Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van zwaardvechten tot paaldansen: bijzondere sporten in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 24 juli 2017

Wil jij je net zo’n held voelen als een zwaardvechtende ridder? Of net zo sterk worden als Popeye? Zet je hardloopschoenen dan maar weer in het schoenenrek. Deze bijzondere sporten en meer kun je gewoon in Tilburg vinden.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

En garde

De Zwaardkring demonstreet op Koningsdag 2017
Foto: Facebook De Zwaardkring

Bij de Zwaardkring leren ze je de kunst van het middeleeuws zwaardvechten. Waar je begint met de technieken bestuderen, mag je later ook echt met elkaar sparren. Die cameo in Game of Thrones gaat er misschien nooit komen, maar zo kun je toch net doen alsof. Trainingen vinden plaats op donderdagavond en een vrije training op zaterdagmiddag. Het lesgeld kost je 25 euro per maand, maar de eerste twee lessen zijn vrijblijvend en gratis.


Meer over De Zwaardkring ontdekken?

De Zwaardkring sportscholen

Gesloten19:00 - 21:00

Dongewijkdreef 40, Tilburg

Bekijk meer:sportscholen

Sterk als Popeye

Man zwaait met kettlebell
Foto: Pixabay

Het geheim van een grote spierbundel is eerder een kettlebell dan standaard gewichten. Dit Russische gewicht heeft een vorm van een bal met een hendel eraan. Je raadt het al: hier zwaai je mee om je spieren goed te trainen. Zo hoef je geen spinazie te eten om zo sterk als Popeye te worden. Bij Taus Gym kun je het sportattribuut kopen of huren. We raden wel aan om eerst een workshop te volgen zodat je niet flink door je rug gaat. Of sluit je aan bij het FIT programma van Taus waar je naast de kettlebell ook nog kunt spelen met ringen en battleropes.


Meer over Taus Gym ontdekken?

Taus Gym sportscholen

Vandaag gesloten

Ringbaan Oost 275, Tilburg

Bekijk meer:sportscholen

Klim op die paal

Paaldansen in Tilburg
Foto: Paaldansstudio & Dance Centre

Paaldansen is niet alleen voor de stripclub. Heb je, je al eens afgevraagd hoe die meiden (of heren) zo soepel rond dat ding bewegen? Daar is heel wat conditie voor nodig. Met een beetje training, bijvoorbeeld bij Paaldansstudio & Dance Center Tilburg, kun jij ook op die paal klimmen. Op dinsdag, donderdag en zaterdag zijn er meerdere lessen, dus er is altijd wel een plekje vrij. De eerste les kost €7,50 en daarna ben je €20 per keer kwijt. Haak je af bij het lezen van die prijs omdat je zoveel echt niet kunt missen elke maand? Paaldansstudio & Dance Center biedt een kortingspas aan van de gemeente.


Meer over Paaldansstudio & Dance Centre ontdekken?

Paaldansstudio & Dance Centre sportscholen

Gesloten18:45 - 22:00

Spoorlaan 368, Tilburg

Bekijk meer:sportscholen

Balletje opgooien

Jongleren
Foto: Pixabay

Zit je vaak met sleutels te spelen en probeer je allerlei voorwerpen omhoog te gooien en te vangen? Dan kan het een idee zijn om eens een workshop jongleren te volgen. Zelfs al heb je twee linkerhanden, iedereen kan de kunst van jongleren in de vingers krijgen. Bij cultuurfabriek Hall of Fame leer je de basisbeginselen en mag je oefenen met doekjes, Chinese borden, een diablo en balletjes.


Meer over Hall of Fame ontdekken?

Hall of Fame entertainment

Geopend10:00 - 17:00

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Mis jij nog een bijzondere sport in dit lijstje? Tip ons via [email protected].

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.