Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht Tilburg 2017: Deze dingen moet je weten

Door Rowie van der Vliet 15 november 2017

Nog even wachten: zondag 19 november komt Sinterklaas aan in Tilburg. Wij vertellen je alles wat je moet weten. Zoals: Waar kan ik het beste staan tijdens de intocht? En hoe loopt de route?

Waar kan je staan als je de drukte wilt ontlopen?

De intocht zal weer een hoop bezoekers naar Tilburg trekken. Kom op tijd richting de Piushaven. Langs de kade en in de binnenstad zal het goed druk worden. Als je iets rustiger wilt staan dan kan je de optocht ook bekijken in de Galjoenstraat, Hogevensestraat en Kotterstraat.

sinterklaasintocht Breda
Foto: ANP

Hoe laat begint de intocht van Sinterklaas in Tilburg?

Om 11:30 uur zal de Pakjesboot aanmeren in de Piushaven. Het is een goed idee om een half uurtje eerder te komen, want dan staan er al pieten langs de kade.

Wat is de beste manier om je die dag te verplaatsen door de stad?

Als je van ver komt, is het het handigst om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Als het even kan, pak de fiets. Parkeer je fiets in de fietsenstalling op de Heuvel en loop te voet mee met de stoet. Mocht je toch met de auto willen komen dan hebben we hier wat parkeersuggesties.

Wat is de route van de intocht in Tilburg?

Sint en zijn Pieten zullen door de volgende straten lopen: Piushaven, voormalige Harense Smid, Lanciersstraat, Galjoenstraat, Kotterstraat, Hoogvensestraat, Sint Josephstraat, Korte Heuvel, Heuvel, Pieter Vreedeplein, Willem-II straat, Willem-II passage via de Spoorlaan en de Burgemeester Brokxlaan.

Route Sinterklaas intocht 2017
Foto: Sintintilburg.nl

Het hele programma vind je hier.

Wat mag je echt niet missen?

De aankomst van de Pakjesboot in de Piushaven is voor de meeste kinderen het meest indrukwekkend: je ziet pieten en Sinterklaas echt op de boot staan! Verder is het vragenuurtje met Sinterklaas om 13.00 uur aan het Pieter Vreedeplein echt de moeite waard. Zin in een goed feestje? Kom dan van 14.00 tot 17.00 uur naar de Wagenmakerij in de Spoorzone.

Hoe laat is de intocht van Sinterklaas in Tilburg afgelopen?

De Sint komt om 1400 uur aan in de Spoorzone. Hier zal hij worden onthaald door de loco burgemeester. Dan is het nog feest tot 17.00 uur!

Foto: ANP Foto

Waar kan ik heen als ik de Sinterklaasintocht in omringende dorpen wil zien?

Natuurlijk komt de Sint niet alleen aan in Tilburg. Ook in Berkel-Enschot, Loon op Zand, Goirle en Udenhout houdt hij zijn intocht. Op 19 november doet Sinterklaas zowel Loon op Zand, Berkel-Enschot en Goirle aan. Om 13:00 uur is hij in Loon op Zand op het grasveld bij het Witte Kasteel. In Berkel-Enschot begint het feest al om 11.30 uur bij boederij Denissen. In Goirle is sinds ook om 13.00 uur aanwezig in de Bergstraat.

Hoe zit het dan met Udenhout? Daar komt Sinterklaas een week later, op  24 november, op bezoek. Vanaf 12.30 uur start de intocht vanaf Groenvelde.

Lees hier meer.

Wat wordt het weer tijdens de Sinterklaasintocht in Tilburg?

Zoals het er de hele week uit ziet: bewolking en flinke kans op regen. Bekijk hier de actuele weersverwachting.

adv.