Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Loon op Zand en Goirle 2017

Door Thijs Dingemans 11 november 2017

Sinterklaas komt op zaterdag 18 november 2017 in Nederland aan, in de Friese stad Dokkum. Uiteraard bezoekt hij ook Tilburg en de omliggende dorpen Berkel-Enschot, Loon op Zand en Goirle. Wij maken alvast een overzicht van de intochten van de Goedheiligman.

Intocht Tilburg

Op zondag 19 november vaart de Sint de Piushaven om 11.30 uur binnen. Een halfuurtje eerder staan er al Pieten langs de weg. Als de Sint aankomt neemt hij een kwartiertje de tijd om kinderen een hand te geven. Om 11.45 stapt hij op zijn trouwe vriend Americo om door de straten van Tilburg te rijden. Daarna barst het eindfeest los in de Wagenmakerij. Lees hier meer over de volledige route.

Intocht Loon op Zand

Ook in Loon op Zand komt de Sint zondag 19 november aan. Samen met veel Pieten is hij dan te vinden bij het Witte Kasteel op het plein. Een nieuwe locatie dus. Na de intocht is er een spannende voorstelling in de Wetering. Dit jaar heeft de Loonse Hoofdpiet een geheim voor Sinterklaas. Als dat maar goed komt…

Overigens is het drie weekenden feest in Loon. Zo is er een lampionnenoptocht en komen de Sint en Pieten naar het centrum. Het programma:

Intocht Berkel-Enschot

Ook bij de buren in Berkel-Enschot komt de Sint op zondag 19 november aan. Daar begint het feest vanaf 11.30 uur. Sinterklaas en zijn Pieten lopen dan vanaf boerderij Denissen naar Koningsoord. Daarna kunnen de kids drie keer genieten van de show ‘Sint en het verloren boek’. Meer info vind je hier.

Intocht Goirle

Op zondag 19 november komt de Sint ook aan in Goirle. Hij zal zijn rijtocht beginnen vanaf de Bergstraat en naar het van Hogendorpplein rijden voor een eerste tussenstop om ongeveer 13:30 uur. Hier zal Sinterklaas een feestelijk programma bijwonen tot ongeveer 14:30 uur. Vervolgens gaat hij naar het Kloosterplein. Ook daar zal een geweldig kinderfeest losbarsten dat tot ongeveer 16:30 uur duurt.

Route: Bergstraat > Docter Arienstraat > Wildpleintje > Wethouder de Brouwerstraat > Hogendorpplein > Dorpsstraat > Tilburgseweg > Kloosterplein.

Intocht Udenhout

Op zondag 26 november komt de Sint aan in Udenhout. Vanaf 12.30 uur loopt hij met z’n Pieten de intocht. Die eindigt bij ’t Plein om 13.00 uur. Wat volgt is een Sinterklaas show.

De route: Groenvelde > Kreitenmolenstraat > Slimstraat > Van Heeswijkstraat > ’t Plein.

 

adv.