Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x de leukste hardlooproutes in Tilburg (tot 10 km)

Door Thijs Dingemans 31 juli 2017

We zien ze overal in Tilburg: hardlopers. Zeker nu het weer zomer is en dus ’s avonds langer licht, trekken we massaal de renschoenen aan voor een lekker rondje. Hardlopen is fijn, maar het kan soms wat saai worden als je steeds dezelfde route loopt. Daarom hebben wij 5 mooie hardlooproutes in Tilburg voor je gemaakt. Ready… Set.. GO!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rondje centrum

hardlopen tilburg

We beginnen met een route van 6,2 kilometer door het centrum van Tilburg. Bij de start kun je je lekker laten aanmoedigen door de mensen op de terrasjes van de Heuvel. Vanaf daar ga je via de Heuvelring een klein stukje over de Spoorlaan en vervolgens via de Willem II Straat naar de Tuinstraat. Die loop je helemaal uit tot het einde van de Boomstraat. Daarna ga je via de Diepenstraat richting het Korvelplein. Uiteindelijk pak je nog een stuk Trouwlaan mee om vervolgens via het Stadhuisplein terug te keren op de Heuvel. Daar heb je wel een biertje of wijntje verdiend!

Check de route hier. 

Moerenburg

hardlopen tilburg

Natuurlijk mag een rondje door het prachtige natuurgebied Moerenburg niet ontbreken. We beginnen daarom bij de Piushaven en eindigen daar na bijna 10 kilometer ook. Langs het water lopen we naar de Ringbaan Oost. Daar steken we over en dan rennen we over de Oisterwijksebaan door de mooie natuur. Uiteindelijk gaan we via de Baksevenweg terug richting de Ringbaan. Daar steken we weer over, waarna we via de Hoevenseweg terug naar de Piushaven gaan. En dan gauw een duik in het water!

Check de route hier.

Rondje bossen

hardlopen tilburg

Natuurlijk hoort een rondje bossen erbij. En laat het Wandelbos en de Oude Warande nou net naast elkaar liggen. We beginnen bij het Wandelbos en gaan er vanaf de Indigolaan in. We rennen een stuk door het bos en gaan uiteindelijk naar de uitgang bij de Zwartvenseweg. Daar gaan we meteen links de Oude Warande in. Die lopen we uit en na 6,4 kilometer eindigen we via de Zwartvenseweg weer bij de ingang van het Wandelbos.

Check de route hier. 

Langs het kanaal

hardlopen-tilburg

De Reeshof is ideaal om even lekker een rondje langs het kanaal te lopen. En nog een prima ronde ook. Wat is er nou lekkerder dan 8,5 kilometer lopen langs het water?

Check de route hier

Onze favoriet

hardlopen tilburg

Natuurlijk willen we ook maar al te graag ons favoriete rondje met je delen. Die loopt ook weer deels door het centrum, maar wel met een omweg. We beginnen bij het Pieter Vreedeplein en lopen via de Heuvelring naar de Besterd. Via de Besterdring gaan we langs het Wilheminapark en bij het einde van de Kwaadeindstraat, gaan we rechts de Ringbaan West op. Uiteindelijk eindigen we via de Bredaseweg en de Schouwburgring na 6,3 kilometer weer bij het beginpunt. Deze is echt aan te raden als je snel een rondje wilt lopen!

Check de route hier.

Ren jij ook graag door de straten van Tilburg? Vertel ons je favoriete hardlooprondje!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.