Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x de fijnste hardlooproutes in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 16 februari 2020

We zien ze overal in Tilburg: hardlopers. Hardlopen is fijn, maar het kan soms wat saai worden als je steeds dezelfde route loopt. Daarom hebben wij zeven mooie hardlooproutes in Tilburg voor je gemaakt. Ready… Set.. GO!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Oude Warande

Hardlooproute in de Oude Warande. Foto: Runnermaps.nl

Goed, je rent hier flink wat rondjes, maar het is wel een goede route om de Oude Warande helemaal te verkennen. De route is 8,22 kilometer. Zit je er lekker in? Dan kun je altijd nog ervoor kiezen om langer door te gaan in het bos!

Piushaven en Moerenburg

De Piushaven en Moerenburg zijn een fijne plek om hard te lopen. Foto: Runnermaps.nl

Lekker lopen langs het water! Bij deze hardlooproute kom je langs de Piushaven, het Wilhelminakanaal en natuurgebied Moerenburg. De route is bijna tien kilometer, namelijk 9,9. Als dit jou lukt dan heb je wel een lekker drankje of hapje aan de haven verdiend!

Kromhoutpark en Korvel

Hardlooproutes. Foto: Runnermaps.nl

Deze hardlooproute neemt je mee vanaf de Bredaseweg door het Rooi Hartenpark, het Kromhoutpark, het Korvelplein, de Korvel en het Zomerpark. Met 6,23 kilometer is dit een van de korste hardlooproutes in Tilburg van deze lijst.

Quirijnstokpark

Hardlooproute in Quirijnstok. Foto: Runnermaps.nl

Lekker een rondje lopen in Tilburg-Noord? Dan zit je goed in het Quirijnstokpark en omgeving. Loop het hele park door, neem een blokje om en je bent weer terug. Deze hardlooproute is 6,76 kilometer.

Dongevallei en Reeshofbos

Hardlooproutes in Tilburg Reeshof. Foto: Runnermaps.nl

Hardlopen terwijl je uitkijkt op Schotse Hooglanders? Kan gewoon! In de Reeshof hebben we een route uitgestippeld langs de Dongevallei, het Reeshofpark en een stukje van het Reeshofbos. Ideaal voor Tilburgers die eens een rondje willen lopen dat heel anders is. Het begint en eindigt namelijk bij Station Tilburg Reeshof. Je doet er 9,39 kilometer over.

Wandelbos en Stadsbos013

Hardlooproutes in Tilburg. Foto: Runnermaps.nl

Ben je al vaak wezen rennen in de Oude Warande, maar vind je het wel superfijn om een van de hardlooproutes in het bos van Tilburg te ontdekken? Dan kun je ook het Wandelbos en Stadsbos013 verkennen. Deze route is voor de echte bikkels, want hij is maar liefst 9,82 kilometer lang. Je kunt het!

Langs het kanaal

Hardlooproutes in Tilburg. Foto: Runnermaps.nl

Hou je ervan om lekker lang aan een stuk door te kunnen lopen? Dan is dit rondje langs de Piushaven, het Wilhelminakanaal en de stad ideaal. Bij de Goirkekanaaldijk keer je om en loop je via de Maasstraat de wijken in. Dan kom je langs het Textielplein, een klein stukje Goirkestraat, neem je de Leo XIII straat mee, ren je door de Abraham Kuijperstraat, kruis je het Lumenplantsoen, verken je de Atelierstraat en loop je zo vanaf de Willem II Passage door de stad. Uiteindelijk kom je via de Koopvaardijstraat weer bij de Piushaven. De route is 9,44 kilometer.

Lees ook:

Hittekaart hardlopen Strava

Hittekaart: dit zijn de populairste hardlooproutes van Tilburg

Dankzij een briljante hittekaart van hardloop-app Strava kunnen we precies zien wat de populairste r...
hardlopen

5 x de leukste hardlooproutes in Tilburg (tot 10 km)

We zien ze overal in Tilburg: hardlopers. Zeker nu het weer zomer is en dus 's avonds langer licht, ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.