zelf van niet… Gelukkig heeft-ie nog wel een beetje sympathie voor Willem II.

Jan Cruijssen

Van Jan Cruijssen is geen foto te vinden. De Tilburger is zo’n onbekende bekende Tilburgse voetballer die niet bepaald een indrukwekkende carrière heeft gehad. Jan speelde in vier seizoenen Willem II geen pot, stapte daarna over naar rivaal NAC, waar hij slechts 35 wedstrijden speelde. De Tilburger beëindigde zijn imposante carrière op z’n 26e, omdat hij een semiprofloopbaan niet kon combineren met zijn baan als leraar.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.