Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Demi werd superfit door Visionbody: ‘Dit is wat ik nodig had!’

Aangeboden door Totaal Vitaal 2 februari 2019

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan een voorbeeld aan Demi van den Heuvel! Ze ging voor een nieuw avontuur bij Totaal Vitaal en volgt al een tijdje lessen Visionbody. En ja, dat is toch best uniek: ze traint 20 minuten in een speciaal revolutionair EMS Visionbody-pak (wat eruitziet als een wetsuit), en krijgt tussendoor elektronische impulsen. We volgen Demi (20) een lesje. 

“Ik zag op Facebook in een advertentie dat er vrouwen – studenten eigenlijk – van mijn leeftijd werden gezocht en dacht: waarom niet? Ik kan het altijd proberen. Drie minuten later werd ik door Bas (eigenaar, red.) gebeld. ‘Kom een keer een kijkje nemen’, zei hij. Kort daarna kwam ik op intake”, vertelt Demi, terwijl ze de warming-up volgt op de fiets. Personal trainer Lars kijkt toe. “Kan er wat meer bij?” Het non-verbale antwoord van Demi zegt genoeg. Hoppa, zwaarder die fiets!

(tekst loopt door onder foto)

visionbody tilburg
Demi doet de warming-up dit keer op de fiets. Foto: indebuurt

Maximaal resultaat

Tijdens de intake werd Demi duidelijk welk avontuur ze aanging; ze begon aan het toch best onbekende Visionbody (of EMS). Hoe het zit: je traint in een revolutionair EMS Visionbody-pak. Daar zitten een heleboel elektroden op en tijdens de training krijg je elektronische impulsen. Trainer Lars legt uit dat het je spieren aanspant en zorgt voor een maximaal resultaat. Ook is het een stuk efficiënter omdat je lichaam in twintig minuten hetzelfde effect bereikt als anderhalf uur fitness in de sportschool.

‘Het heeft zéker effect’

Goed, terug naar Demi. Voldaan stapt ze na zeven minuten warming-up van de fiets. Ze vervolgt haar weg naar de volgende ruimte. Een grote bal ligt al klaar, net als een matje en wat gewichten. Lars legt uit wat de training wordt, hij zet de elektroden aan en stuurt Demi vol goede moed de vloer op. “Ja, het is wel een beetje raar die impulsen. Je ziet je spieren samentrekken, maar het heeft zéker effect”, antwoordt Demi als we vragen hoe ze het Visionbody-pak ervaart. “Die mag wat zwaarder. Oh, wauw, die iets lichter…”, roept ze naar Lars. En daar gaat ze.

(tekst loopt door onder foto)

visionbody tilburg
Een van de oefeningen. Foto: indebuurt

Knallen, knallen, knallen!

Een hoop oefeningen vliegen soepeltjes voorbij. Wat opvalt: Demi krijgt intensieve én persoonlijke begeleiding. “Dat vind ik ook zo fijn; het is hier héél persoonlijk. Je stelt je eigen doelen en Lars helpt mij erbij om die te behalen. Ik had dit zelf echt niet gekund”, zegt de 20-jarige student Personeelswetenschappen. Ze haalt het beste uit zichzelf. “Het is twintig minuten intensief trainen. Je denkt niet aan een rustpauze, maar knallen, knallen, knallen!” Lars knikt bevestigend. “Je merkt nu dat het veel makkelijker gaat omdat ze een paar trainingen heeft gehad. Ze is ook nog eens sterker geworden en heeft een veel betere conditie gekregen”, aldus de trainer.

‘Dit had ik nodig’

“Een leuk voorbeeld: op het begin deed ze de warming-up op de loopband. Dat deden we pratend terwijl ze stappend liep. Dat was heftig op het begin, de ademhaling zat in de keel. Nu doet ze het met twee vingers in de neus en loopt ze zelfs een stuk hard. De progressie zie je dus echt”, zegt Lars trots. Demi kan zich daar helemaal in vinden: “In de sportschool zweet ik nooit als ik krachttraining doe, maar nu wél. Je gaat door tot je denkt: het is goed zo. En hij (Lars, red.) heeft altijd nog iets extra’s.” Of Lars een pittige trainer is? “Ja, hij probeert het beste uit me te halen. Maar dat had ik ook nodig”, aldus een lachende Demi.

(tekst loopt door onder foto)

visionbody tilburg
Ook touwtje springen behoort tot de training. Foto: indebuurt

Unieke training

Na twintig minuten zit haar achtste les Visionbody erop. Demi had vooraf niet kunnen bedenken dat dit zó tof zou zijn. “Zou je het vriendinnen aanbevelen?”, vraagt Lars. “Ja, ja! De trainingen zeker. Je moet even wennen aan die elektronische impulsen, maar voor de rest is het een normale training met personal trainer. Dat maakt het uniek”, antwoordt Demi. Voldaan geeft ze Lars een high five. De trainer zal zijn fanatieke leerling straks, als de tien lessen erop zitten, nog gaan missen.

It’s up to you!

Maar hé, misschien ben jij wel de volgende die superfit wordt bij Totaal Vitaal! Ben je helemaal enthousiast geworden door het verhaal van Demi? Snappen we! Je kunt hier een proefles boeken.

Wie weet zien we jou dan straks ook zo terug:

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Lees ook:

ems tilburg

Superfit in slechts 20 minuten: redacteur Thijs volgde een les EMS

Een van de tofste dingen aan werken bij indebuurt? Dat je als redacteur zo af en toe leuke dingen ma...
Totaal Vitaal

Diëten is trainen om dik te worden: hier helpen ze je om écht goed af te vallen!

Diëten: we moeten (of willen) er allemaal weleens aan geloven. Een heleboel mensen kiezen ervoor om ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Totaal Vitaal. Meer over Totaal Vitaal ontdekken?

Totaal Vitaal sportcentra

Gesloten08:00 - 19:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Noordhoekring 328, Tilburg

Bekijk meer:sportcentra

adv.