Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Honderden kinderen in Tilburg lopen misschien Sinterklaascadeautjes mis

Door Rowie van der Vliet 5 november 2020

Het coronavirus hakt er goed in bij het Stichting Centraal Sint Nicolaas Comité. De Sinterklaasoptocht kan niet doorgaan zoals we gewend zijn, maar er is nog meer aan de hand. Er zijn veel minder inkomsten voor de goede doelen van de stichting en daardoor lopen honderden Tilburgers misschien Sinterklaascadeautjes mis.

Door het afgelasting van de intocht kan er geen collecte plaatsvinden en ook sponsors hebben door de moeilijke omstandigheden veel minder mogelijkheden om de goede doelen te ondersteunen”, aldus voorzitter Fernand Palmen. 

Sinterklaascadeautjes in 2020

Dat kan grote gevolgen hebben. Het zit zo: het Sint Nicolaas Comité in Tilburg is rond Sinterklaas met meer bezig dan de optocht. Ook zetten zij zich in om de Sinterklaasdagen voor meerdere groepen Tilburgers een feestje te maken. Ze zamelen elk jaar Sinterklaascadeautjes in voor zo’n driehonderd kinderen waarvan de ouders geen geld hebben voor een presentje, zetten 250 gehandicapte kinderen in het zonnetje en leveren vijfhonderd mandjes voor contactarme ouderen.

‘Moet en zal doorgaan’

Het Sint Nicolaas Comité doet er alles aan om dit ook in 2020 door te laten gaan. Sint en Piet geven de mandjes graag af bij een verzorgingstehuis, zoeken naar een manier om de kinderen met een handicap in het zonnetje te zetten en hopen meer dan driehonderd kinderen blij te maken met Sinterklaascadeautjes. Het comité heeft een crowdfunding opgezet om dit allemaal te kunnen realiseren. “Sinterklaas hoopt dat velen deze actie, zeker dit jaar, willen steunen. Dit moet en zal doorgaan”, zegt Fernand. Op het moment van schrijven is er €1453 opgehaald. Het streefbedrag is tienduizend euro. 

Alternatieve optocht of niet?

Het comité hoopt dat Sinterklaas in deze tijd nog steeds hartstikke zichtbaar is in de stad. De groep vrijwilligers buigt zich nog over de vraag of een alternatief voor de optocht mogelijk is. “De Sinterklaastraditie kent vele geheimen, daarom heeft Sinterklaas dit jaar besloten zijn aankomst geheim te houden. Wie weet, kinderen in Tilburg, heeft de Sint op 15 november nog een leuke verrassing voor jullie in petto. Wel zal hij moeten afwachten wat voor regels er dan gelden”, meldt Fernand. Het comité vertrouwt erop dat het goed komt met de Sinterklaascadeautjes. “Anderhalve meter afstand houden op het dak is goed te doen.”

Lees ook:

Sinterklaascadeautjes pakje van de sint

Henny wil voor elk kind in Tilburg een pakje van de Sint: ‘Ouders staan met tranen in hun ogen’

Weet je nog hoe blij je was om een zak cadeautjes van Sinterklaas te krijgen? Hoe je weken zat te zi...

De Sinterklaasintocht gaat niet door: ‘We zijn bezig met een alternatief’

Een ding is duidelijk: Sinterklaas komt niet met zijn pieten aan met de stoomboot in de Piushaven te...
Alfred Sinterklaas

Alfred is dé sinterklaas van Tilburg: ‘Er is niets mooiers dan kinderen blij maken’

Zingende en dansende kinderen staan te wachten aan de Piushaven. Met een kleine mijter of pietenmuts...

adv.